Nedtælling til Leros, Grækenland

Der er én arbejdsuge tilbage før ferien på Leros. Den regnfulde sommer har ikke udvasket forventningens glæde, tværtimod.

Agios Isodoros

Faktisk har jeg glædet mig i mere end et år, for det er næsten præcis et år siden, jeg få dage før ferien måtte ringe til Maria og aflyse vores ophold.

Da vi ikke havde betalt depositum, tilbød jeg kompensation. Det ville kun være rimeligt, for hun kunne have sagt nej til andre, fordi vi havde reserveret.

Det ville hun ikke høre tale om. Jeg skulle bare sørge for at blive rask og glæde mig over, at vi har et velfungerende sundhedsvæsen i Danmark.

Det gjorde jeg så, og nu vender vi tilbage til Nikis Studios, 200 m fra tavernerne i bugten og 100 m fra den gamle by, Platanos.

Der er turister på Leros, bevares, men ikke mange, og de fleste af de få bor i Alinda nogle kilometer nordpå.

Maria styrer Nikis Studios, altid hjælpsom, altid lattermild. Familien er bedre stillet end så mange andre grækere, men ikke bedre end at hendes mand sikkert stadig arbejder i Australien. Der er ikke meget arbejde at få på de græske øer, og det er hårde tider.

Nikis Studios

Nikis Studios

Lejlighederne er lidt slidte, men lejlighedstypen, vi har bedt om, er rummelig og har en pænt stor terrasse med skygge og komfortable safaristole.

Her kommer vi til at opholde os en del med e-bøger, krydsord og computer. Kigger man op, ser man den gamle Johanitter-borg højt over Platanos, og skulle man få det for varmt, er der svømmepølen.

I forhold til juli og august, hvor der som regel er stegende hedt, er toppen taget af temperaturerne i september; men der er stadig så varmt, at man skal tage den med ro i middagstimerne.

Katte i krukke

Sådan kan vi li’ det, og efter en solfattig sommer bliver det dejligt at komme til Grækenland. Endelig får jeg brug for de nye solbriller!

Jeg har printet rejsehuskesedlen ud og har fundet det meste af det, vi skal have med.

Det er ting som den lille, græske kaffekande, fryseposer, proptrækker, viskestykke, grydesvamp, adapter osv. Og ikke at forglemme: den skarpe kniv. Ferielejligheder har aldrig knive, der kan skære.

Vi overnatter i Athen, og næste morgen letter den lille brumbasse mod Leros. Indflyvningen er turbulent, landingsbanen er kort, og propelflyet stopper få meter før havet.

Det er 5. gang, vi holder ferie på Leros. Det bliver så godt.

/Eric

12 thoughts on “Nedtælling til Leros, Grækenland

 1. Eric

  Tak Pia. Vi har samme erfaring med vejret i Grækenland, og med den vejrudsigt, vi har herhjemme, er tidspunktet velvalgt. Og ja, jeg har deaktiveret plugin’et – hvis det alligevel ikke virkede, var der ingen grund til, at det tyngede hastigheden. Jeg har set på alternativer, men ikke fundet nogen, jeg var tilfreds med.

  Svar
 2. Pia

  Det kan jeg godt forstå I glæder jer til. Nu har vi aldrig været på Leros, men temperaturen på de græske øer er perfekt, også til os, i både september og oktober. ja faktisk også april og maj.
  I ønskes en rigtig god ferie.
  Jeg kan se, du nu har fjernet fluebenet for mail.

  Svar
 3. Anni

  At forventningens glæde har varet et helt år denne gang håber jeg ferien Leros kan leve op til. Jeg ønsker god tur og ser frem til at du vil dele oplevelserne med os her på din blog.

  Svar
  1. Eric

   Tak Anni. Vi har ikke planer om at opleve så meget, men lidt kommer der nok til at ske, og så skriver jeg vel et par ord 🙂

   Svar
 4. Ellen

  September er en perfekt måned til middelhavsoplevelser, hvis ikke man ønsker at stege i sit eget fedt (hvilket jeg desværre nok er mere tilbøjelig til end dig 😉 ) – jeg ønsker jer en rigtig god tur!

  Svar
  1. Eric

   Grækenland i September har altid været fin for os: Ikke al for varm, men tilpas varm til at have en undskyldning for ikke at være alt for aktiv 😉 Tak for det gode ønske.

   Svar
 5. Stegemüller

  Har du selv taget billedet med kattene? Det er et dejligt billede.

  Jeg kan godt forestille mig, at temperaturerne er mere nænsomme i september. Farverne får også en anden dybde: perfekt til fotografering.

  God tur!

  Svar
  1. Eric

   Ja, billedet har jeg selv taget. Nogle katte har det OK på Leros, andre er nogle forsultne stakler.

   Vejret skulle også være glimrende i oktober, men det bliver mere ustadigt, September passer os perfekt.

   Svar
 6. Jørgen

  Måtte det lade sig gøre at geare ned arbejdsmæssigt i ugens løb, er det en fordel. Om det lader sig gøre eller ej: de bedste ønsker for en herlig ferie.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *