Nytår 2018

Jeg har demonteret postkassen, for snart begynder en del af befolkningen målrettet at drikke sig fra forstanden.

Godt nytårRisikoen for sprængning var nok beskeden, men nogen synes fx, at det er vanvittig morsomt at komme barberskum i postkasser, så jeg gør mit til, at de får en kedelig aften.

Vi fejrer nytåret i stille tresomhed, os og så katten. Så stille det nu kan være, når granvoksne mænd med forstandstab starter de årlige krigshandlinger, og katten forskræmt kryber sammen på kældertrappens øverste trin.

Menuen, mens der endnu er en slags våbenhvile, er tunmousse til forret og lammekrone til hovedret. Hertil en af de gode vine som var en del af kollegaernes afskedsgave. Derefter ost eller is, hvis der er plads.

Helle siger, at selvom man er mæt, er der plads i dessertmaven, men jeg har en underbygget mistanke om, at min anatomi er anderledes.

En særlig dag

I dag er en særlig dag, fordi det formelt er min sidste dag i arbejdslivet, idet jeg sagde op pr. 31. december for at gå på efterløn.

I praksis var sidste arbejdsdag den 18., så jeg har haft tid til skarp otiumstræning. Endnu føles det som ferie, og ferie har jeg altid været glad for.

Årsopgørelse

Verden var også af lave i 2018 og vil helt sikkert også være det i 2019. Jeg vil ikke remse op, I ved selv, hvad der skete af ulykker, tåbeligheder og urimeligheder.

Dog vil jeg tro, at 2018 blev året, hvor det gik op for mange, at storbankerne og finansslænget ikke har dårlig moral. Det kræver nemlig, at de har en moral.

Med lidt god vilje har de moral som rovdyr.

Jeg tænker naturligvis på hvidvask, villig assistance til skatteunddragelse og især malkningen af statskasser for milliarder.

Håbet om, at lovgiverne vil gøre noget effektivt, er desværre naivt. Finansslænget vil stadig have alt for frit spil, og det er kun et spørgsmål om tid, før vanvittige spekulationer igen udløser en krise a la finanskrisen.

Fremtiden

Hvad verden angår, ser jeg mørkt på fremtiden. For vores privatsfære er jeg anderledes optimistisk.

Jeg har aldrig haft nytårsforsætter og får det heller ikke. Derimod har jeg et par projekter.

Det ene er haven (suk!), det andet er at rydde op i kælderen (= smide ud) og få den malet. Derefter skal kælderen have nye vinduer.

Førsteprioritet, når det bliver hverdag, er dog at få vaskemaskinen repareret eller udskiftet. Den er dygtig, den kan tage vand ind, men derefter kan den ikke mere – end ikke hvidvaske.

Projekt have og kælder haster ikke mere, end det jager.

Der skal også være tid til at nyde, at tiden og energien nu er min alene. Det synes jeg allerede, jeg er blevet ret god til, men øvelse gør mester, er jeg sikker på.

I den henseende bliver det et godt nytår, det er jeg nemlig selv herre over.

Må dine ønsker for det nye år gå i opfyldelse!

/Eric

12 thoughts on “Nytår 2018

 1. Lene

  Håber du fandt plads til desserten, for det skal man have 🙂
  Godt nytår til jer og held og lykke med den nye tilværelse.

  Svar
 2. Stegemüller

  Jeg har ikke rigtigt kunnet se hle dagen,derfor det sene svar, som dog er det helt rette tidspunkt at ønske godt nytår.

  Stakkels Tot!

  Når man bor på 1. sal, og der i øvrigt er lås på hoveddøren (hvilken jeg normalt forbander), har man ikke de problemer med postkasser mv. Til gengæld har man jo så ingen græsplæne eller kælder – der heller ikke skal males.

  Det er gode projekter, du har for dig. De er sådan lidt forårsagtige…?

  Svar
  1. Eric

   Ja, det var synd for det bette kræ, mens det stod på. Godt nytår til dig også, og lad det så blive forår i en ruf!

   Svar
 3. Ellen

  Helle har min fulde forståelse: Der er ALTID plads til dessert! No matter what 🙂
  Du har min fulde forståelse for din bekymring for verden, men ikke for jer selv.
  Vi talte netop om, da vi var i England, hvor egoistisk glad jeg er for min relativt høje alder, for jeg oplever det forhåbentlig ikke gå helt galt, men jeg er ikke stolt af den verdensarv, tøhø, vi giver vore børn og måske især børnebørn.
  Tal for årets sidste og absolut underholdende indlæg. Som altid …
  John og jeg nyder årets sidste aften i ophøjet (men ønsket) tosomhed. Må I to blive lige så glade for at være sammen 24/7, som vi er – godt nytår til jer!

  Svar
 4. Erik Hulegaard

  Håber at snitfladen mellem 2018/2019 bliver en god TOTal oplevelse for de implicerede. Og så forekommer det (måske har blogejeren allerede taget rigeligt for sig af nytårschampagnen?), at der mangler et projekt blandt de nævnte: Rejseplaner for 2019. (Mine er på plads til og med 2021)…og jeg er sikker på, at skakgeniet allerede har foretaget de initiale åbningstræk i relation til 2019-begunstigelser af euro-tilskud til de tiltrængte lande i Sydeuropa.

  Tak – så lærte jeg endnu et nyt ord “dessertmave” – Godt nytår til matriklens tre indbyggere.

  Svar
  1. Eric

   TOTaltak, alle gode ønsker returneres. 🙂

   Endnu har jeg ikke rørt en dråbe (heldigvis er tiden snart inde), og når rejserne ikke er nævnt som projekt, er det vel fordi, de er business as usual. Til de næste to er billetterne købt, og den midlertidige bolig på plads. Til den tredje (større) rejse er lejligheden reserveret, men der er ingen grund til at låne flyselskabet penge i lang tid.

   Endnu er rejsernes varighed begrænset af Helles ferie, men der kommer en tid …

   Svar
 5. Jørgen

  Tak for konklusionen på 2018. Vi må se om vi kan håndtere bekymringerne for 2019.
  Jeg har taget lågen af postkassen ved vejen. Den fik en på kassen for nogle år siden, men fungerer fint med lidt følelse. I avispostkassen i carporten er anbragt beholdere med vand – håber på det bedste.
  God fornøjelse med projekt suk! og kælderen.
  Og rigtig god fornøjelse med det første år ifrihed.

  Svar
  1. Eric

   Tak Jørgen. Det er lidt trist, at man skal forebygge hærværk på netop denne dag, men det kan være nødvendigt.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.