Ved årsskiftet 2015

Når man ser på den store verden, var der ikke mange lyspunkter i 2015, men på vores, private hjemmefront gik det ikke så tosset.

Godt nytårDet var året, hvor vi fik den regering, de fleste havde frabedt sig. Det var året, hvor Grækenland blev sat under perspektivløs administration af en trojka uden demokratisk mandat. Det var året …

Nej, jeg skal skåne jer for mere, I kender listen – terror, krig, flygtninge, El Niño, rundbarbering af samfundets svageste, skandalerne i Skat osv. osv.

Så er det da godt, at der var lyspunkter i privatlivet!

Det var året, hvor vi købte elcykler og fandt glæde ved at cykle op ad bakke i modvind. Oh, man skal ikke forklejne den lykkefølelse, en hjælpemotor kan give.

Vi havde nogle gode ferier: Sicilien, København, Grækenland og Tenerife i nævnte rækkefølge, og mens vi var væk, blev der sat nyt køkken op, og stue m.m. blev renoveret. Havde vi tjent en tyver, for hver gang vi har sagt: ”Hvor er det dejligt (…)” kunne det have betalt regningen.

Det var året, hvor det for alvor væltede ind med læsere på mine websider om programmering i Excel. Der var også nogle kunder, som ønskede hjælp. Jeg lider hverken af falsk eller oprigtig beskedenhed og blev glad for tilbagemeldinger som denne:

”Hej Eric

Det er bare så tjekket !!!!!! GENIALT
Du er da noget af det mest professionelle jeg længe har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med.
Send venligst regning så vi kan få noget sommerferie.

Mange tak for hjælpen (…)”

Med hjælp af Excel fik jeg også klarhed over, at vi risikerede at blive fuldstændig til grin for vores egen pensionsopsparing, og vi fik minimeret de potentielle skader – vel vidende at intet er sikkert mod politikernes opfindsomhed i morgen.

Sidst, men ikke mindst, er der grund til at glæde sig over, at vi begge har en god arbejdsplads og et godt helbred. Bevares, det er ikke, som da man var 25, det mærkes, men til gengæld giver erfaring en behagelig, mental opdrift uden at være varm luft.

Jeg ser frem til 2016. Om ikke andet sker der med garanti noget, jeg kan vrisse over her på bloggen.

Så går tiden med det, og godt nytår til jer der gider læse med 😉

/Eric

12 thoughts on “Ved årsskiftet 2015

 1. Jørgen

  Det er dejligt der er meget at glædes over i eget nærområde, når nu verden arter sig aparte.
  Et lidt sent, men velment: Godt 2016.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det er ikke så tosset selv at være herre over nogle ting. Godt nytår og mange gode skridt til dig 🙂

   Svar
 2. Donald

  Vrisse! Ja det er der altid grund til, men det er nok bedre at huske tyverne som man ikke fik hver gang man sagde “hvor er det dejligt” 😉

  Ang. Pensionsopsparing:
  Med hjælp af Excel fik jeg også klarhed over, at vi risikerede at blive fuldstændig til grin for vores egen pensionsopsparing, […]

  Jeg har heller ikke haft styr på det, og er lidt flov over at sige at jeg hører til den meget priviligerede generation. Jeg har lagt mærke til at bankerne altid tager forbehold om at den ene opsparingsform kan give underskud – jeg har følt det som nødvendig bankskat, når jeg købte bankaktier for at få et godt forhold til først Bikuben, så Danskebank/Handelsebanken; og det har også været en dårlig forretning, – men de er heldigvis er der noget værdi tilbage. Jeg ved ikke om det er den slags du tænker på, når du skriver at I har minimeret potentielle skader. Godt du fik styr på det.
  Jeg tror den bedste opsparing er fast ejendom.

  Svar
  1. Eric

   Det, jeg tænkte på med at minimere skaden, var for det første at minimere pensionsopsparing i pensionskasse til det minimale og i stedet spare op i frie midler. For det andet var det at ophøre med at spare op til ratepension. Det hele bunder i (som Ældresagen også har gjort opmærksom på for nylig), at disse pensioner modregnes i større eller mindre grad – fx i pensionstillægget.

   Svar
 3. Stegemüller

  Kære Eric og Helle

  Også et rigtig godt nytår til jer begge to.

  Jeg har ikke selv brugt dine Excelark, men jeg har kigget på dem, og synes, de ser temmelig geniale ud. Hvor er det godt, der findes folk som dig, der lægger dem ud til fri afbenyttelse.

  Hvis man kigger på hele verden, var 2015 ikke et særlig godt år med flygtninge og terror, som dronningen talte om (når hun ellers ikke fumlede rundt i sine papirer, hvilket var synd), 2016 må blive bedre. Fedt at I havde et godt år og fik huset renoveret. Tænk at gå rundt og sige: ”Hvor er det dejligt”, det må da i sig selv være dejligt.

  Svar
 4. Pia

  Jeg har også lavet en lille opdatering over vores 2015, (dog er det ikke kommet på tryk) men jeg er egentlig ganske godt tilfreds med det livet har budt os.
  I ønskes også et rigtigt godt nytår.

  Svar
 5. Ellen

  Vi går helt sikkert aldrig ned på ting at brokke os over – We grumpy old ladies and men er nødt til at kunne leve op til denne betegnelse, men råmateriale til det er der heldigvis altid nok af 🙂
  Det er så ikke brokkerier, når vi hver især i tide og utide bryder ud i lovsang over vores hjem. Dejligt at kunne synes man har et skønt hjem, ikke?
  Godt nytår til jer også.

  Svar
  1. Eric

   Nej, brokstof og kradsuld er der nok af!

   Og jo, det er dejligt, og fantasi og kærlighed kan forvandle en ussel vrå til et slot. 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.