Traditioner betyder noget! Besøgsstatistikken for dette websted viser meget tydeligt, at lammekølle er populær mad i påsken.
Min opskrift på langtidsstegt lammekølle har siden 3. januar hygget sig med nogle få besøg hver dag kulminerende med 10 – 15 sultne gæster om lørdagen. Men se så, hvad der skete i påsken:
Grafens top er den 11. april med 99 gæster til langtidsstegt lammekølle.
Slagtere og supermarkedsindkøbere vil sikkert ryste på hovedet og sige, at det ku’ de godt have fortalt mig, men jeg er alligevel overrasket over, at traditioner betyder så meget ved andre højtider end julen.
For nu ikke groft at skuffe dem, som kom ind på denne side i håb om en opskrift, er her lige et alternativ til opskriften på den nævnte side:
Udben køllen, kom noget godt indeni og snør den. Læg den på en bradepande og smæk den i en kold ovn, som sættes til 140 grader. Stegetid 3 – 3½ time. Kom lidt væde i bunden af bradepanden, og dryp køllen af og til. Køllen bliver smørmør, men stadig skærefast.
Her blev det lammekølle, fordi den lå på tilbud hos det lokale supermarked. Så lammekølle lørdag, men det var nu ikke mig, der var forbi for at se efter opskrift.
Her lød opskriften.
Et par gulerødder, en stor persillerod, en håndfuld champignoner og en håndfuld skalotteløg. Krydres med salt og peber og lægges i bunden af et fad. Der hældes vand på til det lige dækker grøntsagerne. Herefter lægges lammekøllen ovenpå grøntsagsbunden. Der krydres med citronolie, timian, basilikum, salt og peber. Og derefter får den lov at hygge sig i ovnen til den har en kernetemperatur på 75 grader.
Tilbehør:
Små nye kartofler (De var vist fra Israel eller noget)
Bløde løg og stegte champignoner.
Der laves sovs af væsken fra lammekøllen, – vi kombinerede med en færdigkøbt rødvinssovs, og det blev helt godt.
Og grøntsagerne hældes i en skål og serveres sammen med.
Og en god flaske vin 🙂
– Tror også at en håndfuld grønne bønner ville være rigtig godt, men jeg er også rigtig glad for bønner for tiden 🙂