En fordel ved pensionistlivet er, at vi kan tage på ferie, når det passer os. Så det gør vi, og næste tur går til Amalfikysten syd for Napoli.
Jeg opdagede, at det spanske luftfartselskab Volotea flyver direkte fra Aalborg til Napoli (og retur), og det er altid interessant, når man kan slippe for at skulle rejse via København eller Amsterdam.
Vi lod os derfor friste af en uges pakkerejse til Maiori, en af småbyerne på Amalfikysten, og smutter snart.
Amalfikysten
Amalfikysten er den sydvendte del af Sorrentohalvøen godt 100 km syd for Napoli. Her ligger en stribe små byer (Amalfi, Positano, Ravello, Maiori m.fl.), som kravler op fra havet ad stejle skråninger. Det er Citron- og Limoncelloland med skønne udsigter.
Der skulle være meget smukt, og før kyststrækningen for alvor blev en turistmagnet, inspirerede sceneriet flere danske guldaldermalere.
Tilbageblik
Vi var i nærheden i 2009, hvor vi havde en uges ferie på øen Ischia i Napolibugten med nogle dage i Napoli før og efter. Mens vi var i Napoli, besøgte vi Pompeji, Herculaneum og nationalmuseet, der rummer kunstskatte fra byerne, som Vesuv begravede i år 79.
Den kommende tur
Det er en rigtig barnepigetur, vi skal på denne gang, med dansk rejseleder og planlagte udflugter. Vi skal selv sørge for at komme til og fra lufthavnen i Aalborg, og det overkommer vi vel.
Vi dropper dog tilvalgsudflugten til Capri. Capri er smuk, og jeg har læst Axel Munthes erindringer, San Michele, men der er for mange turister – alt for mange.
Den 1½-2 timer lange spadseretur ad Citronstien til Minori tror jeg også, vi dropper. Jeg har set et par videoer på YouTube, og med de trapper skal man vist have bentøj som en bjergged, og det har vi ikke mere.
Det gør ikke noget, det er rart med tid på egen hånd, og hvis det ikke er alt for besværligt (skal undersøges), kunne vi finde på at tage til Napoli for at besøge nationalmuseet igen.
Programmet indeholder også en guidet tur til Pompeji, som vi ser frem til at besøge igen. Forhåbentlig er der ikke så varmt som sidst!
Der er fem aftensmåltider (på hotellet) inkluderet. Normalt pantsætter vi ikke vores gastronomiske frihed på den måde, men hotellets køkken får chancen. Hvis det er for ringe eller kedeligt, finder vi ud af noget andet.
Og så …
Når vi så kommer hjem efter en uge i Limoncelloland, kan vi glæde os til den danske sommer. Når den så går på hæld om nogle måneder, udskyder vi efteråret med to rejser til Grækenland, en til øen Leros og en til Tolo på Peloponnes. Mere herom senere.
Pandemien har sluppet sit greb, og det er igen godt at være rejselysten pensionist!
/Eric
Hvor er det dejligt for jer, at I nu kan rejse hvornår I vil og der ingen restriktioner er mere. Glæder mig til at høre om jeres tur.
Ja, det er skønt. I dag nyder vi den første hele dag på turen. Jeg er lige gået ind fra altanen, hvor solen blev for barsk – vi ryster vinteren af os!
Man tør vel uden videre gå ud fra, at I har set Susanne Biers film, Den Skaldede Frisør, der netop for en stor del foregår i det område af Italien, I skal besøge inden længe? Ellers kan jeg oplyse, at der er nogle meget smukke optagelser fra Amalfikysten… og citroner i lange baner 🙂
Dit mod fejler ikke noget – vi har ikke set filmen. Der er nu sat et mentalt flueben 🙂
Ok, så god fornøjelse med både turen og filmen… 🙂
Det bliver skønt. Nyd det.
Tak Hanne, vi glæder os.
Åhhh, der er SÅ smukt ved amalfikysten! Vores sølvbryllupsrejse gik dertil i 2014 og vi fik sendt Inge og Hasse derned, fordi vi talte så varmt om stedet (de er dernede nu).
Jeg tror I har valgt rigtigt fra og til, og ja, der er vildt mange turister på Capri! Man kan dog godt finde væk fra dem, og øen er jo smuk nok.
I kan roligt glæde jer – det bliver en fantastisk tur 🙂
Jeg huskede dine skriv om turen og har genlæst dem med fornøjelse. Det synes som om de fleste turarrangører har præcis samme udflugtsprogram, men det kan man jo vælge at tolke, som at det fungerer til folks tilfredshed. Vi ser i hvert fald frem til en uge i Citronland 🙂
Man mærker rejselysten mellem ordene. Igen, igen trækker Middelhavets kyster, denne gang på en barnepigetur, hvor selv den gastronomiske frihed bliver udfordret.
Det spanske luftfartsselskab kendte jeg ikke, men altid godt at lære noget nyt. – Nyd det!
Tak, vi håber på en god forsmag på sommeren, og vi kan frit fravælge barnepigen, hvis det bliver for meget.
Jeg kendte heller ikke Volotea og gik ud fra, at det var et italiensk selskab, men som du skriver, er det spansk.