Dramatisk flugt fra snestormen

Snestormen rasede, da flyet skulle lette mod Tenerife. Det var mere dramatisk end morsomt, selvom det måske er hverdagskost i Sibirien.

Taxaen blev bestilt til at komme ekstra tidligt søndag den 9., for fyren i den anden ende sagde, at forsinkelse var sandsynlig pga. de mange julefrokoster og den varslede snestorm.

Det dryssede dog kun ganske lidt, da taxaen ankom (punktligt), og det tog ikke længere tid end normalt at komme til lufthavnen. Check in var hurtigt overstået, og så kunne vi bare vente ekstra længe.

Med udsigten til timers afsavn var jeg jævnligt ude at ryge og så med bekymring, hvordan snevejret tog til. Da boarding startede kl. 7:05, sneede og føg det i vildskab, og passagererne blev hvide på ryggen, før de havde tilbagelagt de godt 20 meter hen til flyet.

Efter boarding skulle flyet afises, og det tog tid, før flyet kunne køre langsomt ud mod startbanen. Det var umuligt at se noget gennem vinduerne, men på monitorerne kunne man gennem flyets næsekamera se et vandret inferno af hvidt.

Vi stoppede. Startbanen var ved at fyge til, men kaptajnen gav masser af gas og slap så bremserne, så den fuldt lastede Airbus røg af sted. Flyet hoppede og dansede på det ujævne underlag, og efter et rekordkort tilløb lettede vi kl. 08:25, kun 55 minutter forsinket.

Stigningen op gennem snestormen var turbulent, til vi brød gennem skyerne. Jeg tænkte mere end én gang på afisningens holdbarhed.

Men vi undslap med det hvide monster snappende efter haleroret, og det var vist i sidste øjeblik. Jeg ved nu, hvad de må have følt på det sidste skib fra Singapore, før japanerne kom.

Om flyet kunne lande i Aalborg på returrejsen samme aften, ved jeg ikke, men jeg kan have min tvivl.

Sikkert er det dog, at det lille ord ”snestorm” i en uge fremkaldte brede smil under solbrillerne hos mindst to turister på Tenerife.

Relateret:

10 thoughts on “Dramatisk flugt fra snestormen

 1. Ellen

  Velkommen tilbage til et lidt mere vejrnormalt Danmark – så længe det varer …
  Lidt heldig har man jo lov at være … jeg fulgte af indlysende årsager meget med i, hvordan flytrafikken havde det, og der blev rent faktisk kun aflyst 29 fly fra Kastrup hin skrækkelige søndag. Omstændighederne taget i betragtning var det vist godt klaret.

  Svar
  1. Eric

   Tak 🙂 Ja, det var et skrækkeligt vejr. Jeg har efterfølgende fundet ud af, at der vist kun blev aflyst to fly i Aalborg, og det overrasker mig. Jeg syntes, det så slemt ud, og så var det endda kun lige begyndt!

   Fortsat god ferie i det engelske.

   Svar
 2. Inge

  Det var det helt rigtige tidspunkt I forlod landet.. 🙂 og nu hvor I er hjemme igen skylder I vel naboen en uges snerydning.

  Svar
  1. Eric

   Jeg havde nu foretrukket lørdag 😉 Og nej, hjørnegrunden vil jeg ikke byde naboen. Jeg afventer en regning fra en professionel – det må man tage med.

   Svar
 3. Stegemüller

  Velkommen hjem! Jeg håber, I har haft en god fere, med masser af sol og varme til forskel fra hvad Danmark kan byde på.

  Ja det var noget af en snestorm, I kom af sted i. Jeg forstår godt, hvordan I må have haft det. Jeg ville ikke selv bryde mig om, at skulle flyve i snestorm.

  Svar
  1. Eric

   Tak Hanne. Vejret var rigtig dejligt: 20-30° i dagtimerne, køligt om morgenen. Jeg var bestemt ikke tryg ved forholdene, da vi skulle lette, men mon ikke besætningen havde helt styr på det. Egentlig var jeg mest nervøs for en aflysning i sidste øjeblik.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *