Tall Ships Races 2019

Tall Ships Races er kommet til Aalborg for 5. gang, og jeg smuttede en tur på havnen i formiddags.

Statsraad Lehmkuhl, Bergen

Statsraad Lehmkuhl, Bergen

De første skibe ankom i går, og jeg kan ikke tro andet, end at der endnu mangler en del.

Det kan være den stride blæst, der driller. Georg Stage (og måske flere) ligger ude ved Hals og kan ikke komme ind til Aalborg pga. modvinden og/eller strømmen.

Bølgerne har skum i håret og løber hurtigt mod øst. Blæsten rusker i kroppen, så det var svært at holde kameraet i ro.

Sejlskibene er et prægtigt syn, og de ligger til kajs både i Aalborg og Nørresundby. Fruen og jeg har planlagt, at vi skal på havnen i aften og igen fredag.

Sørlandet, Kristiansand

Sørlandet, Kristiansand

Arrangørerne forventer omkring 90 skibe og op imod 750.000 ”gæster”. Hvis det bliver ved med at storme sådan, kan det dog nok afholde nogen fra at komme, og der er heller ikke tørvejrsgaranti de kommende dage.

Der er underholdning på flere scener, og masser af boder hvor man kan købe vådt og tørt.

Underholdningen var dog ikke begyndt, da jeg kiggede forbi i formiddags. Til gengæld lød der lokalradio fra de højttalere, som står langs kajen.

Radioreportagen fra begivenheden var fin nok, men jeg kunne godt undvære popmusikken. Reklamer var der vist også – jeg mobiliserede det mentale høreværn.

Der var en del mennesker på havnen, men senere kommer der flere – mange flere, og vi møder med garanti nogen, vi kender, når vi slentrer langs kajen.

For de unge besætningsmedlemmer må det være det rene eventyr. Fra Aalborg sejler de videre til Norge og dernæst til Aarhus.

Det er et flot arrangement og noget af en folkefest.

/Eric

8 thoughts on “Tall Ships Races 2019

 1. Ellen

  Jeg havde engang fornøjelsen af at opleve dem anløbe København – det var bare SÅ flot et syn. Her var der mange, der stod oppe på tværmasterne, eller hvad de nu hedder. Riggen, måske? 😉

  Svar
  1. Eric

   Flot er det.
   Der er så mange specielle nautiske udtryk: Rå, mærs, mesan og hvad ved jeg. Jeg har aldrig sat mig ind i betydningerne og kommer næppe til at gøre det. Som knægt lærte jeg at ro og sejle en jolle med sejl, og det må række 🙂

   Svar
 2. Lene

  Vi når nok desværre ikke at komme derind, bortset fra at jeg skal have handlet i Aalborg i morgen. Satser på at komme tidligt på dagen i håb om at undgå parkeringsproblemer. Vejrudsigten lover sol og lidt vind , håber den holder, så I kan få en flot aften.

  Svar
  1. Eric

   Der var sol og rigelig vind. Vi skridtede Aalborgfronten af og nød synet sammen med rigtig mange andre. Jeg bemærkede bl.a., at alle deltagende nationers flag vajede på Limfjordsbroen – det så godt ud!

   Svar
 3. Stegemüller

  Meget fine billeder – hvidt mod en (iskold) blå sommerhimmel er smukt. Det bliver garanteret dejligt at slentre på kajen i aften og på fredag. God tur hvor I måske kan holde varmen ved et cafebord og få et glas varm rødvin. Det bliver flot, når der er kommet flere skibe – husk kameraet.

  Svar
  1. Eric

   Tak. Der skal noget varmere til end sommerjakken – blæsten er ret kold. Vi parkerer nok cyklerne ved Musikhuset og spadserer derfra, og vi finder os noget spiseligt et eller andet sted.

   Svar
 4. Erik Hulegaard

  Kan sagtens forestille mig det maritime manageri. Absolut seværdigt!!! – I lidt mindre målestok er der årligt (juli-) tradition for (ca. 30-40) sejlskibe rundt om Fyn til besøg i købstæderne (inkl. Assens), hvor der er også traditionen tro er tonnage-tilskud fra Sverige, Norge, Tyskland og Nederlandene.

  “Bølgerne har skum i håret” – enhver med sørøver-aner siddende på en smugkro i Bristol ville med glæde oversætte denne herlige vending. 😉

  Svar
  1. Eric

   Det er et flot syn. Ved et af de tidligere TSR i byen så jeg et af de større skibe stævne ind med fuld bemanding i riggen – imponerende og perfekt orkestreret da de anløb.
   Det sagt kan jeg ikke lade være at tænke på, at sejlskibene, der ser så romantiske ud, engang var en benhård og livsfarlig arbejdsplads.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *