Marie og ferietraumer

Marie har opgivet ævred efter 26 års tro tjeneste, og Lufthansa har aflyst vores feriefly til Grækenland. Begge dele er traumatiske.

Lad mig starte med mindeord for Marie, må hun hvile i fred.

Opvask

Ingen kunne polere glas som Marie!

Da vi købte hus i 1991, var det med en fast beslutning om, at vi ville have hushjælp. Den gamle, som vi overtog sammen med huset, blev pensioneret i 1994 og afløst af Marie.

Ja, det har vi altid kaldt hende; hendes familienavn var Bauknecht. Hun tog som regel et nap om ugen, men arbejdede gerne ekstra, hvis der var højtid eller fest. Ingen kunne polere glas som Marie!

Om blot 4 år havde det været tid til fortjenstmedaljen, men i går aftes gav hun op.

Det var ikke Covid-19, bare et hjerteskærende ”tik-tik-tik,” mens hun drak vand, og derefter ildevarslende stilhed. Reservedele findes næppe til en hushjælp i hendes alder, så nu skal vi have en ny opvaskemaskine.

Aflyste fly

Grækenland har lukket op for turister, jubiii!! Vi nåede lige at glæde os et par uger.

Så meddelte Lufthansa i går, at de har aflyst vores fly til og fra Athen. Det er ikke nemt at planlægge ferie i disse tider.

Nå ja, de vil da gerne flyve os til København, men ikke videre til Athen, og hjemad vil de flyve os fra Athen til København, men ikke videre til Aalborg.

Det kan vi ikke bruge til noget. Den fordømte virus har meget på samvittigheden.

Så hvad nu?

SAS er en mulighed, men dels er de dyre, dels går deres afgang fra Athen til DK så tidligt, at det ikke passer med vores lokalfly fra Leros. Det ville nødvendiggøre en overnatning i Athen, og det er nok, at vi skal overnatte i Athen på udrejsen.

KLM påstår, at de flyver i september. Tiderne er ikke så gode som Lufthansas, men de er bedre end SAS’ og går an.

Tilmed har vi en rejse til gode hos KLM, der aflyste vores ferie til Sicilien i april. De skrev den 20. april, at min voucher (tilgodehavendebevis) var på vej, men den er ikke kommet endnu.

Jeg kunne selvfølgelig bare bestille billetterne, men jeg synes ærlig talt, at jeg har lånt dem penge nok længe nok, så jeg ringede i morges.

Det tog kun omkring 4 minutters automatsnak at komme igennem. Damen forstod mit ønske og lovede, at de ville sende voucheren i dag. Endnu er den ikke kommet, men dagen er jo heller ikke omme.

Så må vi se, om der kommer flere aflysninger. Jeg tror ikke på noget, før jeg sidder fastspændt i flyet og bærer industrielt fremstillet mundbind, men vi håber naturligvis.

Og pengene for de aflyste fly? Tja, Lufthansa rutter ikke med mulighederne. Jeg havde to valg (trykknapper): Enten kunne jeg acceptere den amputerede og ubrugelige rejse, eller jeg kunne vælge ”I will use my ticket later”.

Jeg er ikke deres kviklånsforbindelse, så jeg valgte et se min booking (den ændrede), og her valgte jeg ”Cancel/Refund”. Så må vi se, hvad der sker.

Den oprindelige booking var på economy og gav ikke mulighed for at få pengene tilbage, hvis vi aflyste, men nu er det jo dem, der har aflyst. Vi må se, hvor bøvlet det bliver at slå vand af stenen.

Maries afløser

Billetrefusion eller ej, i næste uge skal vi have ansat Maries afløser.

Jeg skal ind på hvidevarehøkerens hjemmeside og læse kandidaternes lønkrav og anbefalinger. Vi er varme tilhængere af ligestilling, men det bliver altså en ny Marie og ikke en Mads.

Og så dog – en Bunter måske? Siden jeg læste min første Peter Wimsey-krimi, har jeg ønsket mig en butler som Bunter. Han må gerne holde tre ugers ferie, mens vi er på Leros, men han skal afgjort ikke kalde mig “Deres Nåde” eller noget i den stil.

/Eric

11 thoughts on “Marie og ferietraumer

 1. Donald

  Min Bauknecht holdt i 11 år, mens den “nye” Bosch har vasket i 23 år nu. Det undrer mig, men de pakninger omkring pumperne må være lavet på baggrund af meget materialeresearch. Desværre er trådkurvene rustet mange steder, og Hammerite maling holder kun et par uger højst måneder. Det er nu ikke så slemt at give dem en omgang maling igen … men man får det ikke gjort.

  Ligestilling: “Bunter” – Glimrende navn. 😀

  Svar
  1. Eric

   Jeg ved såmænd ikke, om vores har været specielt holdbar. Vi er jo ikke nogen storfamilie, men kun to, så sliddet har været begrænset. Af samme grund tror jeg, at jeg vil gå efter en af de billigere modeller, men det bliver først i morgen eller overmorgen – lysten til at cykle i regn og kuling er ikke stor 🙂

   Svar
 2. Lene

  Marie har holdt godt ud, hendes skags findes vist ikke i dag. Held og lykke med jobbeskrivelsen og læsning af ansøgninger

  Svar
 3. Ellen

  Åhh, det svar med afspændingsmidlet … hahaha – elsker det. Gid det var så enkelt: Så giv dem dog en dosis afspændingsmiddel, så de kan falde til ro 😀
  God fornøjelse med granskning af, hvem Maries afløser skal være – det er lidt af en jungle, fandt jeg ud af.
  Jeg undrede mig noget over den Lufthansa-aflysning … Grækenland er da gult, lige som Tyskland selv er. Fik du nogen forklaring? Jeg håber du finder en anden mulighed – og at du får dine penge refunderet fra den aflyste flyvning.

  Svar
  1. Eric

   Ja, gid det var så enkelt. Trump kunne måske finde på at tage det intravenøst, men han ønsker nok ikke afspændingen.

   Lufthansas aflsning havde ingen forklaring andet end noget forblommet med, at Covid-19 skabte mange problemer og bla-bla. Foreløbig afventer jeg voucher fra KLM, men hvis de ikke tager sig sammen, finder jeg måske på noget andet.

   Med det vejr, vi har i dag, skulle der blive god tid til at undersøge Mariemarkedet.

   Svar
 4. Erik Hulegaard

  Når det gælder teknik og motorik, er tyske produkter tæt på at være verdens bedste. Stuttgart leverer Mercedes og i nutiden også Bauknecht (har selv en vaskemaskine). Soliditet og trofasthed er ofte forbundne, men Coronaen inficerer fortsat hverdagen både epidemiologisk og praktisk.

  Den granatchok-ramte Bunter var en enestående hjælp for lord Peter Wimsey. Men samme butler besad næppe blogejerens kombinatoriske evner, kalibreret i talrige s/h-situationer, for at løse den kommende Leros-logistik.

  Svar
  1. Eric

   Tiden må vise, om de tyske produkter i dag har samme soliditet som fortidens.

   Skidt med Bunters ferielogistiske evner; blot han kan tage opvasken, varme mine tøfler og sikre, at ingen ryster mine flasker med vintage port. Det sidste kneb det med én gang tidligere, så vidt jeg husker, så mon ikke han har lært lektien?

   Svar
 5. Uffe Jerner

  Husk ved jobsamtalen med de potentielle ansøgere til tjansen som Maries efterfølger at lægge vægt på, at de tager tingene med godt humør. Det er ikke til at holde ud at have en opvaskemaskine, der hænger med skuffen.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *