Sommeren normaliseret

Nå, det blæste da lidt mere end lidt i går. Da jeg cyklede på arbejde, var det kun en komfortabel medvind, men ved halv nitiden begyndte stormen at ruske.

Æbler

Da jeg skulle hjem, var det stilnet noget af, men skyerne skyndte sig stadig. Jeg nåede et par hundrede meter, før det begyndte at styrtregne. Jeg spurtede små 100 meter og sprang i læ ved et busstoppested.

Da jeg havde fået regnbukserne på, var bløderen blæst væk, og solen tittede frem. På cykelstien lå grene og kviste. Cykelslalom.

På hjørnet af Birkevej og Langgade står et prægtigt kastanjetræ. Det står der stadig, men er ikke så prægtigt mere, for en mandstyk sidestamme er knækket af, og kronen ligger i forhaven.

Det er utroligt, som et træ fylder, når det ligger ned. Det var da godt, at det ikke væltede ud over vejen. Jeg burde gå ned og tage et billede, men ejeren er tømrer, så det er sikkert allerede savet til pejsebrænde.

I forgårs bugnede vores æbletræ, og mange grene var tynget ned. Det lignede rekordhøst.

Nu ligger mange af æblerne på jorden, og grenene har rettet sig. I de 27 år, vi har boet her, har træet aldrig smidt så mange æbler på én dag.

Vores tre affaldscontainere (til haveaffald, papir/plast/metal og restaffald) var væltet som dominobrikker og spærrede passagen til fordøren.

Ellers er der ikke sket skade her på matriklen. Der var kun 15 grader på terrassen i morges, men nu er vi da oppe på 21, når det ikke regner. Fuglebadet vil heller ikke trænge til efterfyldning de kommende dage.

Den danske sommer er normaliseret, og snart skal jeg sikkert slå græs igen. Først skal stormæblerne dog rives sammen.

Vi får vist en sval sommerpause, og så bliver det ekstra godt at komme til Leros, hvor det gode vejr ikke er sådan at puste ud.

/Eric

11 thoughts on “Sommeren normaliseret

 1. Ellen

  Det er åbenbart også 28 år siden, det har været stormvejr i august, så det er ikke noget, vores æbletræer har været vant til … eller i det hele taget træer med blade, hvor der jo derfor er meget mere, blæsten kan rive i.
  Man må da håbe, at frugtplantagerne har nydt godt af safety in numbers, så ikke også den høst slår fejl.

  Svar
 2. Jørgen

  Det er nu godt sommeren er normaliseret, men det behøver ikke blæse så æbler og grene falder til jorden på uautoriseret vis.
  Det er dejligt med lidt regn – og vi får øjensynligt en ordentlig omgang silende regn, hvilket vi vel må glæde os over.

  Svar
  1. Eric

   Det er aldrig rart med storm, men jeg under gerne dem, der sukker, lidt regn, men heroppe lover de vand et døgns tid, og det synes jeg som cyklist er vel rigeligt 😉

   Svar
 3. Pia

  Nu kom jeg igennem alle dine sidste indlæg og jeg vil gerne give din kommentar til Hanne et like 🙂 Der er fordele og ulemper ved alt, og fordele er vist klart i overtal 😉 Vi skal til Agios Nicolaos, Kreta, i september, hvor temperaturene forhåbentlig også er normaliseret. Det er de i hvert fald lige nu. Her nyder jeg det normale danske vejr, derendelig har indfundet sig, det passer bedst til mig.

  Tillykke med den sidste status på helbredet. Det er en dejlig nyhed.

  Svar
  1. Eric

   September plejer at være en god måned i Grækenland, toppen er taget af den værste varme. Oktober skulle efter sigende også være god, men mere ustadig.
   Og tak for tillykke, endnu mærker jeg ingen uheldige følger,

   Svar
 4. Farmer

  Det er denne normalisering jeg har trængt til.
  Nætter uden at være gennemblødt af sved. Dage, hvor man kan gå i de åbne marker uden risiko for solstik.

  Svar
 5. Stegemüller

  Ord kan være sjove, især når man trænger til nye briller: jeg læste stormæblerne som “stor-næblerne”, og sad da og tænkte lidt over dem.

  Jeg bor jo så bekvemt – for den slags – i en etageejendom, så her er der ikke det mindste stor-næble-træ, der har mistet en gren, men for søren da, hvor har det stormet. Jeg var med en veninde til brunch nede på torvet i formiddag. Vi måtte rykke ind under markiserne, da nogle store dråber truede, men det var lige før, markiserne ikke kunne modstå vindpustene.

  Det er faktisk godt for jer, I får lidt tempereret og normaliseret dansk sommer, for ellers ville I måske slet ikke kunne se formålet med Leros?

  Svar
  1. Eric

   Se formålet med Leros? Ok, jo: Først og fremmest: Kvalitetstid sammen, tør varme, venlige grækere, ged i tomatsauce med allehånde, ouzo med havudsigt og den blå halve time, siesta, Marias perlende latter, galende haner, brægende geder, katte, terrasseafslapning, pool, fisk på grill, franskbrød med sprød skorpe til 1,1 euro og et smil, figensmat på fortovet, en borg højt, højt oppe, havet, havet, havet …

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *