Bliver man klog af vandskade?

Der er mange i oversvømmede områder, der varmt ønsker sig mindre vand. Det gør vi ikke, for vi har hverken vand eller varme.

Vandhane

Som beskrevet i forrige indlæg slog forsikringsselskabets tekniker ud med armene – han kunne ikke konstatere, at der var skade på skjulte rør, og det selvom der trængte vand ud af en elkontakt på etagen under badeværelset.

Det problem måtte jeg selv løse, fik jeg at vide efter 3½ uges unødvendig ventetid, og så kontaktede jeg en blikkenslager.

Han gik i gang i går morges og var ikke længe om at finde ud af, at der var hul på både et fjernvarmerør (gulvvarme) og et koldtvandsrør under gulvet i badeværelset.

Det kunne forsikringsselskabets klamphugger nemt have sporet, siger sagkundskaben, men han gjorde sig end ikke den ulejlighed at kigge på vandmålerne.

Det meste af dagen i går gik med at brække gulvet op i badeværelset, og siden har der været lukket for såvel vand som fjernvarme. Her er KOLDT! Hvorfor sker den slags ikke om sommeren?

Blikkenslageren fortsatte i morges, og forhåbentlig får vi vand og varme tilbage i dag. Så kan vi bade i kælderen, indtil afløb m.m. i badeværelset fungerer.

Det er en større historie. En god del af terrazzogulvet i badeværelset er brækket op, og når blikkenslageren er færdig, skal der murer på, og der skal tømrer, elektriker og maler til at udbedre vandskaderne.

Før der blev lukket for vandet (og dermed udsivningen), fik jeg fyldt vand i spande, gryder og hvad vi ellers har af beholdere. I morges stod den på etagevask i køkkenet, og det er ikke nemt at leve op til corona-anbefalingen om hyppig håndvask.

Det er mildt sagt træls, men det skal jo være skidt, før det bliver godt vådt, eller hvad det nu er, man siger. Hvis man så bare bliver klog af vandskade …

Og apropos vand, så har det jo regnet rigtig meget denne vinter. Tænk, hvis regnen var faldet som sne – så havde det meste af landet været i corona-karantæne.

P.S.

Nu er der vand i hanerne igen. Så mangler vi bare varmen …

/Eric

10 thoughts on “Bliver man klog af vandskade?

  1. Eric

   Måske bliver man klogere på forsikringsselskaber og de folk, de sender ud for at besigtige skaden 😉

   Svar
 1. Lene

  Stakkels jer, og jeres forsikringsselskab er da ikke noget at råbe hurra for. Håber at de på en eller anden måde kommer op i gear, så I får reparationer overstået i en fart.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det er træls, men vi har boet her siden 1991, så det kan vel kaldes en 30-årshændelse 🙂
   Hovedsagen er, at det med vandet nu fikses. Så må det andet tage den tid, det nu tager.

   Svar
 2. Ellen

  Det er en naturlov, at den slags sker i vinterhalvåret. Du må så bare være glad for, at vi ikke har haft en vinter som i start-firserne, hvor vi kom under minus 30 grader! Men koldt må det dog alligevel være, kan jeg godt se, hvis ikke man har en brændeovn, som jeg egentlig troede I havde …
  Godt, I har en effektiv håndværker eller flere. Jeg kan ikke helt gennemskue, hvad du mener med ‘at trække i langdrag’, for normalprocedure er vist, at håndværkernes regninger går direkte til forsikringsselskabet, således at du ikke selv skal lægge ud. Det gjaldt i hvert fald for vores vedkommende.

  Svar
  1. Eric

   Vi har ikke brændeovn, men vi har en gammel varmeblæser. Lige nu er der 15° i stuen.
   Det er klart, at det akutte (“Stop vandet!”) laves her og nu, men til det andet (skaderne) vil forsikringen have overslag og bla-bla, og måske skal der taksator på. Det kan kun have opsættende virkning med deres demonstrerede langsommelighed.

   Svar
 3. Erik Hulegaard

  En astrolog ville sikkert konstatere, at vi er dybt inde i Fiskens tegn, efter at have passeret Vandmandens tegn. I den mere alvorlige del kan konstateres, at det er mega-super-træls (opløftet til nitusinde potens) at opleve de genér, som Du og familien aktuelt gennemgår.

  Hertil kommer en selvrisiko fra ”alkaliske tryg(ge)” forsikring, der udover de betydelige besværligheder også gerne kunne undgås. Rejsebudgettet og Tots madbudget er naturligvis fredhelligt, så der må findes kompenserende besvarelser (papirnusser-sprog) andetsteds.

  Glæden over IKKE at være inficeret med Corvid-19 virus, en solid social og økonomisk funderet hverdag samt tankerne om de stadig lysere timer kan medvirke til lidt opmuntring mellem håndværkerbesøgene.

  Svar
  1. Eric

   Tak for trøst 🙂 Selvrisiko er der dog ikke, men selvom skaden klart er dækningsberettiget, skal det nok trække i langdrag – det er vist § 1 for forsikringsselskaber.
   Tot er måske den, der har haft det værst. Han plejer at sove fra morgen til aften, men med larmen fra elhammeren har det været umuligt.
   I Aalborg er dagens længde tiltaget med 4 timer og 12 minutter, og det er bestemt ikke værst!

   Svar
 4. Stegemüller

  Nej, nej, nej – sikke en omgang I skal igennem – og har været fristes man til at sige. Det er forståeligt, at der er koldt, for der er nemlig kun fem grader udenfor.

  Godt du fik alle mulige beholdere fyldt op med vand, inden der blev lukket. Det må således også have været en kold etagevask i morges.

  Det havde været mere naturligt, om vinterens regn var faldet som sne. Et eller andet sker der altså med det klima, hvad enten man tilhører Thunberg-fløjen eller ej.

  Held og lykke med projektet. Det er godt, du er efterlønner og kan agere projektleder.

  Svar
  1. Eric

   Tak! Ja, det er godt, at jeg har tiden og ikke skal tage fri fra arbejde, for skaden giver et rend af håndværkere.
   Kold afvaskning blev det dog ikke til – vi varmede vand i en elkedel 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.