Bivirkninger af Covid-vaccine

I går fik jeg stik nr. 2 (Moderna) mod Covid-19, og jeg skrev følgende på Facebook:

Så fik jeg 2. stik, og det er en rar fornemmelse.

Der var væsentligt bedre flow end 1. gang – slet ingen sneglekø. Stikkeren var en charmerende, ung kvinde, og havde jeg været 45 år yngre, havde jeg suget maven ind, hvis den ellers havde været der dengang.

Ude af observationsrummet observerede jeg, at det var begyndt at regne. Det var ganske som planlagt af vejrradaren, og jeg iførte mig regntøj før cykelturen. Som skakspiller har man vel lært at forberede sig.

Endnu er der ingen bivirkninger, men det var jo heller ikke et bistik.

Der var jeg lige kæk nok, hvornår lærer jeg mon tålmodighed?

Vaccine

Hen under aften blev jeg øm i skulderen, hvor der var stukket. Ikke invaliderende, bare temmelig øm. Det blev jeg også efter 1. stik, så det var ikke overraskende.

Da jeg vågnede i morges, fornemmede jeg et strejf af feber, kroppen var øm, og da jeg stod op, frøs jeg bitterligt, til jeg fik pakket mig ind i et par tæpper.

Efter det første stik var jeg bare en smule træt dagen efter, så jeg havde ikke forventet denne markant stærkere reaktion.

En søgning bekræfter imidlertid, at bivirkningerne typisk er værre efter 2. stik – se fx et stykke nede på denne side.

Nå skidt, det viser vel bare, at vaccinen har sparket immunforsvaret ordentligt i gang. Jeg har det allerede noget bedre (ingen kulderystelser), så mon ikke det er overstået i morgen?

Jeg burde nok arbejde med den tålmodighed og være mindre kæk. På den anden side har jeg ikke lært det efter 65 år, og så er det vel bedre at være realistisk.

/Eric

14 thoughts on “Bivirkninger af Covid-vaccine

 1. Donald

  Det er første gang jeg hører om nogen, der har bivirkninger som er andet og mere end forbigående ubehag. I morges hørte jeg så Peter Lund-Madsen fortælle om arbejdet som vaccinør og de nyansatte lederes arbejde med at organisere de 100 nyansatte, der mødte frem på første dag, hvor man samledes for egentlig at tale nærmere om ansættelse. Han troede med andre ord at han skulle til en slags jobsamtale, hvor man enedes om betingelser, og stod pludselig som assisterende leder og hjalp med at alle de fremmødte (ved Øksnehallen) fik information om metode og status.
  Og – det undrede mig! – der var mange unge ny-vaccinerede, som besvimede! Han gættede at det for nogles vedkommende skyldes det blotte syn af en nål, mens andre åbenbart fik andre former for ubehag.
  Den slags har jeg ikke set her (Hillerød Vaccination) de to gange jeg var der.

  Svar
  1. Eric

   Jeg har heller ikke oplevet noget “dramatisk” de gange, jeg har været i vaccinationscentret, men regionen er i dag ude med en opfordring til at drikke og spise inden vaccinationen, da de flere gange har oplevet, at især unge dehydrerer og får det dårligt.
   Bivirkninger à la mine efter andet stik er vist ret almindelige, og de står også beskrevet på den seddel, jeg fik før vaccinationen.

   Svar
 2. Helle

  Jeg var igennem samme tur ved 2. vaccination med Moderna. Jeg kender flere med stort set samme symptomer – alle vaccineret med Moderna. Min mand er vaccineret med Pfizer – ingen bivirkninger overhovedet. Rigtig god bedring Eric.

  Svar
  1. Eric

   Tak Helle. Efter en god nats søvn er jeg helt frisk.
   Når man læser kommentarerne til dette indlæg, ser man, at bivirkningerne rammer forskelligt, og at de kan komme uanset hvilken vaccine, man har fået. Det var da generende, men en dag i lænestolen er en billig pris for beskyttelsen 🙂

   Svar
 3. Lene

  Og jeg er så en af dem, der ingen bivirkninger havde 🙂 Men mange af mine yngre kolleger blev virkelig syge af Pfizer ved andet stik.
  Jeg håber du snart er ovenpå igen, god bedring og tillykke med vaccinationen.

  Svar
  1. Eric

   Tak Lene. Som jeg svarede Ellen, har jeg det allerede væsentligt bedre her til aften. I morgen er jeg sikkert ovenpå igen. Jeg har læst, at de unge har de værste bivirkninger. Jeg formoder, at de har kraftigere immunrespons, men vil ikke kloge mig.

   Svar
 4. Ellen

  Lidt surt, men som du siger, er det bare tegn på, at vaccinen virker, så der er ikke andet at gøre end se det fra den lyse side.
  Jeg har hørt – og har fået det bekræftet fra flere – at hvis man reagerer mere eller mindre kraftigt på første stik, reagerer man ikke på andet og vice versa. Du hører så åbenbart til ‘vice versa’-delen 😉
  Jeg gik lidt i udu efter første stik, men mærkede intet til andet.
  Nu er vi vaccinerede, og det er det vigtigste.

  Svar
  1. Eric

   Nemlig, og her til aften har jeg det allerede væsentligt bedre. Ubehaget var en beskeden pris for beskyttelsen.

   Svar
 5. Erik Hulegaard

  Lykken står den “kække” bi. Og det blev så til en intern uvarslet revision i dit immunforsvar. – Men alt synes nu vel og fredspiben kan tændes og tankerne om fremtidig kuffertmotion kan stimuleres af Middelhavsvarmen, der snart rammer DK.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *