Glimt fra en forretningsrejse til Prag i Tjekkiet

Kommunismen burde have taget knödel og sauerkraut med i faldet, men tjekkisk øl er verdens bedste, og Tjekkiet er andet end blot Prag.

Jeg har lige været på forretningsrejse til Tjekkiet, og det er en noget anden oplevelse end at besøge landet som turist.

Tirsdag går det direkte fra Prags lufthavn til mødelokalet. Den potentielle leverandør har arbejdet meget seriøst, men bl.a. prisen begejstrer os ikke. Det kan blive svært det her.

Sidst på eftermiddagen kan vi endelig indlogere os på hotellet og nyde en kold Urquell – tjekkerne laver fantastisk øl! Skal jeg sige noget rosende om restaurantens tørstegte andebryst, må det være, at der hverken er sauerkraut eller knödel som tilbehør.

Fabriksbesøg

Onsdag går turen til en cementfabrik nær Brno i det sydlige Tjekkiet. Næsten 3 timers søvndyssende bump-bump på en beton-motorvej med ujævne ekspansionsfuger. Et smukt kuperet landskab med skov, marker og dalsænkninger med morgendis. Her og der småbyer.

Frokosten på en landevejskro er svinekam med sauerkraut og knödel, som mest af alt minder om skiver af daggammelt og komprimeret sigtebrød. Kommunismen burde have taget disse kulinariske misfostre med i faldet og gjort verden en tjeneste.

Det er altid interessant at besøge andre cementfabrikker. Man genkender universelle problemer, og man ser gode og dårlige løsninger.

flowproblem

Her har man tydeligvis et uforudset problem med materialeflowet, så der skal renses. Den improviserede platform er sikkerhedsmæssigt uforsvarlig, og de efterladte redskaber vidner om, at problemet er tilbagevendende. Dårligt design og en dårlig løsning.

I det gamle Prag

hus_prag

Om aftenen får vi en meget lækker middag uden sauerkraut og knödel på en restaurant nær Karlsbroen i Prag (Vinárna U Maltézských rytíru, Proposká 10). Det sted kan jeg godt anbefale! En dyb, dyb kælder med hvælvinger – stemningsfuldt.

Bagefter en slentretur over Karlsbroen i den lune sommeraften. Kaffe og Urquell ved floden med udsigt til det oplyste slot. Det er ikke så dårligt at være forkælet gæst!

Torsdag byder igen på hårdt arbejde i mødelokalet. Der lægges ikke fingre imellem, men atmosfæren er god og konstruktiv.

Fredag er der en programændring, og det giver mulighed for en spadseretur i den gamle by. Ved 9-tiden er der forholdsvis få turister på gaden, men ved middagstid er der myriader. Gad vide hvor mange tons digitalkameraer Prags brosten bærer sådan en sommerdag?

Hjem

Flyvemaskinen fra København til Aalborg har en høj klikkende mislyd fra venstre motor før takeoff. Sådan skal den bestemt ikke lyde, men vi slår det hen med galgenhumor. Hvad skal man ellers gøre, når man sidder fastspændt? Heldigvis klarer motoren en halv time mere.

Det er nu godt at være hjemme igen. Den forfængelige græsplæne trygler som sædvanlig om at blive klippet, men den må altså lige sørge for tørvejr først – eller lokke med en Urquell.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *