Trangen til den gode nyhed

Jeg overvældes af trang til en god nyhed, når jeg pløjer mig gennem avisernes endeløse kavalkade af ulykker og kriser, mord og ødelæggelse.

Er der mon et lys i mørket her? En chefanalytiker siger, at eurokrisen er gunstig for privatøkonomien. Jeg kaster mig over historien.

Nå, det er bare noget med, at obligationsejerne har glæde af krisen, og at ferieboliger syd på rasler ned i pris. Jeg klikker skuffet videre, men hvad kan man også vente sig af en, der analyserer chefer?

Det er selvfølgelig en god nyhed, at chancen for at høre en tranes melodiske kald er blevet større. Det er sikkert også en god nyhed, at Vild med Dans iflg. dommerne fik de rigtige vindere. Selvom jeg ikke ser Vild med Dans, taler det til min retfærdighedssans, at dommerne siger sådan og ikke det modsatte.

Men der ville unægtelig være mere format over en kur mod malaria. Jeg ved godt, at den slags ikke sker hver dag, men hvor ville det være dejligt med sådan en god nyhed!

Eller tænk, hvis Danske Bank i taknemmelighed for folkets hjælp, da det så sortest ud, havde besluttet sig for helt lovligt at betale mere end 1,47 % af overskuddet i skat. Det ville da være en god nyhed, om end kuren mod malaria nok er mere sandsynlig.

Men gode nyheder af den kaliber er nok for meget at håbe på, når gældskrisen hærger, forældre mishandler deres børn, og NATO har dræbt mindst 25 pakistanske soldater.

Nå, måske ser det bedre ud efter frokost. Det er trods alt weekend, katten gasser sig i sofaen, og jeg har jo ikke noget at klage over.

 

2 thoughts on “Trangen til den gode nyhed

 1. Erik Hulegaard

  For blogejeren, der nærmest har EU-klippekort til Hellas, noteres også, at såfremt Euro´en kollapser…” vil ferierejser til Grækenland og andre sydeuropæiske lande bliver langt billigere end de er nu.”

  Den græske gældskrise er afgrundsdyb og vil – uanset Euro eller Drachmer – have indvirkning på det stolte klassiske riges hverdagsliv og omkostningsniveau i mange år. Dette kunne udvirke en personlig rokering på skakbrædtet i form af en investering i fritidsbolig på en given ø i NATO-landet mod sydøst, når cementen senere i dette årti afløses af en pension.

  Apropos NATO må aflivningen af såvel Osama bin Laden som Muammar Gaddafi henregnes blandt de mere positive events (som det hedder på nydansk ;-)), hvorimod en snarlig erstatning af den grå og arrogante Fredericia-fødte “gebyrgrib” med anden CEO i den blå bank næppe vil udløse en taknemmelig folkegave.

  Svar
  1. Eric

   Ja, bankens chefanalytiker kan se det positive i andres ulykke, og udover billigere grisefester på Mallorca styrkes kronen (som er bundet til øvroen) med stigende købekraft, realløn osv. til følge.

   Han kunne lige så godt have sagt, at en styrket krone vil føre til fald i eksporten og beskæftigelsen.

   Dét sagt, kan det bestemt ikke afvises, at vi med tiden vil leje os ind i længere perioder dernede syd på og nyde den græske øro. 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *