Bestilling af rejser til København og Sicilien

Når vi har besluttet os for en rejse, har jeg hverken rist eller ro, før jeg har købt billetter, booket overnatning osv.

Udsigt Giardini Naxos

Udsigt fra tagterrassen i Giardini Naxos

Hver gang siger jeg til mig selv, at der er længe til, og det sagtens kan vente. Sådan går et stykke tid, til jeg bukker under og handler, som var alt ved at være udsolgt.

Som i formiddags. Forsommeren er snart, og februar er lige op over!

Der er en koncert i København, som Helle meget gerne vil høre, så vi laver en lille ferie ud af det med tre overnatninger.

Skal man have udgifterne til at slå til, er København det perfekte rejsemål. Om jeg begriber, at nogen har råd til at være københavner. De får vel stedtillæg alle sammen, men det ender nok med, at vi jyder må samle ind.

Nej, så er det meget billigere på Sicilien. Ikke blot at overnatte, men også at spise ude. Jeg har dog flottet mig og booket et penthouse i Giardini Naxos.

Fra lejligheden i Giardini Naxos

Fra lejligheden i Giardini Naxos

Udsigten over havet er formidabel, og tagterrassen er stor som en tennisbane. 950 kr. pr. nat er ret dyrt på Sicilien, men når jeg tænker på, at dobbelthummeret i København koster 1100 ekskl. morgenmad, har jeg ingen anfægtelser.

Fra tagterrassen i Giardini Naxos

Fra tagterrassen i Giardini Naxos

Med ferie tilovers fra den aflyste grækenlandsrejse tager vi 19 dage denne gang. Kald det bare revanche: To uger i Siracusa, fem overnatninger i Giardini Naxos og så hjem.

Ved at bestille rejsen hos Alitalia i stedet for KLM, er der bedre flytider at vælge imellem, så vi behøver ikke overnatte i Catania, som er en ret trist by. Det var jeg ikke opmærksom på i 2015.

I år prøvede vi et nyt sted, Polignano a Mare på støvlehælen. Byen var ikke værst, og maden var fantastisk, men i 2017 vælger vi det sikre og velafprøvede.

Med alt klappet og klart har sjælen fået ro, og det har pumpeværket forhåbentlig stadig, når vi skal af sted – jeg kan slet ikke bære tanken om at skulle aflyse endnu en ferie.

/Eric

16 thoughts on “Bestilling af rejser til København og Sicilien

 1. Farmer

  Uha. Jeg er lige modsat i forhold til dette med at booke.
  Vi har flere gange ladet billetpriserne lige op til afrejse afgøre vort rejsemål og kun på forhånd booket den første nat eller to.

  Der var da lidt risiko i forhold til hjerterytmen ved at stå i Hanoi kl. 2 om natten og vente på en hotelbil, som man kun havde bestilt over nettet sammen med 2 overnatninger. Indtil videre har vi været heldige.

  Det bliver helt sikkert en god ferie i Italien!

  Svar
  1. Eric

   Just hjemkommet fra Tenerife og en umulig internetforbindelse kan jeg svare!

   Når vi først har sat os for et bestemt rejsemål, skal tilfældigheder ikke ødelægge planerne – så vil vi saftsuseme DERhen, og så har vi (jeg) ikke nerver til at vente.

   Turen til Italien bliver med alt overvejende sandsynlighed god. Rejsemålene har vi besøgt flere gange før, så vi ved, hvad vi kan vente. Det er måske ikke så spændende, men betryggende 🙂

   Svar
 2. Lene

  Og jeg glæder mig til en lille minijuleferie i København på hotel. Jeg er blevet for gammel til at dele lejlighed med mine børn. Det er skønt at kunne trække sig tilbage og bare være os to 🙂

  Svar
 3. Jørgen

  God tur til de to destinationer. Jeg forstår fint at handling utålmodigt følger beslutning når det er sådant det drejer sig om.

  Svar
 4. Henny Stewart

  Jeg tror også, det er dyrt at være københavner. Har aldrig haft lyster i den retning. De få gange, jeg har været i staden har for det meste været betalt af arbejdet. Det har så også været arbejdet, der har bestemt, hvad man skulle se, lave osv., så det kan være medvirkende til min mellemfornøjethed med stedet.

  Det er sikkert udmærket at være i god tid med bookinger. Det kan gå hen og blive for spændende, hvis man venter til sidste øjeblik,

  Svar
  1. Eric

   København er nu ikke værst at gæste, men dyrt er det – i hvert fald i centrum.

   Jeg har simpelthen ikke nerver til at vente længe med at booke. Når beslutningen er truffet, er det det vi vil, og så skal der ikke tages chancer.

   Svar
 5. Karl

  Hej Eric
  Jamen jeg kender det! Sidste mandag kom jeg hjem hen på eftermiddagen, og min yndige hustru havde været ved at lægge planer sammen med vores datter.
  Susanna og svigersønnen mente at vi havde fortjent en ferie, og ville gerne sponsorere pensionisterne men en flyrejse efter eget valg! Modigt, men de havde jo nok en ide om, hvor vi ville hen, men ikke om, hvor hurtigt! Men KLM flyver jo fra Aalborg, og via Amsterdam kunne vi komme til Thailand indenfor den beløbsramme der var udstukket! Tirsdag aften var flybilletter, hotel og bustransport bestilt, og besøg hos gode venner aftalt. Afgang onsdag kl. 12:10! Og retur d. 24/12, ankomst il Aalborg 22:20, sidstnævnte tur koster gratis med KLM.

  Svar
  1. Eric

   Hej Karl

   Herligt! Hvis jeg havde børn, måtte de gerne være af samme generøse kaliber 🙂 Rigtig god tur.

   Svar
 6. Helle Sørensen

  Fantastisk dejlig lejlighed – den kan man da kun glæde sig til at komme ned og tage i besiddelse. Jeg sidder og griner, for din beskrivelse med hverken at have rist eller ro, når man har valgt rejse, den kender jeg åhh så godt. Jeg har det helt på samme måde. Forsøger at fortælle mig selv, at det nok kan vente, der er langt tid til osv., men trangen til at afsøge muligheder og få booket er stor – og …. så går jeg i gang. Det giver sådan en dejlig ro i sjælen :).

  Svar
 7. Ellen

  Ferien bliver ikke aflyst igen. Nu er du formentlig både under og i kontrol, så alt vil køre på skinner for jer.
  Den ser ret fed ud, den tagterrasse – stedet minder lidt om det fantastiske sted (tror jeg da …) jeg har fundet på Mallorca. Men I skal afsted længe før os, så tal lige om at være i god tid! Det er da dejligt, så kan man glæde sig så meget længere.

  Svar
 8. Stegemüller

  Hold da op et pent house. Det ser virkelig lækkert ud. I må da klart tage revanche nu. Det fortjener I sørme. Hvordan har slagværket det egentlig?

  Ja København er dyrt men dejligt. Jeg elsker min by, og kommer aldrig til at flytte herfra.

  Svar
  1. Eric

   Slagværket kører, som DSB burde køre: regelmæssigt og præcist. Det håber jeg, det fortsætter med, men garantier udstedes ikke

   Og ja, det er en lækker lejlighed. I 2015 blev vi “opgraderet”, og lystfølelsen ved den luksus gjorde, at jeg valgte lejligheden direkte denne gang.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.