Den eventyrlystne cykel

SCO anes nederst i billedet

SCO anes nederst i billedet

Cementfabrikken dækker et stort område, så de fleste ansatte i produktionen har en firmacykel. Når man har fri, sætter man cyklen i skuret inden for porten, og de fleste sætter deres sikkerhedshjelm fast i bagagebæreren.

Sådan har jeg gjort i mange år, men mandag morgen var cyklen væk. Da fabrikken som sagt er stor, er det tidsrøvende at lede, så jeg sendte flg. mail ud til alle i produktionen:

Emne: Bekymret efterlysning

Hej

Jeg bringer en bekymret efterlysning. Min trofaste ganger gennem 24 år, SCO, er i weekenden forsvundet fra cykelskuret ved Sølystvej.

Kæden er blevet noget rusten med alderen, så jeg frygter, at SCO flakker rundt i kulden uden at kunne finde hjem. Hjelmen var efterladt ved cykelstativet, og at den således har glemt alt om sikkerhed tyder på cyklisk demens.

Jeg er ikke begejstret for at skulle fortælle min chef, at jeg ikke kan passe på mine ting, men det værste er dog bekymringen for min gamle ven. Så hvis du ser eller møder SCO (der bærer initialerne EBE på et skilt bag sadlen), vil jeg være taknemmelig, hvis du tager vare på den og giver mig et praj – enten pr. mail eller på 7186/1483.

Med venlig hilsen

Eric Bentzen
PRO/CK

Jeg modtog adskillige deltagende henvendelser, og i morges blev jeg så ringet op af en elektriker, cyklen var fundet. Jeg hentede den og sendte flg. ud for at afblæse efterlysningen.

Emne: SCO fundet

Hej

Jeg udsendte i går en bekymret efterlysning og kan nu berolige de mange, som har været grebet af SCO’s skæbne. SCO blev i morges fundet af LEKO et sted i cementmølleriet. Den har ikke lidt fysisk overlast, men er stærkt forkommen og modtager nu cykelogisk krisehjælp.

Cementmølleriet er ikke det sted, SCO har set mest til, og episoden viser bare, at man godt kan have eventyrlysten i behold, selvom man har nået den tredje alder. Jeg må nok til at variere vores ruter noget mere, så den får en på opleveren en gang imellem.

Tak til LEKO for hurtig indsats og til de mange, som har udtrykt deres deltagelse.

Eric Bentzen

***

Genforening varmer …

 

14 thoughts on “Den eventyrlystne cykel

  1. Eric

   Nej, gudskelov. De er hver især fuldt bevidste om skellet mellem arbejdsliv og privatliv og anerkender behovet for to transportmidler. De hilser lidt køligt, når de mødes i cykelskuret, men det sker urbant og værdigt.

   Svar
  1. Eric

   Ja, det er sådan noget med at tage trykket af ventilerne efter traumatiske oplevelser. Det er blevet så moderne. 😉

   Svar
 1. Stegemüller

  Hvor er det dejligt, at I blev genforenet. Man kan ikke undvære sin trofaste følgesvend gennem årene. Du må se at lade den oplade nye steder vel at mærke med dig ved roret. Dine e-mails må have glædet hele cementfabrikken.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det var dejligt. Det er alligevel overraskende, at den kan vise nye sider af sin natur efter så mange år.

   Svar
 2. Erling Kristensen

  Dejligt at læse, at I er blevet genforenet. Min firmacykel har ligeledes løbet hjemmefra et par gange. Da jeg stoppede der ude i arbejdslivet, efterlod jeg den til fri afbenyttelse.

  Svar
  1. Eric

   Ja, der er flere lignende historier, og derfor tror jeg, at det er vigtigt at stimulere cyklen i hverdagen – sørge for at den får nogle nye og gode oplevelser.

   Svar
 3. Ellen

  Hahaha “cykelogisk krisehjælp” – åh, hvor får du det fra?
  Cementfabrikkens medarbejdere må elske dig for denne slags mails 😀

  Svar
 4. Inge

  Hihi… tænk at din trofaste SCO sådan var taget på eventyr uden dig.. hvor er det godt den er tilbage i folden og i de trygge rammer.. 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *