Mondæne udsigter fra Taormina

Etna og Giardini Naxos

Vejret er smukt og klart i dag, så vi tog til Taormina i morges for at se det græske teater og nyde udsigten til Etna og lavlandet.

Man kan sige meget negativt om Taormina, såsom at det er en mondæn turistfælde med skyhøje priser, og det er alt sammen rigtigt.

På Corsoen tramper turister i flok som sanseløse får efter hyrden, og som ”privat” fodgænger skal man være parat til at tackle eller undvige. Der er en babylonsk sprogforvirring, om end fladt amerikansk synes at dominere.

Man kan jo dårligt bebrejde Goethe, der besøgte byen i maj 1787, at han skrev om den i sin ”Italienische Reise,” men derefter blev byen igen mondæn og populær og har været det lige siden.

Uanset det negative er byen smuk og har en mageløs udsigt til Etna og lavlandet. De gamle grækere havde absolut blik herfor, da de placerede deres teater. Teaterets ruiner står endnu, og vi besøgte dem for vistnok 3. gang.

Som regel er Etnas tinde hyllet i skyer, der ligesom klæber til vulkanens top, men i morges var der helt klart og skyfrit. Det, man kan ane på billederne, er røg fra Vulkans smedje.

Det græske teater i Taormina

Vi dappede lidt rundt i byen og tog så bussen tilbage til Giardini Naxos 12:15 og fik frokost på Taverna Naxos med udsigt over bugten.

Frokostudsigt fra Taverna Naxos

Vejret kan ikke blive meget smukkere, end det er i dag. Dis is life!

 

7 thoughts on “Mondæne udsigter fra Taormina

 1. Ellen

  Jaja … man forstår jo godt, hvorfor I gider komme der igen og igen. Det findes vist ikke meget pænere, vil jeg tro. Bare at se Etna sådan er helt specielt.
  Lidt sjovt, egentlig, at ruinerne er græske – de kunne normalt ellers godt selv, italienerne. Hvorfor er der græsk byggeri på Sicilien? Okay, Naxos lyder også mere græsk end latin … det kunne være, jeg bare skulle google lidt.
  Og som du ønskede ovre hos mig, ønskes her retur: Fortsat god tur!

  Svar
  1. Eric Bentzen

   Ja, her er meget smukt. Måske var Magna Greacia ikke på jeres pensum. Grækerne kolonialiserede Sicilien og store dele af Syditalien (bl.a. Napoli = Neapolis). Naxos var den første koloni på Sicilien (735 f.v.t.). Siracusa kom lige efter (734) og udviklede sig til en stormagt og kulturelt kraftcenter, mens Rom endnu var en landsby. Det fik en ende under den 3. puniske krig – Siracusa blev erobret i 212 f.v.t. og blev reduceret til en ubetydelighed.

   Der er masser af spor efter grækerne på Sicilien. Bedst kendt er nok templerne i Agrigento, og mest overset er måske DNA. 😉

   Svar
 2. Henny Stewart

  Selvom Goethe måske nok gav anledning til det første run i nyere tid, vil jeg ikke have gennemsnitsamerikanere mistænkt for at have læst Goethe!

  Men der er flot, det fremgår sandelig af dine billeder!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.