Valgkamp og politikerlede

Politikere skal måles på deres gerninger. For mig er valget regnskabets time og ikke løfternes. Skamløs varm luft flytter ikke mit kryds.

ValgSom ung og nyslået vælger syntes jeg, valgkamp var spændende. I dag fylder den mig med lede. Politikerne er så pinligt gennemskuelige, og mange taler til os, som om vi var idioter.

Det er vi så også, for vi stemmer jo på dem, og det er valgets paradoks.

Hvordan kan nogen fx stemme på Claus Hjort Frederiksen, der som minister bevidst har løjet for Folketinget og overtrådt landets love?

Hvad skal det nytte at forlænge min frokost med 12 minutter, og hvad rager det mig, hvad kvinder har på hovedet eller ser på parabol TV?

Nogen vil styrke finanserne med skattelettelser – er de religiøse eller blot matematiske tumper? Andre vil frelse verden ved at spise økologisk og brandbeskatte alt, som smager godt og er sundt i morgen.

Jeg overdriver, det ved jeg, men de fylder mig med lede fra en ende af. Nogle mere end andre. Jeg ved, hvor jeg vil sætte mit kryds. For mig er valget regnskabets time – ikke løfternes.

Imponeret er jeg ved grød ikke, men jeg sætter mit kryds ved mit mindste onde. Det ændrer de kommende ugers skamløshed ikke på.

Selvom jeg gør alt for at undgå valgkampen, maser den sig ind alle vegne som julepynt i oktober. Det skal blive skønt at få den overstået, så man kan rette tæerne ud igen.

13 thoughts on “Valgkamp og politikerlede

 1. Ditte

  Ja, det er skrækkeligt at være vidne til. Valgkampens vås og ævl er ulideligt pinligt at høre på og de stædige verbale angreb på ‘modstanderne’ noget af det mest ufrugtbare. Jeg har indtryk af at rigtig mange, som jeg, lader både radio og tv få lov at passe sig selv indtil valgdagen er overstået. Heldigvis er der meget andet at tage sig til – man kan jo blogge 😉

  Svar
 2. Ellen

  Jeg har aldrig fattet valgkampe og slet ikke de personer, der vælger parti efter hvad de hører i en sådan. Du siger det, der er det eneste rigtige: “Politikere og partier skal kendes på det, de har gjort og praktiseret.”
  Vi ser aldrig så lidt tv, som vi gør i perioden op til et valg – vi er begge yderst allergiske over for enhver form for stemmefiskeri og kan slet ikke klare kampe eller mere eller (mest) mindre seriøse diskussioner. Politikere og tv-reportere – begge er lige irriterende under en valgkamp.

  Svar
 3. Stegemüller

  Jeg kan heller ikke holde valgkampen ud. I det hele taget synes jeg, at politik er blevet så rædselsfuldt og så frygtelig personfikseret, at jeg heller ikke kan få mine tæer rettet ud.

  Dybest set ønsker jeg mig et teknokrati, hvor man sætter specialister til at styre hver deres fagområde. Det er mig en gåde, hvordan man den ene dag kan være fx miljøminister og den næste dag sundhedsminister. Det siger sig selv, at man naturligvis ikke kan have lige god forstand på begge dele, hvilket gør, at det reelt er embedsmændene, der regerer. Dette kunne et teknokrati afhjælpe. Nogle vil kalde det et ekspertvælde, og dem om det; jeg vil bare gerne, at politikerne beskæftiger sig med noget de har forstand på.

  Svar
  1. Eric

   Jeg forstår, at man kan sukke efter kvalificeret viden, når ministrene udstiller deres manglende ditto, men eksperter er jo også rygende uenige. Skal vi have en kok eller en diætist som fødevareminister, eller skal det måske være forskningschefen fra Tulips smagslaboratorium?

   Vi fik ny direktør for ikke så længe siden. Han ved næppe ret meget om cementfremstilling, men derfor kan han jo godt være den rette mand på posten. Det er ikke så lige til.

   Svar
  1. Eric

   Politikere og partier skal kendes på det, de har gjort og praktiseret – aldrig på hvad de siger, de vil gøre.

   Svar
 4. Madonnaen

  @ erik hulegaard

  Når man ser partilederrunder med alle deres gentagelser for ikke at komme på glatis, kan man passe str. 34 i sko.;-)

  Svar
 5. Erik Hulegaard

  “Claus Hjort Frederiksen, nu stopper du.. Ud med dig NU” er en Facebook-gruppe blandt så mange. 😉

  I positive stunder kildrer det min humoristiske sans at høre alle de mange løfter; i negative stunder tænkes på min egen (embedsmands-)tid med nødvendig politisk samarbejde på kommunal-/amtskommunal plan, hvor begrebet “prostitution” nærmest fik nye aspekter. – Nævnte hovedpunkter gør, at jeg stortset altid stemmer på listebogstavet og ikke personligt.

  Godt at blogejeren snart skal på ferie, så han kan få strakt sine tæer ud, inden det ender med hammer-tæer. 😉

  Svar
  1. Eric

   Ja, hvis man har det fornødne overskud, er der meget, som kan kalde på smilet – især det kyniske. Lars Løkke udtaler fx, at han vil samarbejde bredt, hvis han bliver statsminister igen. 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.