En behagelig overraskelse

I starten af marts sendte Feriepengeinfo en behagelig besked, nemlig at jeg har 24,96 feriedage samt en net sum feriepenge til gode.

SparegrisSelvfølgelig har jeg det, jeg arbejdede jo hele 2018, og kalenderåret er (snart var) jo opsparingsåret. Jeg havde bare ikke skænket det en tanke. Overhovedet ikke.

Jeg ved ikke hvorfor, men måske fordi det er lidt absurd at holde ”rigtig” ferie, når man er på efterløn og har lagt arbejdslivet bag sig.

Jeg ringede til A-kassen. Jo, den var god nok; jeg skulle bare fortælle dem, hvornår jeg ønskede at holde ferien, så ville feriepengene blive modregnet i efterlønnen på dag for dag-basis (altså ikke krone for krone).

A-kassen bekræftede skriftligt, at jeg holder 25 dages ferie startende 1. maj, og derpå kørte jeg med digitalt hjulspin forbi borger.dk og bad om at få pengene udbetalt.

Det får jeg så nu og ikke som forventet først til maj. Det er da helt usædvanligt, at man ikke holder på pengene til sidste sekund; også det er en behagelig overraskelse.

Efter skat og modregning er restbeløbet mere end dobbelt så stort som den efterløn, der modregnes. Jeg ved ikke lige nu, hvordan vi skal forsøde tilværelsen, men hvor der er en vilje, er der en vej.

Det bliver første og sidste gang, jeg holder ferie uden at have fri fra noget. Det var godt, at Feriepengeinfo havde styr på det, når jeg ikke selv havde – fjols!

Tilværelsen har bestemt sine lyse sider.

P.S.
Tiggerbreve og investeringsforslag afvises blankt.

/Eric

10 thoughts on “En behagelig overraskelse

 1. Henny Stewart

  Jeg er sørme glad for, at du ikke ønsker forslag til, hvordan du skal få pengene fyret af. Som efterlønner på 3. år, gift med en brøkpensionist, har jeg nemlig slet ingen idé om, hvad sådan en gang ekstra penge skulle bruges til. 🙂

  Nå, men selv om det bliver hårdt at skulle opfinde en passende, ekstra udgift, så klarer I det jo nok. Det er bare noget med at bide hårdt sammen og holde ud, så skal det nok gå alt sammen!

  Svar
  1. Eric

   Man skal ikke stille sine læsere for svære spørgsmål, men det med at bide hårdt sammen siger mig, at det ikke skal være et ekstra besøg hos tandlægen.

   Svar
 2. Lene

  Dejligt at blive overrasket den gode vej. Og så kan du få efterlønsmorgener til at gå med en god kop kaffe og drømme om hvad de penge skal gå til 🙂

  Svar
 3. Ellen

  Jeg var ret lettet over i sin tid at erfare, at det ikke modregnedes i kroner, men i dage 🙂
  Og det er en rar lille overraskelse at få, ikke sandt?

  Svar
 4. Eric

  @Erik: Hehe, jeg foretrækker chips i maven frem for under huden. Hvad angår rejseartiklerne skal de være solide – det ved enhver, der har haft en kuffert i lufthavnstransit, men hvad sporingsudstyr angår, ved jeg ikke. Jeg kender en, der fik stjålet en bærbar (eller også var det en telefon), og hans glæde ved at kunne spore den til Ukraine var ret beskeden.

  Svar
 5. Jørgen

  Det lyder som beløbet er en anelse mere end det uforbrugte beløb på Rejsekortet (eller hvad det var der i sin tid gav herlige 1,49 til investering i Mærsk-aktier).
  Under sådanne omstændigheder er naturligvis herligt ikke at have det ringeste styr på om udgifterne slår til eller ej. God fornøjelse med frådseriet.

  Svar
  1. Eric

   Ja, refusionen på Rejsekortet skal multipliceres med et tal i den store tabel, for før skat er det vel 12,5 % af en årsløn.
   Og tak, jeg tror vi begynder lørdag aften efter at have set den moderniserede udgave af Ibsens dukkehjem på Aalborg Teater – en ny restaurant skal prøves.

   Svar
 6. Erik Hulegaard

  Med fare for at blive ekskluderet ved fremtidige henvendelser på bloggen vover jeg alligevel et investeringsforslag.

  Når påtænkes det anseelige antal rejser til sydlige EU-lande i de seneste mange erhvervsaktive år sammenholdt med de forventede fremtidige rejser af – omend – endda længere varighed kan det anbefales, at der investeres i solide rejseartikler – eventuelt med RFID-udstyr. 😉

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.