Arbejdsfri og i morgenstemning

Jeg har nu været arbejdsfri efterlønner i to måneder, og det er ikke så ringe endda – altså at være på efterløn.

Solopgang Sicilien

I morgenstemning skal ikke forveksles med morgenstemning

Da der er ikke-jyder blandt læserne, må jeg hellere oversætte til rigsdansk: ”Det er ikke så ringe endda” betyder, at jeg nyder det enormt.

Jeg savner ikke arbejdet. Jeg havde et interessant og afvekslende job og kunne i vid udstrækning selv fylde rammerne ud; men det var et arbejde, ikke et kald. Der er en forskel.

Jeg har været flittig med projekt kælder, og første etape (sortér og smid skrammel ud) nærmer sig sin afslutning. Det har ikke givet stof til mange blogindlæg, og da meget af tiden er gået med projektet, har jeg ikke oplevet så meget andet, der er værd at skrive om.

Men det herlige ved at være arbejdsfri er, at man selv disponerer 100 % over tiden, og undertiden har jeg været i i morgenstemning.

Så har jeg resolut udsat til i morgen, hvad jeg kunne gøre i dag, og har slappet af uden at lave noget særligt. I morgenstemning er en af de bedre stemninger, når man altså gør noget ved det og ikke gør noget.

Når etape 1 snart er afsluttet, får næste etape lov at vente til efteråret. Foråret er på trapperne, og så vil jeg ikke bruge tiden i kælderen.

I teatret

Noget er der dog sket. Lørdag den 16. februar skulle vi i Aalborg Teater for at se (høre) ”Spotify og Radio Luxembourg,” men da vi viste billetter, fik vi at vide, at forestillingen var aflyst pga. sygdom.

Som et plaster på såret fik vi tilbudt, at vi kunne se forestillingen på store scene. Der var pladser nok, vi skulle bare vente til lige før forestillingen.

Stykket var ”Blodbadets Gud”. Jeg blev noget skeptisk, da jeg læste programmets omtale, men stykket var fremragende. Det fører for vidt at beskrive handlingen, men man kan sige, at det er om civilisationens tynde fernis.

Dialogen/teksten er formidabel, og trods alvoren er stykket hylende morsomt. Det er taget af plakaten i Aalborg, men får du chancen for at se det, har det min varmeste anbefaling.

Lørdagen efter havde vi fået erstatningsbilletter til Spotify og Radio Luxembourg, som er om generationer og deres musik med afsæt i aktørernes (ikke skuespillere) egen virkelighed.

Det var rigtig godt, og begge lørdage lå Taverna Zorba lige om hjørnet. Den sidste lørdag var der levende musik, nostalgisk rock, og dagen efter var jeg afgjort i i morgenstemning.

Apropos Taverna Zorba

Apropos den græske taverne købte jeg i går billetter til sensommerferien, som igen holdes på Leros.

Det er ikke fordi, det skorter på eventyrlyst, men så længe Helle stadig arbejder, tager vi det sikre.

Det tager faktisk lang tid at tjekke de forskellige muligheder for flyselskaber og priser på forskellige afgange på forskellige dage.

Som i fjor var Lufthansa billigst blandt de ”ordentlige” selskaber, så dem blev det. Overfladisk betragtet ser KLM billigere ud, men undervejs i bookingprocessen regner det ned med tillæg for dit og dat, og det løber hurtigt op.

Nemmere er det med Athen-Leros t/r – her er der nemlig kun ét selskab. Jeg har det godt med, at al planlagt ferie i 2019 nu er på plads. Det giver ro til at glæde sig.

Og lad mig så slutte med, at jeg i dag føler mig i i overmorgenstemning. 😉

/Eric

17 thoughts on “Arbejdsfri og i morgenstemning

 1. Paolo

  “Da der er ikkejuderne blandt laeserne”…….Fejl. Jeg har ikke glemt dansk og nogle danskerne !!

  Svar
  1. Eric

   Ciao Paolo e benvenuti!
   Nej, man glemmer ikke helt et sprog, men det bliver passivt, når man ikke bruger det ofte. Jeg håber, at du og familien har det godt 🙂

   Svar
 2. Henny Stewart

  Jeg tænkte sq nok, at du ville have talent for det der efterlønneri! Bare vent, til Helle også kommer på efterløn, så kommer I til at optimere det i sådan en grad, at I vil kunne afholde kurser i det. Herunder i “lave-ingenting”, hvilket er en vigtig af det. Man skulle jo nødig sidde helt klemt fast i geskæftighed, sådan at programmet faktisk bliver hårdere, end det var, da man var lønslave. Det er der ingen far her på lav, skulle jeg så hilse og sige.

  Svar
  1. Eric

   Man kan med rimelig sikkerhed slå fast, at jeg ikke hører til de “måske egnede”. Heraf følger også, at jeg ikke skal afholde kurser!

   Svar
 3. Donald

  Jeg læste bare at du var i morgenstemning, (enkelt-‘i’) og tænkte at det måtte være en slags glæde ved at dagen er ny og livet er godt. En slags “fuglene flyver i flok, når de er mange nok”.

  Selvfølgelig er Leros et godt valg. Man finder somme tider ud af at andre steder i verden kun er magiske fordi man ikke har været der. Hørte Naja Aidt-Etellerandet fortælle om at være succesrig og bo 11 år i New York, hvor man efter nogle år ser de rotterne og de hjemløse og glansen går af Sct. Gertrud.

  Hvis man skulle være i tvivl, henviser jeg til at der i Aalborg både er spændende kirker, kunst-museer, bibliotek, en forstenet flyver (eller jager) lidt på skrå på et podium, fartbøde-vogne, koncertsal – måske flere af dem? – et tårn, en park, en blogger, en klaverbutik (hvis datteren da viderefører den) og torve med statuer. Og historiske huse. Og restauranter … Og omegn med ligesåmange spændende ting.

  Svar
  1. Eric

   Det enkelte “i” i overskriften var bevidst manipulation 😉
   Du har fuldstændig ret i, at der er mange ting at se og opleve i Aalborg og omegn. Det glæder jeg mig til, nu hvor jeg har mere tid og energi.
   Der er flere koncertsale. I mange år var der reelt kun Aalborghallen (bortset fra mindre, mere intime steder), men for få år siden blev Musikkens Hus opført på en del af grunden for det nedlagte kraftværk (Nordkraft) ned mod fjorden.
   Jeg er ikke just begejstret for den udvendige arkitektur, men den store koncertsal er meget flot og har rigtig god akustik. Samme hus har også mindre sale, som bl.a. bruges af musikkonservatoriet.

   Svar
   1. Donald

    Jeg så Musikkens Hus før det blev opført (haha) – jeg havde den herligste tur til Aalborg i 2004 og igen 2012, hvor jeg og min kusine besøgte Rebild på 100-års dagen og Dronningen berigede seancen med sin tilstedeværelse.

    Fra det billige Cabinn hotel (eller hvad man skal kalde det) kunne jeg bl.a. se nyplantede træer langs med det, der idag må være “forhaven” til Musikkens Hus.

    Det er en smuk by, og man får somme tider lyst til at rejse igen og se både det ene og det andet, Aalborg, Hirtshals, Skagen, og ikke mindst Sindal og Tversted.

    Svar
 4. Ellen

  Godt udtryk(t)!
  Jeg må have haft min gang tilstrækkeligt i Jylland, for jeg behøvede ingen oversættelse af “det er ikke så ringe endda”. Jeg kom næsten til at smile, som en jyde sagde om noget, der fik os andre til at ligge flade af grin 😉
  Det er fint nok. Nu mangler vi bare, at I holder op med at kalde sjællændere bosiddende udenfor Storkøbenhavn for kjøwenhavnere! I burde som århusianere vide bedre …
  Vi er ikke helt nået til teateroplevelserne endnu – vi skal nok overraskes på den go’e måde for at blive overtalt til at bruge vores tid på det.

  Svar
  1. Eric

   Jo, der er regionale drillerier, men heldigvis er de fleste godmodige. Fx er der ingen af de mange, som kalder Sjælland for “Djævleøen”, der mener det alvorligt.
   Den første teaterovertalelse for vores vedkommende var to sponsorbilletter. Vi vandt ikke i lodtrækningen blandt de interesserede ansatte, men kom med på afbud, og vi fik “smag” for det.
   Man er blevet så vant til film med alskens animationer og tricks, at man imponeres over, hvad der kan laves på en forholdsvis lille scene uden digital manipulation, og så er skuespillerne “levende” mennesker her og nu.

   Svar
 5. Lene

  At være i morgenstemning er et godt sted at være. Håber du vil fortælle mere om teateroplevelser, for det er jeg kommet helt fra.

  Svar
  1. Eric

   I så fald bliver det om fremtidige teateroplevelser. Det med at gå i teatret er forholdsvis nyt for os, men vi kan afgjort lide det, og det er en god lejlighed til at komme ud, og bagefter kan man forkæle sig selv på en af byens restauranter 🙂
   Hvis du søger på “Blodbadets Gud” og “Spotify of Radio Luxembourg”, finder du adskillige anmeldelser, som på glimrende vis beskriver de to forestillinger. Der er også teatrets hjemmeside.

   Svar
 6. Jørgen

  Det er dejligt at høre at tilværelsen nydes i fulde drag.
  Det er et festlig synonym til postpone, udsættelsestrang, udsættelsestilbøjelighed osv du leverer: i morgenstemning. Den stemning kender jeg i høj grad til, men har ikke tidligere omfattet den med så positive følelser som din finurlige formulering muliggør. Tak for det.

  Svar
 7. Erik Hulegaard

  Som ikke-jyde er jeg glad for oversættelsen. Endnu mere glad er jeg på dine vegne ved tankerne om, at det nye liv leves og ikke mindst værdsættes såvel i lokale kulturelle som græske varianter. Ifald du opnår i nærheden af din moders levealder, kan du sikkert udvide Leros med mange andre af de ca. 140 beboede græske øer ad futura. 😉

  Svar
  1. Eric

   Underdrivelse er et jysk kulturtræk 🙂
   Jeg har faktisk gjort mig forestillinger om at besøge flere af de (mindre overrendte) græske øer, når feriens succes ikke er så magtpåliggende mere.

   Svar
 8. Anni

  Godt at høre at du trives som din egen arbejdsgiver og når du nu er oppe fra kælderen så tar’ dig tid til at skrive på din blog.
  Jeg synes at jeg på anmeldelser fra Aalborg teater også kan fornemme at der igen er gode forestillinger, efter en periode med manglende gode forestillinger. Og vi er på teaterområdet i vores landsdel priviligerede med et (synes jeg) endnu bedre Vendsyssel teater, såvel forestillinger som teater.

  Svar
  1. Eric

   Ja, jeg stortrives, men glæder mig til forår og sommer.
   Vi er først fornylig begyndt at gå i teatret, og Hjørrings scene har vi endnu til gode.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.