Sommer og den slags

Spredt fægtning om harer, sommer, varme, cykeltur, vejarbejde, 3. Limfjordsforbindelse og selvforskyldt lændehold.

Man skal gøre det, man er bedst til, så jeg sidder på terrassen, selvom efteråret kom inden juli måned.

I morges så jeg harerne, Holger og konen, græsse fredeligt i baghaven, men nogle timer senere forlystede de sig på anden vis.

Snapshottet herunder dokumenterer vist, at det er Holger og konen og ikke Holger og Harald.

Holger og konen

I morges spiste de bare:

Holger og konen spiser

Cykeltur og Limfjordsforbindelse

Lørdag var vejret stadig fint i Aalborg, og en tynd film af skyer tog spidsen af den værste hede.

Vi cyklede langs havnen til Vestbyen, ud forbi friluftsbadet, Egholmsfærgen, Marina Fjordparken og vandrehjemmet.

Strækningen fra Musikhuset til lidt før Limfjordsbroen er gjort rekreativ med slængstole, beplantning, legeplads og Jomfru Ane Parken. Det er pynteligt og tiltrækker folk.

Der var en del besøgende i friluftsbadet, men så vidt jeg kunne se i forbifarten, var der pæn afstand mellem soldyrkerne.

Vest for vandrehjemmet går en upåagtet grussti langs fjorden, og her holdt vi rast på en bænk med udsigt til Egholm og de mange sejlere, der nød det gode vejr.

Egholmsfærgen

Egholmsfærgen

Det er vist heromkring, man har planer om at anlægge en 3. Limfjordsforbindelse. Landskabeligt og rekreativt vil det være skrækkeligt, hvis det bliver til noget.

Det kan man vel tillade sig at sige uden partout at have en anden løsning på myldretidsproblemet, men okay, her er løsningen: Lav en ”lokalplan,” hvor mødetiderne for de største arbejdspladser koordineret ”spredes ud”. Hvor svært kan det være?

Vi så desværre intet til delfinerne, der har fundet vej til Limfjorden.

Vejarbejde

Der er utrolig meget vejarbejde i Aalborg, både med og uden opgravninger, og at komme gennem centrum på andet end gåben eller cykel er en prøvelse.

Hvor der ikke er gravet op, har ”asfaltspiseren” været, og indtil der bliver lagt ny asfalt, er det som at cykle på et vaskebræt.

Jeg tænker, at kommunen benytter sig af, at regeringen har fjernet anlægsloftet pga. Covid-19. Det er fint, at der bliver udført noget, men det er træls, mens det står på.

Undtaget fra træls er dog dækslet i vejen ud for vores hus. Dækslet har sagt ”klonk” i 29 år, hver eneste gang en bil kørte over det, men nu er det lagt i ny asfalt og er blevet klonk-frit. Tak for det!

Ingen rygrad

I går var temperaturen faldet så meget, at den ikke længere kunne tjene som undskyldning for ikke at lave noget.

Jeg greb derfor støvsugeren, vandede blomster, motionerede hakkejernet og lavede i det hele taget pligt-ting, jeg havde udskudt med varmen som velkomment alibi.

Straffen var et ondsindet lændehold. Lad det være en lære!

Omstændighederne har således tvunget mig til det, jeg er bedst til, nemlig at sidde på terrassen, betragte livet i haven og lytte til bygernes trommen på halvtaget.

Så, nu går Holger og konen sgu til den igen! Harer har da heller ingen skam i livet, men hvorfor skulle de også have det?

/Eric

10 thoughts on “Sommer og den slags

 1. Lene

  Åh den er svær, den myldretid. Jeg har svært ved at se sygehuset ændre arbejdstider, men jeg er måske begrænset i min udsigt 😉
  Jeg gad da godt en forbindelse tættere på vestvendsyssel, men kan godt følge dig i at det kan ødelægge området i vestbyen. Vi får se hvad de ender med af beslutninger.

  Svar
  1. Eric

   Mht. mødetider er man ligesom lidt låst på, at det skal være 07:00, 08:00 eller 09:00. Hvorfor ikke 07:10 ét sted og 07:20 (osv.) et andet? For nogle virksomheder må det være muligt at blive enige om et eller andet.
   Jeg ved ikke, om det stadig er tilfældet, men da Corona ramte, gik cementfabrikken over til, at forskellige grupper mødte forskudt for at mindske smitterisiko.
   Det er bare en tanke. Det meste af tiden er trafikpresset jo ikke vildt – det er myldretiden, der er problemet.

   Svar
 2. Kristine

  Er du sikker på, at det er Holger og konen? For de siger tilsyneladende ikke nej til unionen!

  Kommunen vil sikkert benytte sig af, at anlægsloftet er blevet suspenderet, men selvom Aalborg rykker hurtigt, så tvivler jeg på, at vejarbejderne delvis skyldes det, fordi sådanne anlægsarbejder skal besluttes af byrådet, der skal indhentes tilbud, besluttes, planlægges, koordineres med andre projekter og evt. også med politiet (trafiksikkerhed). Under alle omstændigheder tager det tid og mens alle offentligt ansatte – bortset fra (livs)vigtige kernefunktioner – har været hjemsendte, er sagsbehandlingstider ikke blevet kortere, så at det er suspenderingen af anlægsloftet, der er årsag til den manglende fremkommelighed for andre end de bløde trafikanter er tvivlsomt.
  At I har affiundet jer med 29 års “dæksel-klonk”, håber jeg, skyldes, at antallet af klonk er meget begrænset.

  Mvh.

  Svar
  1. Eric

   Selvom harer er polygame, er jeg ret sikker på, at det er Holger og konen, og afbrudt af løbeture med Holger som forfølger blev unionen bekræftet flere gange.
   Det med anlægsloftet er mit gæt. Jeg kan ikke huske, at der i mange mange år har været så omfattende vejarbejder i byen på én og samme tid, og man (kommunen) kan jo have skuffeklare projekter, som bare venter på grønt lys. Det usædvanlige omfang er i hvert fald påfaldende.
   Antallet af dæksel-klonk var ret stort, men man vænner sig til meget. Det, der slog os mest, da vi flyttede for 29 år siden, var stilheden og fraværet af trafikstøj i almindelighed.

   Svar
   1. Kristine

    Min pointe var, om du er sikker på, at dine harer er “Holger og konen”, da de tydeligt ikke er imod union i modsætning til “Holger og konen siger nej til unionen” – SFs slogan i forbindelse med afstemningen om Maastricht-aftalen – som jeg troede, du subtilt refererede til.
    At få kommunalt grønt lys til et projekt, betyder vel, at det er godkendt og prioriteret af kommunalbestyrelsen og det gøres vel kun, når finansieringen også er på plads, så ……, medmindre at beslutningsproces, udbud og svar, vurdering, vedtagelse og iværksættelse varetages i et hurtigere tempo og med kortere tidsfrister i Aalborg end i andre kommuner, så iværksættes et projekt trods alt ikke med et fingerknips, selvom det financieres ved, at det kommunale anlægsloft er fjernet.

    Svar
    1. Eric

     Din fine pointe med unionen gik ikke upåagtet hen, men nu havde jeg døbt dem i et tidligere indlæg, hvor union eller ej slet ikke var på tale.
     Det kan sagtes være, at mit gæt om anlægsloftet er forkert, det væsentlige er sådan set vejarbejdets helt usædvanlige omfang i år.

     Svar
 3. Erik Hulegaard

  Sammenfattende er ordet ”bevægelse” dækkende for de ovenfor beskrevne aktiviteter. Blogejerens el-cykel har igen været i bevægelse. Det samme har han selv, dog med en midlertidig fysisk overanstrengelse til følge. Samme type overanstrengelse havde været mere logisk for haren Holger, der med stor ildhu udfører sine naturbestemte biologiske øvelser.

  Og øvelser gælder i sandhed også M/F Egholm II, hvis ungdommelige skæbne i forrige årti mildest talt var besværlig og omkostningsfyldt. Men det gode foto synes at bekræfte, at den omsider er i fuld vigør, hvilket forhåbentlig også snart er tilfældet for blogejeren.

  Svar
  1. Eric

   Tak for de gode ønsker. Bevægelse udgør en latent risiko, man skal tage sig i agt for 🙂
   Og vdr. Holger & frue, ser Helle og jeg frem til at blive bedsteforældre om 41-42 dage og håber, at fru Holger finder et Tot-sikkert sted til killingerne.

   Svar
 4. Ellen

  Det er da godt, at der (formentlig?) ikke har været så mange klonk om natten!
  Det med at fordele myldretiden er en glimrende ide, og i øvrigt helt i coronaens ånd, hvor man jo netop anbefaler at sprede de ansatte, så at sige.
  Jeg undrer mig lidt over, at du kan udskyde blomstervanding i varmt vejr? Altså uden at blomsterne dør af det?
  God bedring med lænden!

  Svar
  1. Eric

   Hvis sandheden skal frem, blev blomstervandingen ikke udskudt – den hører til mandagsrutinen og udgør ingen risiko for hedeslag.
   Med lokalt samarbejde må det bestemt være muligt at fortynde mylderet, og som du skriver, har der jo været lignende takter under Coronakrisen.
   Og tak, lænden har gjort en smule fremskridt siden i morges.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *