Sne

Så kom sneen, og jeg byder den ikke velkommen. Jeg er ingen Smilla med fine fornemmelser.

Sne

Ikke at den lader mig kold, dertil har jeg cyklet for mange år og ryddet for meget fortov. Jeg var hellere fnugfri – lad sneen falde i bjergene og deromkring, hvor folk rejser hen for at få benene i gips.

Katten er heller ikke begejstret. Han holder sig længe, hvor det bliver ved tilløb. Han har sågar bedt om at blive lukket ud af en anden dør for blot at opdage, at her er der også sne. Det lille fæ!

Men aversionen mod kattebakken har kolde konsekvenser i enden. Bagefter finder han vindueskarmen over varmeapparatet og slikker poterne længe og grundigt.

Jeg har før sagt, at det nok var sindssyge i gerningsøjeblikket, da vi købte en hjørnegrund med 60-70 meter fortov.

De første mange snevintre var det hårdt: En time op før normalt og så ud med skovlen. I 2010 (vistnok) var det særlig slemt med høje diger ud mod vejen. Vi ryddede om morgenen, og når vi kom hjem.

Nu betaler vi os fra det, vi kalder ham vores snemand. 1500 for december til og med marts. Kald det bare en sneforsikring, og udgiften kan trækkes fra i skat. De penge er godt givet ud, og han sparer ikke på saltet.

I sidste uge var han sågar forbi for at salte, selvom der ikke var faldet sne, og han ikke behøvede at gøre det. Måske var det uforløst virketrang.

Vel er sneen dekorativ, den lysner, men for min skyld måtte den gerne visne. Jeg må hellere fodre solsortene igen. De kan ikke finde føde og ligner dunbolde, fordi de rejser fjerene.

Så, nu sner det igen …

/Eric

16 thoughts on “Sne

 1. Henny Stewart

  Vi er også glade for vores snemandsabonnement her, også selv om vi ikke har en hjørnegrund, ja selv hvis der ikke kommer et eneste snefnug, hvilket jeg foretrækker, så er de penge givet rigtig godt ud.

  Jeg overvejer endda, om det ville være muligt med et slags dobbeltabbonnement, så han kom forbi to gange om dagen, når det er nødvendigt. Heldigvis har vi en rigtig sød nabo, der som en selvfølgelig ting skubber sin sneblæser forbi os, når han ordner sit eget fortov, så somme tider får vi faktisk ryddet mere end en gang om dagen …

  Svar
  1. Eric

   Sådanne naboer, der (ikke) blæser på ens fortov, skulle man have nogle flere af 🙂
   Vores snemand har faktisk flere gange (tidligere år) præsteret at komme to gange på en dag, når det var nødvendigt. Vi har intet at udsætte på ham, tværtimod!

   Svar
 2. Pia

  Sne, i moderate mængder, (vi har ikke fået så meget som I har) synes jeg er hyggeligt, også selvom jeg sjal ud og rydde sne, men jeg må også tilstå, at jeg er glad for Allan som regel tager tjansen alene, de morgenen, jeg skal på job, og ikke som før i tiden, hvor vi var ude begge to. Det irriterer mig dog gevaldigt, med alle de husejere, der ikke rydder, det de skal, som i går, hvor jeg GIK 2 km i sneen til en fødselsdag.

  Svar
  1. Eric

   Skulkerne irriterer også mig, for de gør det besværligt OG usikkert. Mange morgencykelture lærte mig, at det som regel er de samme år efter år. Det er lidt som skattesnyd.

   Svar
 3. Farmer

  Herude på bøh er der ingen snerydningspligt overhovedet. Her må folk arte sig efter forholdene og bruge tiden på at nyde de få øjeblikke, hvor der bydes på sne i denne vinter.
  Barnebarnet nåede lige at komme forbi med kælk og hang til snemænd i går formiddags inden Vorherres snerydningshold satte i gang. Godt middag var det hele ovre. Nu er det grøn vinter igen og Frøken Tø har taget snemanden.

  Svar
  1. Eric

   Det er ikke uden fordele at bo på bøh! Her mod nord sner det til morgen, og efter alt at dømme har det sneet hele natten. Vi må vente på tøhø 🙁

   Svar
 4. Ellen

  En snemand må være en af de rigtig gode investeringer, når man uforvarende har erhvervet en hjørnegrund. Vi har vej på tre sider af vores grund og har derfor i princippet omkring 150 meter, der skal ryddes. Det har vi så bare ikke alligevel, og jeg skal skåne dig for at forklare hvorfor.
  Men det er skønt at have en stor grund uden at have snerydningspligt overhovedet 😀

  Svar
 5. Lene

  Jeg vidste det jo godt, vi to er ikke enige her. Jeg er ved at trække i vintertøjet, så jeg kan nå en gåtur mere mens sneen er her. Sneen lysner op og ja den er besværlig, men så får vi da noget at snakke om 🙂 Og jeg havde også betalt mig fra snerydning, hvis jeg boede i en by. Det havde vi hos vores far, og det fungerede rigtig fint.

  Svar
  1. Eric

   Det kan være, at jeg med tiden ændrer mit syn – nu er jeg jo ikke tvunget til at cykle i stadset for at komme på arbejde, og med “snemand” har jeg egentlig ikke noget at brokke mig over 😉

   Svar
 6. Jørgen

  Jeg har lige fjernet lidt sne på fortovet. Vi har heldigvis kun 6-7 meter at holde fri for sne. Tilsyneladende er der også en snemand i nabolaget, idet en eller anden har flyttet lidt af sneen med en maskine. I øvrigt ser det ud til at en del husejere ikke har lært hvilke pligter man har som fortovsejer. Det gælder nu også kommunen.
  Medens jeg skubbede lidt til sneen begyndte mere at falde – det virker derfor som Sisyfosarbejde, der dog giver en smule motion.
  Det er ubesværet let at forstå du hellere ville sidde på en cafe i varmen.

  Svar
  1. Eric

   6-7 meter – du er en forstandens mand! Helt spildt er det dog ikke, selvom det fortsat sner – får det lov at ligge og blive fasttrampet, er det så meget hårdere at fjerne.
   Det med husejere, der ikke kender pligterne, noterede jeg mig alt for ofte, når jeg cyklede (eller når sneen var værst: spadserede) på arbejde.

   Svar
 7. Stegemüller

  Fint ordbillede med Frk. Smilla. Hende havde jeg helt glemt.

  Det lyder til, at I har ‘rigtig’ sne. Her er 0 °C og 2 mm tøsne. Forældre kiggede på bobslæder nede i føtex… Der er vist noget, jeg burde have fulgt med i, men indtil videre ligner det ikke vinter som den, du skriver om.

  1.500 kr. for en hel sæson er da fundet for de penge. Selvfølgelig skal I betale jer fra det med den kæmpe hjørnegrund.

  Uha stakkels Tot — men han kunne jo bare bruge bakken!

  Svar
  1. Eric

   Ja, vi har vel fået 10-15 cm, og det drysser fortsat med mellemrum. 1500 minus fradragsværdi er ganske rigtigt fundet for de penge. Vi slipper for det hårde arbejde, og for ham (med det rette maskineri) er det en smal sag.
   Ja, stakkels Tot, men han VIL ikke bruge bakken, og vi har det samme cirkus, når det regner.

   Svar
 8. Erik Hulegaard

  “Snemanden” er en rigtig god beslutning, såvel på kort sigt, men ikke mindst på længere sigt, når pensionsreglernes forløsninger giver matriklens to indbyggere den totale frihed til længerevarende ophold i tempererede zoner på Globen. Måske bør “Snemandens” stillingsbeskrivelse så inkludere fodring af Tot, så det arme dyr ikke er MISdannet af tabt kampvægt ved hustandens mange uger senere hjemkomst.

  Svar
  1. Eric

   Vi har nu i flere år benyttet os af snemandens service og til vores store tilfredshed. Ved længerevarende fravær er det klart, at der skal tænkes på Tot, om end vi er sikre på, at han frekventerer flere spisesteder i nabolaget – bl.a. det hjem han vragede i 2011 😉

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.