Opskrifter på et kældergulv med mere

I dag gjorde jeg bod på gårsdagens dovenskab. Da der hentes storskrald og haveaffald i morgen, beskar jeg buske og slyngplanter.

Jordbær

Der har været sommer i glimt

Ikke for at de skal se pæne ud, men for at man kan bevæge sig nogenlunde uhindret op og ned ad trappen til fortovet.

Der er ikke noget godt at sige om planterne på den strækning. Hvis man ikke holder dem nede, bliver man botanisk befamlet af buske, og slyngplanter lægger snarer ud for at fange den uopmærksomme, subsidiært spænde ben.

Enhver påstand, om at jeg ikke har grønne fingre, gøres til skamme af ukrudt, så jeg fik også renset en etape af fortovets randzone. Ikke ulig regeringen er jeg træt af randzoner.

Dernæst var det tid til mere rømning af stuen. Gardiner og gardinstænger blev pillet ned. Gardinerne så også tossede ud, efter vi har fået persienner, så de kommer næppe op igen.

En kasse med kogebøger skulle i kælderen. Det var sådan en sammenklappelig plastikkasse, og den var meget tung, selvom alle kogebøger påstår, at opskrifterne er lette.

På trappens sidste trin gik bunden ud af kassen, og kældergulvet blev på et øjeblik et madorgie: En opskriftsbuffet af kogebøger, brochurer, pamfletter og løsark.

Nu var jeg nærmest tvunget til at rydde op i opskrifterne. En stor del brochurer og løsark, vi alligevel aldrig får smagt, røg i containeren og kan nu glæde sig til en fremtid med nyttepotentiale.

Jeg tjekkede lige kælderreolerne igen og fandt et par bøger mere, som kunne ryge ud. Hvad skal man fx med ”Aakjær i udvalg,” når man har hans samlede værker?

Nogle flere ting blev flyttet til kælderen, men så kunne det også være nok, og nu nyder jeg livet på terrassen.

Man skal nemlig kende sine styrker og svagheder, og det med at sidde på terrassen er jeg rigtig god til, selvom nogen nok vil kalde det en svaghed.

/Eric

8 thoughts on “Opskrifter på et kældergulv med mere

 1. Donald

  Måske ville jeg hellere bevare Aakjær i udvalg, for så var der nogen, der havde fundet det centrale frem, hvilket naturligvis forudsætter at udgiveren vidste noget om hvad han gjorde.

  Svar
 2. Pia

  Herlig beskrivelse af dit arbejde og tidsfordriv. Jeg behøver heldigvis ingen billeder for jeg ser det hele på nethinden 🙂
  Nyd dine styrker og svagheder i en skøn forening.

  Svar
 3. Ellen

  Der er vel i bund og grund heller ikke megen mening i at placere kogebøger i kælderen – I kunne såmænd nok lige så godt smide dem ud med det samme i stedet for … eller var kælderen kun ment som et midlertidigt opholdssted?

  Svar
  1. Eric

   Lang historie … Kogebøgerne var i en kasse i stuen grundet tidligere ombygningsprojekter, og nu skulle de altså flytte igen. Og hvorfor så flytte dem til en kasse, der kunne holde, når den gamle havde holdt hidtil?

   Svar
 4. Stegemüller

  Sikke et dejligt billede af jordbærrene!

  Og dejligt at du har været lidt flittig i dag. Det er jo et stort projekt I planlægger, så forberedelserne skal være i i orden.

  Nu må du så nyde resten af dagen på terassen.

  Svar
  1. Eric

   De smagte også godt, jordbærrene 😉

   Jeg nyder det igen efter at have slået græs. Grillstarteren er startet, og om en halv times tid ryger der en kalvebasse på risten. Sommeren er her kun til låns, så man skal være om sig, inden vi igen lever i vandkultur.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *