Botanisk have på Tenerife

Botanisk Have i Puerto de la Cruz har et væld af eksotiske blomster og planter. Hjemlige potteplanter vokser her til monsterstørrelse.

Blomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk Have

Selvom man afskyr havearbejde, kan man jo godt synes om blomster og finde fornøjelse i en frodig oase som Puerto de la Cruz’ botaniske have.

Her er tropiske og subtropiske vækster fra den ganske verden. De trives i Tenerifes milde klima, og nogle af de planter, vi kender fra Danmarks vindueskarme, gror her til monsterstørrelse.

Haven blev grundlagt i 1788 og var egentlig tænkt som en mellemstation, hvor planterne kunne restituere sig, inden de blev fragtet videre til moderlandet, Spanien.

Vi besøgte haven lørdag den 17. december 2011, og jeg tog en masse billeder. Jeg kender ikke navnene på de mange blomster, men derfor kan man jo godt fryde sig over skønheden. Hvis du klikker på et af de små billeder, popper der en større version op på skærmen.

Blomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk Have

Blomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk Have

BananblomstBlomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk HaveBlomst i Botanisk Have

BladTrærodPalmebarkGummifigen

Tyskerskilt i La PazNår man skal fra haven og tilbage til centrum, går man gennem bydelen La Paz. Den er ganske køn, men det føles lidt underligt, for La Paz er som en tysk enklave. Man ser tyske skilte og restauranter/barer, man kan blive klippet på tysk, og folk tiltaler dig på tysk.

Det var en pænt lang spadseretur til Puerto de la Cruz’ vestlige ende, og efter frokosten modtag siestaen os med åbne arme.

Relateret:

4 thoughts on “Botanisk have på Tenerife

 1. henrik mortensen

  Kære Eric!

  Du ønskes hermed et rigtig godt nytår 2012.
  Det har hidtil været en fornøjelse at læse dine uensartede, men bestemt ikke uinteressante indlæg, som jeg nu ikke altid er enig i.

  Cheers

  HM

  Svar
  1. Eric

   Tak Henrik og i lige måde. 🙂

   Mange blog-guruer anbefaler, at man holder sig til ét emne, men jeg er ikke ude på at samle en menighed. Bloggens titel og undertitel er ikke tilfældig. Jeg interesserer mig for livets mange facetter, store som små, og da de ikke er “ensartede,” bliver mine indlæg det heller ikke.

   Om uenigheden: Hvis alle var enige i de synspunkter, jeg lufter, ville det være et sikkert tegn på, at bloggen var blevet tandløs og ligegyldig. Derfor sætter jeg pris på din kommentar – tak!

   Svar
 2. Ellen

  Ohja – botaniske haver … jeg går også altid totalfotoamok over alle de skønne blomster og vækster.
  De to slags trærødder (eller hvad?) er på sin vis lige så skønne som blomsterne.
  Faktisk kan jeg bedre lide botaniske haver end dyrehaver/zoos.
  Og I gik! Bravo 😉

  Svar
  1. Eric

   Ja, det er trærødder, og det sidste billede er (noget) af en gummifigen med Tolkienske dimensioner – man tror det er løgn, til man ser bladenes karakteristiske form.

   Skønt taxierne er billige, gik vi skam adskillige kilometer hver dag – appetitten skal holdes i form. 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.