På høje tid med en højtid

Jeg er ikke religiøs, men kirken beriger alligevel min tilværelse, og her tænker jeg selvfølgelig på alle de helligdage, hvor man har fri.

Juletræspynt

Havde vi ikke helligdagene, måtte vi opfinde nogen. Den forrige regering havde ganske vist ideer om at afskaffe Store Bededag, men sådan flyvsk snak må forstumme nu, hvor regeringsgrundlaget slår fast, at Danmark er et kristent land.

Så må enhver kunne forstå, at helligdage rører man ikke ved. Man udviser tværtimod storsind, for selvom jeg ikke betaler kirkeskat, har jeg fri alligevel. Jeg kan nyde uden at yde, skønt det vist strider mod regeringsgrundlaget.

Derfor kan jeg sidde her og betragte juletræet med sin pynt; bag en mur af hygge som skærmer for en verden med eurokrise, konflikt og flygtninge.

Fjerneren er fuld af hjerternes fest og film, hvor godheden sejrer, og skulle det knibe med sentimentalstof, har jeg de fleste af Dickens’ værker.

I køleskabet er der tilmed and til flere dage, en kinesisk rapper af pekingracen, så jeg behøver ikke udsætte mig for verden, før arbejdet kalder på mandag.

Det blæser også noget så nederdrægtigt.

/Eric

10 thoughts on “På høje tid med en højtid

 1. Jørgen

  Det er nu ikke så dårligt at kunne befri sig selv for alt for rigelig stímulation – jeg går ud fra du har nydt det. Og nyder de dage der nu kommer. Nytåret er fint arbejdstagerplaceret i år.
  Godt nytår.

  Svar
  1. Eric

   Tak, Jørgen. Vi har nydt og nyder fridagene. Næste år er en rigtig arbejdsgiverjul, men takket være skudåret kan den bitre medicin sluges hurtigere 😉

   Svar
 2. Farmer

  Du skulle have læst videre til bonde, Eric.
  Jeg går nemlig i hi i ikke blot 2-3 dage, men i hele 2-3 måneder fra jul til medio marts, hvor den kun står på maskinklargøring og pleje af læhegn, skove og afvanding.

  Svar
 3. Ellen

  Det er da også ret hyggeligt at sidde i sin lune stue og nyde god mad og drikke og samtidig høre på blæstens susen ude i den store verden. Jeg har ikke noget imod mørketiden 🙂

  Svar
  1. Eric

   Jamen, det er det. Virkeligt! Og for en stund kan man glemme., om teltpløkkerne holder, og den slags man alligevel ikke har indflydelse på, men som nager et sted.

   Svar
 4. Pia

  Sådan er mindre vinterhi lyder til at være kærkommen. Jeg kan også glæde mig over at de ikke fik afskaffet de helligdage, selvom jeg er glad for mit arbejde, så nyder jeg bestemt også de fridage et år kan byde på.

  Svar
  1. Eric

   Vinterhi er lige ordet: Intet lave mens verden går af lave, nyde sit mikrokosmos uden forstyrrelse. Dejligt 🙂

   Svar
 5. Stegemüller

  Glædelig jul kære Eric

  Tænk jeg vidste ikke, at nogen havde puslet med at afskaffe Store Bededag. Det kan man da ikke. Jeg kan ikke lige komme på argumenterne for hvorfor man IKKE kan, men det kan man altså ikke. Selvom du ikke betaler kirkeskat er du for min skyld velkommen til at nyde.

  Svar
  1. Eric

   Og til dig, Hanne.

   Da den forrige regering trådte til, var den besat af at øge det såkaldte arbejdsudbud, og Store Bededag var i farezonen. Og tak, jeg nyder de gratis glæder 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *