Som at være sydpå

Det er jo som at være sydpå. Der er lunt på terrassen fra om morgenen, himlen er knaldblå, og jeg har fri. Dog må jeg selv hente kolde drikke.

Solen er skarp, og skønt jeg sidder i skyggen, finder varmen kærtegnende ind i hver en hudfold. Det er behageligt, når man ikke skal lave andet end at hente kolde drikke, fordi der ikke er en tjener til at bringe dem.

Godt at jeg fik klippet det sidste af tjørnehækken først på ugen. Det var baghaveetapen, der hvor hækken danner skel mellem naboens kultiverede bede og naturens vildskab.

Jeg går ikke ubevæbnet derned, for hvem ved, hvad der gemmer sig af kødædende planter og pyton-mutanter, som bare venter på en kødfuld conquistador, der hugger sig vej i søgen efter El Dorado eller en tjørnehæk.

Jeg så dog ikke nogen af de vilde skabninger, de holdt sig i skindet. Måske fordi jeg ikke er så kødfuld, eller måske fordi de så, hvad hækkesaksen gjorde ved tjørnehækken. Ét sted gik jeg dog varsomt frem, og det var der, hvor fuglene har plantet ribs midt inde i hækken.

Ribs i tjørnehækken

Nu skal jeg bare sidde stille, som var jeg sydpå. Bierne glæder sig over oreganoens lilla blomster, og jeg fryder mig over, at plænen er ved at blive solbrændt og ikke gider vokse.

Dette er sommer, når sommeren er bedst! Noget skal jeg dog lave i dag: Nakkefileten skal marineres, før den skal på grillen i aften, men det kan godt vente lidt.

/Eric

14 thoughts on “Som at være sydpå

 1. Stegemüller

  Ja det er bare pragtfuldt med dette vejr. For min skyld må det gerne holde længe endnu, da jeg trives bedst ved 27-28 grader. Det leder tankerne hen på Telendos-temperaturerne. Jeg håber, at jeg er der fra den 9. august til den 6. september og er meget spændt på varmen. Er det mon for varmt til at foretage sig noget som helst eller er der stadig rum for aktivitet? Hvornår er det I skal af sted?

  Svar
 2. Madonna

  Ja, der er ulemper ved den ligeberettigelse, i din fars tid var der bare blevet piftet eller knipset med fingrene, og fluks var der kølige drikkevarer….;-)

  Men alligevel, hyg jer ved grillen!:-)

  Svar
  1. Eric

   Tak, den er klar om 5 minutter 🙂

   P.S. Når din kommentar røg til godkendelse, må det være noget med e-mailadressen eller kuk i databasen.

   Svar
 3. Henny Stewart

  Jo, nu er den ved at være der. Jeg foretrækker dog stadig at opholde mig indendøre. Vores havemøbler lader en del tilbage at ønske hvad angår komfort, men terrassedøren står helt åben, så kattekræene kan gå frem og tilbage, ganske som det måtte passe dem. Dem passer det bedst at være udendørs i dag.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *