Medgørlige banker og en dag i byen

Jeg vil skifte bank og har taget en fridag for at holde møde med et par kandidater, og så kan jeg kombinere det med nogle andre ærinder i byen.

Alle sæder i bussen er besat, så jeg må stå op, og snart må jeg klamre mig med begge hænder, for chaufføren tog kørekort i en russisk tank under kampen om Stalingrad. Hun ligner ellers en i fyrrerne, men køreteknikken afslører hende.

Det tager max 10 minutter at købe jeans. Jeg ved, hvad jeg befinder mig godt i, og gider ikke prøve alle mulige andre mærker for at få bekræftet, at erfaring sparer tid.

Nu skal der slås en time ihjel inden mødet i den første bank. Jeg vil nemlig væk fra gebyrgribbene. Det er ikke uhyrlige summer, men deres begær frastøder mig, og man kan kalde det min protest. Jeg er ikke til for dem.

Cappuccinoen på en café koster 34 kr. Det er mere, end mange får i årlig rente på lønkontoen, men jeg er ikke så principfast, når det gælder cappuccino. Den smager godt, og det er gratis at læse avisen.

På slaget 11 træder jeg ind i banken og hilser på rådgiveren, som jeg har aftalt møde med. Foran ham ligger udskrifter af de papirer, jeg har sendt.

En ægte jyde kalder aldrig sig selv formuende, og det er jeg da heller ikke. Jeg er jo bare lønslave som de fleste andre, men banker er bestemt mere medgørlige, når der ligger et par krummer på bunden af kagedåsen.

Jeg får et godt indtryk. Banken har langt færre gebyrer og tilbyder højere rente af krummerne. Det var det, jeg gerne ville høre, og jeg lover at give besked, når jeg har truffet mit valg.

For ca. 3 års rente plus renters rente af 25.000 på en lønkonto i Nykredit (før skat og gebyrer) får jeg frokost på en café. Tjeneren er ung og virker glad for sit arbejde.

Jeg drysser lidt rundt og falder ind hos Fona. Jeg overvejer kort at anmelde dåsemusikken til arbejdstilsynet, men konfliktsky køber jeg hurtigt nogle billige film og tager flugten.

Det er tid til mødet i det andet pengeinstitut. De er også flinke og medgørlige, men selv hvis jeg køber garantbeviser for 10.000, er de ikke helt så medgørlige som i den første bank.

Bussen kommer 10 sekunder efter, jeg har nået stoppestedet. Jeg hopper af i Vejgaard og henter cyklen, som blev indleveret til forårstjek i går.

Med ny krank og fordæk går det ubesværet op af Vejgaards Alpe d’Huez. Det har været en god dag – selv bakken er medgørlig.

Missen byder højlydt velkommen i garagen og smyger sig indsmigrende om mine ben. Han er så medgørlig, når han er sulten.

 

21 thoughts on “Medgørlige banker og en dag i byen

 1. Madonnaen

  Forøvrigt var du heldig med prisen på cappucino, den dyreste vi har købt til dato var i 2005 på Markus Pladsen i Venedig, og den kostede dengang 75 kr. pr. kop.

  Men så var der også både vand….og musik til.;-)

  Svar
  1. Eric

   Vi har heller ikke noget at udsætte på behandlingen. Netbank var lynhurtigt oppe at køre, i går modtog vi dankortene, og på torsdag skal vi ind og skrive under.

   Det har jeg det godt med: Vi får helt kontant mere ud af det som kunder, og ikke mindst så sender vi et signal.

   Svar
 2. Madonnaen

  Efter det jeg kan læse mig til, er det den samme bank med dine fine abonnementer, som jeg forlader, Eric, og iflg. rentesatsen at dømme også den samme nye bank, jeg flyttet mine skillinger til.

  Den gamle bank vovede endda, at ringe op forleden for at høre, hvilket at deres ‘flotte tilbud’ jeg ville acceptere, og svaret var, at jeg ligesom gemalen flyttede begge mine konti, da jeg syntes, at de var blevet lidt ‘for morsomme’, og så opgav han ævred uden videre.

  Den nye bank beklagede, at de ikke kunne gi’ mig nummeret på mine konti straks, da de havde så mange nye kunder, der havde flyttet bank p.t., men allerede i dag 4 dage efter ligger alle papirerne til underskrift.

  Og så får man tilmed høflig behandling i den nye bank.;-)

  Svar
 3. Donald

  Det er da frygteligt at I har russiske tank-chauffeurer til at klare bussern i Aalborg! Haha 😉

  Jeg blev lige inviteret på en solskinstur mens jeg læste – jeg skal have tygget kommentarerne og skriver mere senere.

  Svar
  1. Eric

   Jeg synes, det er fint, at veteranerne kan finde jobs og holder sig godt. Blot ville jeg ønske, at de kørte som på hjul i stedet for larvefødder!

   Svar
   1. Donald

    Ja, sådan bør man jo nok se på det 🙂
    Jeg overvejer Merkur bank eller noget lignende. Oikon er der også én der hedder, men jeg er alligevel lidt bekymret over at skifte.

    Svar
  1. Eric

   Tak Gert. Det er rart at holde en fridag en gang imellem, og bankskiftet er sat i gang. Det har jeg det godt med – så kan de mærke, at de ikke kun slipper af med fattigrøvene.

   Svar
 4. Gowings

  Bravo! Iøvrigt mener jeg at visse brancher bør være underlagt et moralsk regelsæt – en udvidet selvdisciplin, som konstant er udfordret i disse år, men som generelt har fungeret tidligere. Det gælder brancher som bedemandsforretninger, apoteker, levnedsmiddelbutikker, lægeklinikker og – banker. I den anden ende af skalaen ligger en del brugtvognsforhandlere og visse religiøse sekter.

  Svar
 5. Ellen

  Lyseslukkeren Ellen tror, at det at skifte bank nu er som at tisse i bukserne. Den anden bank får bare pengene hjem på en lidt anden vis end den første gjorde.
  Og hvis du ikke sparer meget mere end en capucino eller en frokost, så må jeg nok være ærlig og indrømme, at jeg ikke ville gøre mig ulejligheden at flytte. Det har trods alt også lidt at sige, at min bank kender mig.
  Danske Bank har været meget dårlig til at forklare sig … forklare hvorfor de nu tager de gebyrer, visse andre banker længe har inddraget, og andre snart følger efter med. En stor del af forklaringen er, at kommunerne ikke vil administrere udbetalinger til kontanthjælpsmodtagere og derfor har tvunget bankerne til at formidle dette.
  Hvor mange andre steder får du gratis service? Man forventer/forlanger det af bankerne, men vel ingen steder ellers?
  Jeg synes egentlig, det er i orden med gebyrer … til en vis grænse, selvfølgelig, men … 🙂

  Svar
  1. Eric

   Gratis service? Well, før det meste i bankerne blev computerstyret, tjente banken “nok” på rentemarginalen, og der var kun gebyr på ganske særlige ydelser.

   Siden er bankverdenen rationaliseret til ukendelighed, og personale er fyret i bundter, men nu koster det dem ligefrem penge, at de kan muntre sig med de penge, jeg har stående, og nogle banker er gået helt over gebyrgevind.

   Det er rigtigt, at jeg ikke tjener alverden ved at få + 0,4 % af hele beløbet på min lønkonto, men når der ikke er “daglige” gebyrer overhovedet (medmindre jeg hæver i en anden banks automat), er det trods alt bedre, end de 0,125 % af beløbet over 50.000 kr., som Danske Bank tilbyder, oveni at jeg skal betale for at have kontoen.

   Jeg får også en opsparingskonto, som jeg kan bruge til penge “i transit”. Her får jeg 0,25 % op til 25.000 og 1,3 % af større beløb. Heller ikke her, kan Nykredit eller DB være med.

   Det vigtigste for mig er dog at sende et signal som forbruger, når en forretning behandler kunderne dårligt. Jeg har ingen bånd, der binder mig, og så belønner jeg den forretning, som har det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

   Svar
 6. Stegemüller

  Hvor er du dog fornuftig, at du sådan seriøst undersøger markedet og holder møder med de potentielle holdere af dine penge. Sådan burde alle gøre – der er garanteret penge at spare. Som en anden bemærker er du nødt til at skifte nu, hvor du har brugt tre års renter på cappuccino og tant og fjas – men det skal være dig vel undt 🙂

  Svar
  1. Eric

   Selvfølgelig, det var i mit forecast, som det hedder på moderne dansk. Nå, men for at være seriøs: Vi taler om peanuts, men…

   Hvis du er utilfreds med et supermarked, skifter du fra dag til dag til et andet. Det ved supermarkederne, og jeg synes, at pengeinstitutterne skal nå samme erkendelse; men det kræver, at kunderne reagerer over for banker, som de reagerer over for supermarkeder. Det kan koges ned til “kontant afregning”.

   Svar
 7. Henny Stewart

  Det lyder da hyggeligt. Jeg går også og overvejer, om jeg skal tilbyde min gæld og mit månedlige underskud på betalingsbalancen til et andet pengeinstitut. Måske mandens. Han blev så træt af min bank, at han forlod den i protest …

  Men pengeinstitutterne er nok mere interesserede i krummer end i huller i franskbrødskrummen.

  Svar
  1. Eric

   Der er overhovedet ingen tvivl om, hvor deres interesse ligger, og der skal et par krummer til at forvandle en ren WIN til en WIN-wi.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.