Kør så ordentligt, båtnakker!

Sneen er ikke velkommen, men at klage over vejret er så frugtbart som at klage over regeringen, der som et kamikazefly har sat kurs mod egne vælgere.

(Forskellen er, at hvor det bliver bedre, når sneen forsvinder, vil det være det samme politiske pløre, når regeringen nedsmeltes ved næste valg.)

Det begyndte at sne, da jeg lige var kommet på arbejde, og fortovet ventede, da jeg kom hjem. Jeg bærer ikke min byrde med smil, men jeg bærer den. Væk skal det jo.

Det lange fortov går op ad bakke, og kørebanen bliver glat, så båtnakkerne med sommerdæk ikke kan komme op. Så synes de, at det er smart at køre det ene hjulpar op på fortovet, hvor der er bedre vejgreb.

Gud forbyde, at man skulle parkere for bakkens fod og spadsere op mod 300 meter, når dytten fint kan køre på fortovet.

Der er også de bilister (med vinterdæk), som kører op over fortovet, når de skal dreje ved bakkens fod, og jeg kan da godt se, at det trods niveauforskellen er en geometrisk genvej.

Det ødelægger selvfølgelig fortovet, men langt værre er, at sneen komprimeres til permafrost, som næsten ikke er til at fjerne, og i dag tog det tre kvarter ekstra at skrabe hjulsporene af.

Ring på en dag, så byder jeg velkommen med brød og vejsalt. Min teoriprøve blev bestået uden fejl, og I kan få repeteret færdselsloven ganske gratis.

Båtnakker!

 

18 thoughts on “Kør så ordentligt, båtnakker!

 1. Gowings

  Partisansømmene lægger du i den lille snevold du skovler ud mod vejen, så er hunde og katte ikke i fare. Du kan vel også, med inspiration fra det græske og resten af sydeuropa, lægge glasskår i volden. Du kan jo altid henvise til, at bilisten ikke havde noget at gøre på fortovet anyhow…

  Svar
 2. Kong Mor

  Ihh don’t get me started.
  Vi har ikke noget fortov i vores by. Vi har en asfalteret sti som benyttes af både cyklister og fodgængere. OG biler, når de mange almindelige parkeringspladser er optagede.
  Så jeg fristes til at tilføje: “og HOLD så ordentligt”

  Svar
  1. Eric

   Hehe 🙂 Sjovt nok er jeg ikke sjældent ude for, at lovlydige bilister parkerer på cykelstien (hvilket er ulovligt) for at tale i mobiltelefon, men af to onder foretrækker jeg dog parkeringen, fremfor at blive “klippet” pga. uopmærksomhed.

   Svar
 3. Stegemüller

  Bilister er et mærkeligt folkefærd, der tror, de kan tillade sig alt. Jeg hader, når de kører på cykelstien, bare fordi de ellers måtte vente et minut på at komme forbi den forankørende, der skal dreje til venstre.

  Svar
  1. Ellen

   Hovhov, Hanne, det er vist den evige krig, det her. Jeg kan levere masser af eksempler på cyklister, hvis respekt for færdselsloven kan ligge på et meget lille sted – bl.a. dem der ikke gider bruge cykelstierne, men i stedet bruger vejen/kørebanerne. De kan måske gå lige op med bilisterne på cykelstien? 😉

   Svar
   1. Eric

    Der er altid brodne kar, uanset transportmiddel. Jeg synes, at langt de fleste bilister er hensynsfulde, og det er hensynet, der skal fremmes – ikke mindst blandt de mange cyklister der behandler færdselsloven som et angreb på deres personlige frihed.

    Men at køre bil på et flisebelagt fortov er hærværk. Fliserne vipper eller knækker sågar.

    Svar
 4. Henny Stewart

  Båtnakker og boldtræer er der nok af, og det er godt nok ligesom de optræder fuldstændig uden dressur i trafikken. Men du behøver i det mindste ikke have udgifter til fitnesscenter eller sådan noget pjat i vinterhalvåret. Jeg mener vinter3/4året.

  Svar
 5. Erling Kristensen

  Jeg kommer gerne til kaffe og morgenbrød. Skal jeg køre på fortovet, må jeg jo prøve om jeg kan. 😉

  Svar
  1. Eric

   Har selv tænkt tanken. Ansvaret som krigsførende ville ikke røre mig, men jeg kan ikke bære tanken om den nøgne hunde- eller kattepote, som…

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *