Tre ting at fejre

I dag blev jeg hjertemedicinfri, armbåndsuret blev fikset uden beregning, og lammemørbradene var sat ned til 40 kr.

Hjertemedicin

Hjertemedicin

Jeg er nu helt fri for hjertemedicin, og det skal fejres!

Efter jeg fik hjertebøvl i 2016, fik jeg rigelig medicin, men senere er medicinen trappet ned. Allerførst røg den vanddrivende og senere betablokkeren.

I juni i år stoppede vi så med den næste pille, som bl.a. var blodtryksnedsættende. Efter en måned lånte jeg et apparat til hjemmemåling af blodtrykket, og i dag var jeg så på aftalt besøg hos lægen.

Blodtrykket er steget ubetydeligt, så pillen var ikke virkningsløs, men trykket er helt normalt, så nu er det slut med den sidste medicin, nemlig den blodfortyndende.

Den blodfortyndende var pebret i pris, omkring 25 kr. om dagen eller 9.000 om året. Selvfølgelig fik jeg tilskud, men mine kære medskatteborgere er nu sluppet for en pæn udgift i disse for vort land osv. tider.

Hvad jeg føler ved nu at være helt fri for hjertemedicin, vil jeg ikke beskrive. Man skal kun fornærme læsernes intelligens, hvis man gerne vil være præsident.

Armbåndsuret

For nøjagtig tre uger siden indleverede jeg mit armbåndsur, der var gået i stå. Normalt er det bare tegn på, at batteriet skal skiftes, men det var ikke tilfældet denne gang.

De beholdt uret, og så ville jeg få et tilbud på, hvad reparationen ville koste. Uret er ikke nogen kostbar sag, så det kunne nemt vise sig at være billigere at købe et nyt.

Da der var gået en uge, kom jeg tilfældigt forbi og gik ind for at høre, om de måske havde fået skrevet et forkert telefonnummer op.

Nej, det var ferietid og stolpe op og stolpe ned. Jeg ville høre fra dem.

Det gjorde jeg så i går, hvor jeg faktisk havde besluttet, at jeg i dag ville bede om at få uret udleveret, så jeg kunne finde en urmager, der havde tid til at tage sig af andet end Rolex.

I SMS’en stod bl.a.: ”Deres reparation er klar til afhentning”. De mente velsagtens uret.

Jeg troede, at jeg skulle have et tilbud, og så havde de alligevel repareret skidtet. Hm …

Behagelig var min overraskelse, da han sagde, at det ikke kostede noget. De havde renset batterikontakten, og det var det.

Hvorfor det så skulle tage tre uger, undlod jeg at kommentere – det var måske medvirkende til, at de gjorde det uden beregning.

Lammemørbrad

Man skal altid have noget på lager, man kan fejre, og skønt klokken kun var 11, havde jeg allerede fået to ting mere til samlingen.

Så jeg kørte den vej ad brugsens køledisk, hvor jeg så lammemørbrad i går, og minsandten om ikke lammemørbradene i dag var sat ned til 40 kr. – næsten det halve af prisen i går.

Jeg kan endnu nå at køre ned og købe en lottokupon, men jeg er ikke overtroisk.

/Eric

12 thoughts on “Tre ting at fejre

 1. Donald

  Det pirker til min nysgerrighed, selvfølgelig. Hvorfor fik du hjertekvababbelse i første omgang? – Jeg håber at jeg også kan blive raskere efterhånden, det bliver nok aldrig det samme som da man var barn – men lidt har også ret.

  Det var en god oplevelse med uret, en rar mand.

  Svar
  1. Eric

   Det var forkammerflagren (ikke flimmer). Det sker, når hjertet får “falske” elektriske signaler, og så slår det asynkront, så pumpekapaciteten bliver utilstrækkelig med alt, hvad deraf følger.
   Selvfølgelig får man det aldrig, som da man var barn, men af det, du har skrevet, er der sket klare fremskridt – det var også en barsk omgang!

   Svar
 2. Henrik Mortensen

  Som altid sjov og interessant læsning. Fedt det med lammemørbraden …

  Svar
 3. Ellen

  HA – dig tage et arbejde? (Dit svar til Erik). Så skal det da gå fuldstændig galt, så meget som du nyder at være jobstoppet – og nu oven i købet uden hjertemedicin. Tillykke med det. John er også lige stoppet med sin Brilique, som var en vildt dyr tablet, så det går fremad for jer begge. Dejligt. Fik du også Brilique? Prisen kunne tyde på det.
  Jeg ville også have hamstret lammemørbrad, hvis jeg kunne få dem til 40 kroner. Det er noget af en lækkerbisken, er det, men jeg er oftest for nærig til at købe dem.

  Svar
  1. Eric

   Det med jobbet var kåd ironi.
   Og nej, det var ikke Brilique, men Eliquis. Blod- og kontofortyndende 😉
   Havde der været mere end én pakke, havde jeg også hamstret. Der er dyre, de små hapsere, og selv til 40 kr. var det knap 200 kiloet.

   Svar
 4. Henny Stewart

  Tillykke med det hele.

  Aldrig så godt det end er, at man kan få medicin, når det er nødvendigt, så er det dog meget bedre, hvis man får det sådan, at det ikke er nødvendigt!

  Svar
 5. Lene

  Tillykke med at være medicinfri Samme oplevelse som du havde med dit ur, havde jeg med et kamera. Jeg fik det gratis repareret, fordi de havde glemt at give mig et tilbud på reparation 🙂

  Svar
  1. Eric

   Tak, det er en god fornemmelse at være medicinen kvit.

   Det er fint at få repareret gratis 🙂 I sidste måned fik jeg repareret en DVD-afspiller, og det kostede stort set det samme, som at købe en ny. På den anden side: Skal man virkelig smide noget væk, som nemt kan repareres?

   Svar
 6. Erik Hulegaard

  Af alle fire digitale hjertekamre ønskes et mega STORT til lykke med dagens resultat(er). Klokken synes således slået i slag for en urpremiere på en helsevelsignet pensionistfremtid.

  Om ginsengen til venstre på illustrationen har medvirket, skal man være fuldblods koreaner for at vide, men godt at dit hoved i arbitrær livslængde nu er langt fra det skeletterede på højre side af illustrationen. 😉

  Ifald du besidder din moders ”geriatriske gener”, må det forventes med dagens “raskmelding”, at din pensionsopsparing vil blive kraftig udfordret.

  Svar
  1. Eric

   Tak Erik. Fysisk kommer jeg ikke til at mærke nogen forskel – det blodfortyndende er kun af forebyggende natur – men psykisk er det ikke værst at få prædikatet “Helbredt”.

   Billedet er fra apotekermuseet i Riga, præparaterne af i dag er anderledes effektive.

   Skulle pensionsopsparingen blive udfordret, må jeg jo nok tage et arbejde eller tære på formuen 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.