Ny strategi fra lobbyisterne

Danske købmænd er utilfredse med den bebudede fedtafgift på danske fødevarer. DR skriver bl.a.:

”Det får købmændene til råbe vagt i gevær og opfodre regeringen til at droppe den bebudede fedtafgift på danske fødevarer.”

(min fremhævelse)

Det bliver spændende at følge, om købmændene får held med deres strategi, eller om det er ét fedt.

 

6 thoughts on “Ny strategi fra lobbyisterne

 1. Eric Bentzen

  @ Ellen og Søren
  Tendensen er klart, at staten og en hoben private interesseorganisationer vil regulere vores “sundhedsadfærd” på alle mulige måder, og barnepigementaliteten bliver værre og værre.

  Som Astrup er inde på (Sørens link), er indgrebene ikke altid lige solidt funderet i objektiv viden, og det gælder alt fra mad til rygning. Man fravælger bekvemt de undersøgelser, som ikke understøtter troen – eller provenuet.

  Svar
 2. Ellen

  Haha, sikke nogle kvajpander 😀 Ret uheldig fejl i denne sammenhæng.
  Fedtafgiftsforslaget er latterligt, og jeg synes vi gør os selv grundigt til grin i den store verden ved overhovedet at fremstille den slags forslag.
  Så hellere beskatte slik, chips og sodavand helt vildt. Og købekager – både små og store. Forbyd citronmåner! Ud med alle former for chips! Apropos dit indlæg om rygning tror jeg, at alt det nævnte er mindst lige så skadeligt som rygning og fed mad.

  Svar
 3. Leoparddrengen

  Det ender sikkert med noget politiker foie gras, når de er blevet opfodret længe nok. Gad vide hvad afgiften mon ender med at blive på sådan en?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *