Min fødekæde hopper af det økonomiske tandhjul

Halvdelen af de danske virksomheder har ikke råd til at betale skat, og kreaturerne æder mere foder, hvis vi arbejder 12 minutter mere.

Lene Espersen vil lette vilkårene for det private erhvervsliv, for i 2006 til 2008 var halvdelen af de danske virksomheder så fattige, at de ikke havde råd til at betale skat.

Der skulle nok en udenrigserhvervsminister til at indse dette, for mange af de nødlidende virksomheder er multinationale selskaber, som trods milliardomsætning ikke kan få det til at løbe rundt.

Jeg håber, at Lene kommer igennem med hjælp, så disse virksomheder bliver i stand til at tjene penge og bidrage til samfundshusholdningen. Det er der milliarder af perspektiver i.

På den anden side har vi Helle og Villy. Altså al ære og respekt for, at de ikke vil lade de svageste fylde hullet i statskassen. De svageste har ellers øvelsen, men det er på tide, at de får et hvil.

S & SF vil hente pengene ved at lade os arbejde en time mere om ugen. Vi skal have løn for den ekstra time, og tanken må jo så være, at lønnen skal finansieres af øget produktion og salg.

Det er her, det bliver lidt pinligt, for jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor kraftværkerne skulle producere og sælge mere strøm, fordi døgnbemandingen arbejder en time mere, eller hvorfor omsætningen stiger på vingummi, vingeproptrækkere, insulin og så meget andet.

Min fødekæde hopper endda helt af det økonomiske tandhjul, når jeg skal forstå, hvorfor kreaturerne æder mere kraftfoder, fordi de ansatte i foderstofselskabet arbejder en time mere.

Jeg vil så gerne forstå. Er der nogen, der kan hjælpe?

 

8 thoughts on “Min fødekæde hopper af det økonomiske tandhjul

 1. Henny

  Næh, jeg kan heller ikke hjælpe. Specielt ikke, siden mange arbejdsgivere siger: Fint, at I vil knokle en time mere, for så kan vi fyre nogle stykker.

  Mon ikke det var bedre at prøve at finde noget arbejde til dem, der intet har, i stedet for at pålægge os andre mere arbejde? Ja, det er jo nok et naivt spørgsmål, men så er jeg naiv.

  Svar
 2. Eric Bentzen

  @ Søren
  Mogensen interesserer sig kun for spin. Substans og kreaturernes appetit rager ham en høstblomst.

  @ Ellen
  I dette tilfælde afhænger forståelsen vist ikke af hattemål 😉

  @ Erik
  Måske Hjorten skulle være rigsdalerminister – der er i hvert fald ikke meget optur i ham 😎

  Svar
 3. Erik Hulegaard

  For blogejerens skyld må vi håbe, at der er en landbrugsøkonom, medl. af den lokale konservative partiforening, der er i stand til at udrede bloggens store spørgsmål.

  Medens vi venter i spænding er der stor ros til blogejeren for udnævnelsen af Lene Espersen til udenrigsmarkedsminister. Siden salig Iver Nørgaards (Krag-regeringen) dage har der ikke rigtig været en sådan minister med et yderst behersket resort. Det ville samtidig give den konservative partiformand tid til at læse korrektur på diverse rejsetilbud, der netop er så hotte i denne tid.

  Svar
 4. Ellen

  Du har nogle meget fine pointer.
  Og nix. Beklager. Jeg forstår heller ikke en pind. De siger, at der skal mange flere ud på arbejdsmarkedet. Hvordan det hænger sammen med, at vi der allerede er der, skal arbejde mere, kan jeg simpelthen ikke få til at hænge sammen i mit lille hoved.

  Svar
 5. Søren

  Overordnet om de forskellige økonomier:
  Socialisme: Du har to køer. Du giver den ene til din nabo.
  Kommunisme: Du har to køer. Staten tager dem begge og giver dig lidt mælk.
  Fascisme: Du har to køer. Staten tager dem begge og sælger dig lidt mælk.
  Nazisme: Du har to køer. Staten tager dem begge og skyder dig.
  Bureaukrati: Du har to køer. Staten tager dem begge, skyder en, malker den anden og smider mælken ud.

  fairlosning.dk er på “herrens mark”, når de tror, at 12 minutter mere arbejde af de ansatte i foderstofindustrien (roeindustrien herhjemme er næsten ophørt) får Maren malkeko til at spise mere 😉

  De konservative har Peter Mogensen lidt om her:
  http://politiken.tv/nyheder/politik/politiskanalyse/article1044142.ece

  Jeg håber du er tilfreds med kommentaren 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.