Hvad 2018 bringer

Meget af det, der fyldte mest i min lille verden i 2017, er beskrevet her på bloggen, men hvad bringer det nye år?

Godt nytårJeg vil ikke gætte på, hvad der sker i verden i øvrigt. Jeg kan sige med stor sikkerhed, at vanviddet fortsat vil blomstre, og jeg kan ikke stoppe det.

2017 var arbejdsmæssigt et travlt år, og 2018 bliver mindst lige så hektisk. Der bliver ikke mindre pres på cementproduktionen, og der bliver ikke færre opgaver – tværtimod.

Jeg forventer at trække mig tilbage pr. 1. januar 2019 og er så småt begyndt at rydde op i arkiverne, så min efterfølger kan drage nytte af dem.

Mange ting har det med at dukke op igen med års mellemrum, som en cyklus, og hvis hjulet allerede er undersøgt og dokumenteret én gang, er der ingen grund til at opfinde det igen.

Jeg har ikke tal på de gange, jeg har kunnet besvare spørgsmål ved at slå op i arkivet med dets kemiske analyser, projektarbejder, forsøgsrapporter, undersøgelser, statistikker, historiske data og meget andet, jeg har samlet i ca. 20 år.

Al min ferie skal holdes, før jeg går på efterløn, og der vil som altid være dynger, når jeg vender tilbage. Evt. restferie skal holdes i december, så mon ikke jeg reelt stopper medio december?

På et tidspunkt skal min efterfølger læres op i, hvordan rutineopgaverne kan løses, og hvilke værktøjer jeg bruger til kemiske blandingsberegninger (miks af råmaterialer), energirapportering, stopstatistikker, overvågning af nøgleparametre osv.

Det kan sikkert gøres bedre på andre måder, men til at begynde med er det nemmest at tage over, hvor jeg slipper.

Der bliver nok at se til, når der samtidig skal ”ryddes op i butikken”, inden jeg stopper.

Min beslutning er truffet og er ikke blevet mindre fast af hjertesygdommen i efteråret 2016, selvom den nu er kureret. Man ved aldrig, hvad der sker, og det tredje liv skal nydes, mens tid er.

Rejseriet

Ferierejser er vigtige for os.

Inden længe tager vi på vinterferie til Tenerife, og forsommerferien til Sicilien er planlagt. Først to uger i Siracusa og derefter en lille uge i Giardini Naxos. Selvom Sicilien er ude, føler vi os hjemme, og undertiden tror vi, at storken mistede orienteringen.

En forlænget weekend et eller andet sted i Danmark kommer på tale, og mon ikke det bliver Leros (Grækenland) igen i sensommeren?

Den kroatiske skærgård er på listen over potentielle rejsemål, men jeg tror ikke, det bliver i 2018. I 2018 må det gerne være nemt, og vi kan rejse til venlige Leros på rutinen. Senere får jeg bedre tid til at planlægge nyt.

Helle kan gå på efterløn i efteråret 2021, og så er planen, at der skal turbo på. Ikke nødvendigvis flere rejser, men gerne længere tid på rejsemålene.

Jeg kunne snildt erstatte vintermørket med Tenerifes sol og varme i længere tid end blot en uge. Nå, men det er længere ude i fremtiden end 2018 …

Jeg har ingen nytårsforsætter og har aldrig haft det. Hvis man sætter sig noget for, er der ingen grund til at vente til næste år – det er bare med at komme i gang, hvis man kan.

Godt nytår, og tak fordi I læste med.

/Eric

14 thoughts on “Hvad 2018 bringer

 1. Pia

  Godt nytår også til dig/jer. Nytårsforsæt er heller aldrig noget jeg har brugt. Jeg ændrer tingene, når lysten eller behovet til forandring opstår. Sådan noget kan jo opstå akut, eller det kan komme snigende ganske langsomt, men jeg er klar tilhænger af at være herre over sit eget liv, enten det er med eller uden job. Begge dele er heldigvis muligt for mange af os.

  Svar
 2. Ellen

  Så kan du for alvor se en ende på arbejdslivet. Fedt, ikke sandt?
  Du skal nu, som du er ganske klar over, i gang med den store copy-paste-opgave, det er at overdrage sin store viden og erfaring. Du siger præcis det, jeg også sagde: At der sikkert er bedre måder at gøre tingene på, men jeg kan kun lære op via mine egne metoder.
  Vi har også beregnet at skulle kunne klare 20 år uden økonomiske afsavn i forhold til arbejdslivet … vi satser dermed på, at pengene som minimum rækker til jeg er omkring 82. Så er John 90, og rejselysten må formodes at kunne ligge på et ret lille sted – hvis vi overhovedet er i live …
  God fornøjelse med afviklingsåret 🙂

  Svar
  1. Eric

   Jeg er ikke træt af arbejdslivet i den forstand, men jeg glæder mig meget til at komme i gang med et nyt liv med hidtil usete frihedsgrader. Man kunne kalde det et jobskifte, hvor man bliver sin egen herre.
   Det er fedt, når økonomien understøtter drømmene, og skulle noget uforudset ske, har vi før levet på en sten. Budgettet inkluderer end ikke salg af huset, som er betalt. Nu, ikke om X år.
   Jeg sætter en ære i en god “afleveringsforretning” på jobbet, og så er det ellers min tur. Jeg glæder mig til, at Helle kan følge trop, når jeg har banet vejen og sat flueben i den hjemlige to do-liste 🙂

   Svar
 3. Helle

  Bliver spændende med det “nye liv” i 2019 Eric. Den 30/6 2018 er det mig, der rammer de 63 1/2 år, en rigtig alder (også for mig) at sige “tak for nu” til cementen …. det har været mange gode år, men jeg glæder mig til min nye hverdag!

  Svar
  1. Eric

   Oj, jeg vidste ikke, at du var så tæt på! Men ja, det er tid – vi ser ens på det. Jeg glæder mig på den ene side, og på den anden kommer jeg til at savne arbejdslivet – hvis jeg altså får tid …

   Svar
 4. Jørgen

  Tak – og i lige måde.
  De bedste ønsker for det sidste arbejdsår, som du givet klarer med vanlig omhu og engagement. Jeg fornemmer der bliver travlt, men hvis arbejdet, oprydningen og oplæringen (og ferierne) er klaret inden december, er der måske en smule tid til at god, stilfærdig afslutning af arbejdslivet.
  Som vanligt glæder jeg mig til at læse beretningerne fra feriedestinationerne.

  Svar
  1. Eric

   Tak Jørgen. December 18 kan synes langt væk, men jeg er sikker på, at når jeg kommer dertil, vil det føles, som om tiden susede af sted.

   Svar
 5. Karl

  Hej Eric
  “At rejse er at leve,” var det ikke H.C.Andersen der skrev det? Jeg kan i hvertfald skrive under på det. Man udvider sin horisont ved at komme ud og se, hvordan tingene kan gøres på en anden måde end vi gør her i DK. Nogle gange siger man “Det kan vi gøre bedre” men jeg synes desværre at man oftere og oftere må sige det modsatte!
  Kan iøvrigt, hvis man kan lide temperaturer i området 25 – 32 grd anbefale en lidt længere flyvetur. Vi har tre gange besøgt Thailand, Bangkok og HuaHin. skønne mennesker, dejlig anderledes mad og ditto natur og kultur.
  Held og lykke med dit sidste år på “Cementen”

  Svar
  1. Eric

   Det var Andersen, ja, og jeg deler dine erfaringer. Undertiden kan man måske synes, at dette må kunne gøres mere effektivt, men hvis det fungerer, er det vel effektivt nok, og skal man partout kassere gamle redskaber, som ikke er udtjente?
   Lang, langt de fleste steder er folk venlige og hjælpsomme – de vrantne er sjældne. Østen har endnu ikke trukket i os, vi er ikke færdige med “olivenlandene”, men måske vil Østen drage en dag.

   Svar
 6. Lene

  Tak og Godt nytår til jer også. At rejse hen, hvor man føler sig hjemme og falder ind i en rutine lyder slet ikke som en dum ide 🙂

  Svar
 7. Stegemüller

  Også et rigtig godt nytår til jer begge fra mig.

  Det er virkelig underligt, at du nu stopper på arbejdsmarkedet. Jeg synes, du er alt for ung til det, men det er selvfølgelig nogen år siden vi sås på Telendos, så måske er håret blevet en anelse mere erfaringsfarvet (var det ikke sådan, du kaldte det?).

  Jeg bruger heller ikke nytårforsæt, og har aldrig gjort det. Jeg synes, det er noget pladder, for der starter jo et nyt år hver dag. Så: “Sæt i gang”.

  Svar
  1. Eric

   I lige måde, Hanne.
   Når jeg går på efterløn, vil jeg være 63½ og lidt mere erfaringsfarvet. Det er ikke nær så meget, som politikerne ønsker (undtaget for sig selv), men jeg er ligeglad. Vores spartanske vaner med at cykle på arbejde og kun rejse sydpå i ferierne har polstret os, så vi kan opretholde mindst samme levestandard i mindst 20 år, medmindre da inflationen går fuldstændig grassat, eller de når at afskaffe folkepensionen.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.