Snart ryger ribbensstegen på grillen. Der er gråt, men lunt og det er herligt bare at kunne sidde på terrassen og nyde et godt glas vin.
Brugsen havde ribbenssteg på tilbud forleden. Godt 1200 gram for kr. 38,70. Det er et pænt stykke kød, og for en gangs skyld er sværen ridset ordentligt. Nu ligger den og venter på, at grillkullene kommer i hopla.
I dag havde Brugsen så tilbud på Canaja – 6 flasker for 299 kr. Det er et godt køb, for vinen er rigtig god – en amaronetype, men lidt rundere, lidt mere ”moderne”.
Og nu sidder jeg bare og venter på at skulle agere stegevender. Stegen skal have en lille time i alt, hvile ud og så går vi til den. Der er selvfølgelig langt mere, end vi kan spise, og jeg overvejede at dele den, men hvorfor stege en steg to gange?
Vejret er gråt og småblæsende, men vi sidder i læ, og der er lunt. Krisen er et sted uden for hegnet, og lige nu er det fint med de små glæder: fred i sindet og udsigten til sprød svær.
Jeg kan godt lide dit sidste svar med ‘kan den være der, kan den grilles’ – du må være kanongod til at holde styr på kul og kød – jeg ville aldrig have kunnet få en steg på 1200 g god ved direkte varme; en mørbrad er nok det tungeste jeg kan klare i den retning, så vi er meget glade for vores store gasgrill, selv om grillentusiaster nærmest får mord i øjnene, når man siger gasgrill.
Vinen kan vi godt finde ud af at drikke – tung som let, og vi holder i øvrigt også meget af Canaja.
Kanongod? Det ved jeg sørme ikke, men måske hemmeligheden ligger i at vende hvert femte minut uden yderligere dikkedarer? Resultatet bliver i hvert fald tilfredsstillende.
Man skal ikke have aversioner mod gasgrill – hvis blot man får røgudvikling fra dryppet, tror jeg ikke, man kan smage forskel. Temperatur betyder selvfølgelig også noget, men hvad forskellen er, ved jeg ikke.
Hvor er det en god ide at grille sådan en steg på en gråvejrsdag – og det er i øvrigt ikke rigtigt byge-gråvejr her, det er faktisk en rigtig dejlig aften, håber det også er mildt ovre hos jer!
Jeg har et problem med at grille stege, den er for lille grillen og bedst egnet til småting – men da er den faktisk også meget god.
Resten af stegen kan sagtens bruges til madder eller labskovs eller bixemad! SOM faktisk smager fortrinligt haha 🙂
Også i aften er der gråt, men lunt og dejligt, og vi sidder ude og nyder det (med WiFi). Hvis stegen kan være på grillen, er den ikke for lille. Vores grill er heller ikke stor. Alt det der Weber-fis med indirekte varme, røgelsespinde og hvad ved jeg, giver jeg ikke meget for. Kan den være der, kan den grilles – og med godt resultat.
Velbekomme!
Tak Gowings.
Det var svært godt, og indtil i morgen (i hvert fald) er krisen stadig uden for hegnet. Det var en dejlig lun aften, og vores nye insektlampe har nu højspændingszappet mindst tre potentielle vampyrer med højlydt knald. Den var på tilbud og fundet for 20 kr., så indtil videre har tre myg (forhåbentlig) ladet livet for knap 7 kr. stykket ekskl. strømforbrug.
Jeg håber, den bliver en større attraktion. Ellers ryger den ud som fejlkøb.
Jeg hørte lige i radioen, at der hvor man normalt tæller 5000 malariamyg, så kan man lige svinge sig op til 15 nu. Ingen ved hvorfor….
…Men hvis det er fordi de er flyttet længere mod nord, så hører vi gerne nærmere om dine erfaringer med myggenes svar på den elektriske stol 🙂
Ja, den historie læste jeg også i en af aviserne. Syditalien var forhen hårdt plaget af malaria, og mon ikke vi ville have fået bulletiner, hvis…
Jeg er dog ikke imponeret af insektzapperen. Ingen tvivl om, at den zapper ved kontakt, men det er vist så som så med tiltrækningskraften, når den skal konkurrere med råt kød. Det specifikke effektforbrug (kWh/tons zappede myg) er vildt højt.
Hvor lyder det bare hyggeligt!
Jamen det er det sandelig også, og let støvregn tripper som fugleunger på halvtaget. Men det ville ikke være det samme uden trådløst netværk 😉
Lækkerier på en hverdag……:-)
Ribbensteg er altid et hit, vi ‘nøjes’ med en ‘hakkedreng’ med en italiensk rødvin, husker ikke navnet, vi drikker den bare.:-)
Bon appetit!
Merci, og i lige måde!