Når man bor i glashus

Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i glashus, tænkte jeg uvilkårligt, da jeg læste en kommentar i Politiken.

Jeg læser sjældent kommentarer til avisartikler, fordi kværulanter alt for ofte kører debatten af sporet. I dag kom jeg til det alligevel, da jeg havde læst ”Dom over humaniora er fyldt med fejl”.

En kommentar af en Jens Kjærbøl bekræftede, at debatten alt for ofte udarter sig til mudderkastning, men følgende bemærkning er ligefrem et stenkast:

”Og så skriver Janus Madsen: “Jeg grinte lidt af Hr. cand.pharm.”  JM ved ikke engang, at det hedder ‘grine ad’.  Kan man virkelig blive cand.mag. i historie med så stor mangel på akademisk uddannelse?”

Klir, klir, klir – både ”ad” og ”af” er korrekt.

/Eric

7 thoughts on “Når man bor i glashus

 1. Jørgen

  En vis ydmyghed havde måske været på sin plads for den gode Janus, især når han skriver: “Kan man virkelig blive cand.mag. i historie med så stor mangel på akademisk uddannelse?” Hvad mon “stor mangel på akademisk uddannelse” egentlig betyder? Ville han skrive “akademisk dannelse?”
  Uden at regne mig for særlig sprogkyndig, tillader jeg mig at brokke mig over sproget, når jeg bemærker fejl (som fx når en speaker, der ikke lige kan komme i tanker om, at en plov hedder sådan, og i stedet kalder ploven man pløjer med en “pløj”). Jeg går således ind for at kaste lidt med sten trods bolig i et glashus.

  Svar
  1. Eric

   Jeg tror, du har helt ret i, at han mente “dannelse,” men i kampens hede …

   Vil man have lidt spænding, kan man kaste med småsten, men før man brænder broer, skibe og jord, anbefaler jeg et opslag 😉

   Svar
 2. Donald

  Jeg er ikke enig. Jeg mener ikke at retskrivningsordbogen er korrekt.
  “ad” = English “at”, laugh at ==> le ad.
  “af” = English “of” og “tage tøjet af” (bemærk udtalen) = English “off”.

  Laugh off? hahaha.

  Svar
  1. Eric

   Man kan mene, hvad man vil, og have sine gode grunde, men Retskrivningsordbogen er per definition korrekt (indtil næste udgave :-)).

   Svar
  1. Eric

   Den gruppe kendte jeg ikke, men der er jo også så mange. Det er fint, når noget kan kalde på smilet.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.