Nyt køkken og renovamok

Køkkenet og en del mere skal renoveres, mens vi er på Sicilien. Entreprenøren er valgt, og forberedelserne med at rydde køkkenet er startet.

Udsigt fra det græske teater i Taormina

Når vi rejser til Sicilien, rykker håndværkerne ind, og når vi kommer hjem, er håndværkerne ude.

Jeg har før skrevet, at det var sindssyge i gerningsøjeblikket, da vi i sin tid købte en hjørnegrund, og jeg gentog det i dag, da jeg gennemførte første heat af årets første fortovsrensning.

Første heat, kalder jeg det, for fortovet er så langt, at jeg ikke kan klare det hele på én dag. Der blæser en kold vind, så jeg var forfrossen efter en god time og lod det være ved det.

Men det er nu engang her, vi bor, og når vi rejser på ferie til Sicilien, rykker håndværkerne talstærkt ind. Køkkenet skal skrælles fuldstændig, og nyt skal op inklusive nyt gulv, kontakter, lampesteder m.v. Det eneste, der ikke skiftes, er loft, køleskab, komfur og opvaskemaskine.

Husets sidste gamle termoruder (undtaget i kælderen) får lavenergiglas, loft og ventilator på badeværelset skiftes, tagryggen får nye fugleklodser, gavlene får nye vindskeder, altanen får nye brædder, varmevekslerens trykudligner skiftes, et par termostatventiler skiftes, alt udvendigt træværk undtaget vinduer males, tagrender og nedløbsrør skiftes til zink, og så er der det løse som nye vindueslister på kældervinduerne.

Godt vi ikke er hjemme, mens kaos hersker! Arkitektfirmaet klarer tilsynet, ligesom da udestuen blev renoveret i fjor, og det er betryggende.

Arkitekten stod også for talrige gode råd, udbudsmateriale, udbud, gennemgang med entreprenører og underentreprenører og for at forhandle det billigste tilbud ned med godt 11.000 kr. Han er bestemt sin hyre værd.

Snart skal vi skrive kontrakt, og af kontrakten fremgår (vigtigt!), at arbejdet skal være færdigt, når vi kommer hjem, og (også vigtigt!) at de bortskaffer alt affald.

Forberedelserne er begyndt. Køkkenet skal tømmes for alt husgeråd og løsøre, og vi er begyndt at flytte ting ned i kælderen. Der er meget! Det, vi forventer at bruge den sidste tid, må vente til sidste øjeblik.

Det kan godt blive lidt hektisk, når dagen nærmer sig, men for pokker hvor vi glæder os til ferien – og til at komme hjem igen!

I sensommeren skal stuen have en ansigtsløftning, og en del gulvtæpper skal skiftes, men så holder vi også pause. Kælderen kan jeg shine op om nogle år, når jeg er gået på efterløn – hvis jeg da får tid. 😉

/Eric

11 thoughts on “Nyt køkken og renovamok

  1. Jørgen

    Jeg forstår fint hvad dette drejer sig om, idet vi jo rævede sidste år. Det skule have taget, hvad leverendøren lidt kækt kaldte 3 uger til 14 dage at sætte køkkenet op, men det blev til 3 uger plus 14 dage bl.a. pga urimeligt hastværkeri. Jeg håber det lykkes godt for jer.

    Svar
    1. Eric

      Tak Jørgen, det er præcis den slags, vi vil undgå med en kontrakt. Skulle de alligevel blive forsinket, får vi et kontant plaster på såret. Alle i branchen kender disse standardkontrakter, men hvis bygherren/kunden ikke benytter sig af den, er der mere eller mindre frit slag.

      Da vi i sin tid købte huset, skulle badeværelset renoveres, og den lovede tidshorisont blev laaangt overskredet. Mureren kom en time i ny og næ, når der var hul i kalenderen. Det står vi ikke model til igen.

      Svar
  2. Eric

    Ja, det skal nok blive godt. Det er nok i køkkenet, de får mest travlt. Med de andre opgaver går de ikke hinanden så meget i vejen, og det ene skal ikke vente på, at det andet bliver færdig. Vi er meget glade for, at vi ikke skal bo i rodet – uden køkken!

    Svar
  3. Stegemüller

    Det lyder fantastisk! Sikke en drøm at komme hjem til! Jeg er helt imponeret over, at der kan nås så meget på kun to uger.

    Svar
  4. Pingback: Vi lavede lige en Eric | Hos Mommer

  5. Ellen

    Jeg ville også have gættet på en længere ferie end 14 dage, men det må være ret godt at komme hjem til nyt køkken. Blandt andet … men alt det andet er jo ‘bare’ vedligehold og derfor ikke specielt spændende, blot nødvendigt. Et nyt køkken, derimod … ohhh, det bliver SÅ dejligt at kokkerere fremover 🙂
    Og rigtig god tur!

    Svar
    1. Eric

      Vi glæder os rigtig meget til det nye køkken. Ikke blot bliver det en del pænere, men der er også funktionelle ting, som gør køkkenet til en bedre arbejdsplads. Bare en lille ting som arbejdshøjde betyder meget.

      Og ja, det meste andet er bare vedligehold, om end lavenergiruder er en investering, som sparer varme og giver mere komfort.

      Om de så ikke kunne nå det udvendige, gjorde ikke så meget, men køkkenet skal dæleme stå klar!

      Svar
  6. Inge

    Hold nu op et projekt I er ved at sætte i gang, hvor mange måneder skal I være væk, det lyder som lidt mere end en uge eller to.. 🙂

    Svar
    1. Eric

      Ja, det er noget af en mundfuld. Der er én hovedentreprenør, og han kendte betingelserne, da han afgav tilbud: De har 14 dage, og af kontrakten fremgår, at det koster, hvis tidsfristen overskrides (medmindre det skyldes jordskælv, usædvanligt vejrlig eller lignende). Mange har oplevet, at den slags projekter trækker ud og trækker ud, men det undgår man på denne måde.

      Det ændrer selvfølgelig ikke ved, at vi hellere ville afsted i 3 eller 4 uger, men det bli’r altså kun til 2.

      Svar
  7. Pia

    Der er noget af et projekt på en gang. Værst er det næsten alt det man skal fjerne og få plads til andre steder. Vi byggede selv vort hus for ca. 40 år siden, og har renoveret, og bygget til og om, løbende. Vi har lavet ny terrasse, nyt køkken, nyt badeværelse og nye gulve og vi synes det er sjovt at lave det selv.
    Hjørnegrunden misunder jeg dig ikke, men ferien der vinker forude lyder spændende.

    Svar
    1. Eric

      Ja, der er en del, det er et opsamlingsheat. Men når man skal have håndværkere (vi har ikke flair eller lyst), gælder det om at få lavet flere ting, når de nu er inde for døren, så bliver det meget billigere. Helt analogt med, at hvis en opgave kræver stillads, skal man få lavet ALT, som kræver stillads.

      Ferien er spændende – vi kender de steder, vi skal til, og ved, at det bliver godt. 🙂

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *