Street Art – gadekunst i Aalborg #4

Der er for ganske nylig kommet endnu et gavlmaleri i Aalborg, et stort af slagsen og denne gang på Tove Ditlevsens Vej ganske nær min bopæl.

Gavlmaleri Tove Ditlevsens Vej

“Structure”. Klik for større foto.

Hvis du klikker på billedet, vises det i en større version på et nyt faneblad.

Jeg så på nettet, at det var kommet. Tove Ditlevsens Vej 8 ligger få hundrede meter fra min bopæl, så det tog mig knap 15 minutter at cykle derhen, tage nogle billeder og køre hjem igen.

Tove Ditlevsens Vej er et boligområde med høje, uniforme boligblokke et stenkast fra motorvejen, E45. Selvom der er støjvold ud mod motorvejen, er man ikke i tvivl om, at den er der – vrooom!

Jeg er begejstret for, at man spreder gadekunsten i hele byen og ikke kun i centrum, hvor de fleste mennesker og købestærke turister færdes.

Jeg er også begejstret for, at nye værker stadig kommer til. Det forrige kom i Christiansgade primo juni. Jeg har vist det før, men vi tager det lige igen:

Mejslet murbillede

Klik for større foto

Maleriet, ”Structure”, på Tove Ditlevsens Vej er lavet af den australske kunstner Fintan Magee. Jeg citerer fra VisitAalborgs side om værket:

”Kunstneren har arbejdet intenst på det gigantiske gavlmaleri i næsten 14 dage, hvormed han ønsker at udtrykke den tillid, tiltro og at man altid er der til at hjælpe hinanden, sådan som han oplevede det på Tove Ditlevsens vej.”

På samme side hos VisitAalborg kan du læse mere om værket og kunstneren, der har lavet gavlmalerier i hele verden.

Hvis du tager bus nr. 17 mod Aalborg Øst, ser du maleriet på højre hånd, kort tid efter bussen er drejet til højre efter tankstationen på Øster Sundby Vejs top. Lyset er bedst om formiddagen!

/Eric

14 thoughts on “Street Art – gadekunst i Aalborg #4

 1. Michelle

  Ja vi hader det så her på TDV og det er slet ikke lavet som vi blev lovet! Vi har betalt megey for det makværk! Og kunstneren har brugt 7 dage på det, MAX, og grunden til bunden ikke er lavet er fordi han skulle nå sit fly hjem! Der er præcist lavet så meget at det ser færdigt ud fra motorvejen af og så mangler den nederste del !

  Svar
  1. Eric

   Jeg synes, det ser godt ud, men jeg har jo også kun set det på afstand uden at vide, hvad I blev lovet.

   Svar
 2. Lene

  Spændende at kunstneren tog udgangspunkt i det oplevede i kvarteret. Og jeg er enig i at det er godt, det ikke blot er i bykernen at kunsten blomstrer.

  Svar
 3. Helle Zaupper

  Jeg skal snart til Aalborg, og har cirka en time til rådighed – med udgangspunkt i Algade, og turen der til fra motorvejen.
  Kan du anbefale, hvilke billeder jeg skal prioritere at lede efter?

  Svar
  1. Eric

   Gå ind på https://www.visitaalborg.dk/aalborg/street-art. Her kan du se billederne og deres numre. Download og print kortet fra samme side – der kan du se placeringen af de forskellige numre. Der er en koncentration af billeder i centrum (med Vesterbro som centerakse), og kortet er til god hjælp.
   Med Algade som udgangspunkt kan du fint (til fods) se billederne i Jernbanegade, Urbansgade (2 stk.), på parkeringspladsen bag Netto på Vesterbro, Holbergsgade, de to i Kattesundet (et på hver side af Borgergade) og Egholmsgade (2 stk. inde i gården, hvor der også er en tudsegammel gavlreklame for Persil).
   God fornøjelse!

   Svar
    1. Eric

     Velbekom 🙂 Det er rigtig godt at printe kortet – ellers kommer man nemt til at fare forvildet rundt.

     Svar
 4. Stegemüller

  “Structure” er fremragende. Som Erik filosoferer jeg over kendskabet til Tove Ditlevsens liv. Men også placeringen på de uniforme boligblokke er tankevækkende. Er det mon en, der er beruset, som hjælpes på benene af en anden? Måske er det selvklart, jeg ved det ikke?

  Det er rigtigt, at det er godt, at alle malerierne ikke placeres, hvor de købestærke går.

  God weekend.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det er ikke “kun” dekoration. Jeg synes ikke, det er selvklart, hvad der er med personen, der hjælpes – det kan være så meget, og netop det er en styrke i billedet. Det væsentlige er, at vedkommende får hjælp og støtte, og så er det egentlig lige meget, om det er Ditlevsen, en beboer eller hvad.
   God weekend til dig også 🙂

   Svar
 5. Erik Hulegaard

  “Structure” er måske det mest spændende, blogejeren har vist af DK-9000 gavlmalerier. Af flere grunde. Først, fordi det er fremragende udført. Dernæst må det være en lidt speciel fornemmelse, at beboerens gavlvindue på 5te sal er placeret i den ene persons lever. Og endelig – den psykologiske association: Tove Ditlevsens sprøde personlighed var i store dele af hendes især voksne liv (ægteskabet med en ret sammensat personlighed i maskulin skikkelse af Victor Andreasen etc.) afhængig af støtte og trøst.

  Svar
  1. Eric

   Levervinduet er godt spottet 🙂
   Om den australske kunstner har kendt til Toves liv er et åbent spørgsmål, men associationen til boligblokkens sammenhold er heller ikke af vejen.
   I parentes bemærket er jeg ikke utilfreds med, at jeg for en gangs skyld havde lyset i den rette vinkel og ikke i øjnene!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.