Da coronapasset meldte pas

Vi fik tredje stik lørdag og lå brak søndag med de almindelige bivirkninger som feber, træthed, ømhed osv. Det var som forventet.

Coronapas

Vi kendte jo turen fra 2. stik og havde sørget for, at vi fx ikke skulle købe ind. Vi lå bare underdrejet, til det drev over, og en dags ubehag er billigt sluppet for den ekstra beskyttelse.

Samme dag dukkede vaccinationen op i mit coronapas, men ikke i Helles, og det var heller ikke at se på sundhed.dk.

Vaccinationen havde vi fået hos min læge, så vi tænkte, at informationen måske først skulle en omvej forbi Helles læge, men da stikket stadig var usynligt tirsdag, ringede Helle til mit lægehus.

De bedyrede, at de havde indrapporteret vaccinationen, og så var næste led i kæden Region Nordjylland. ”Du er nu nummer 21 i køen,” men heldigvis tilbød de at ringe tilbage.

De kunne ”se” Helles vaccination i systemet, men hvorfor den hverken var synlig i coronapas-appen eller på sundhed.dk, kunne de ikke forklare. De foreslog, at Helle ringede til en eller anden IT-afdeling bag coronapasset.

Helle syntes dog, at hun først ville prøve at installere coronapas-appen igen – helt i tråd med det klassiske IT-supportspørgsmål: ”Har du prøvet at boote?”

Jeg syntes ikke, det gav mening, for dels havde hun allerede den nyeste version installeret, og hvorfor blev vaccinationen heller ikke vist på sundhed.dk, som man skal kunne bruge som alternativ til coronapas-appen?

Men okay, det kunne vel ikke skade at prøve.

Helle afinstallerede først coronapas-appen, installerede den igen og vupti: Nu kunne 3. stik ses både i coronapas-appen og på sundhed.dk. Jeg er mystificeret, men pyt: Det virker, og Helle er glad igen.

Nu har vi printet passene ud på gammeldags papir, for hvem ved, hvad der melder pas i morgen?

/Eric

10 thoughts on “Da coronapasset meldte pas

 1. Henny Stewart

  Jeg havde en aftale til 17/12, men jeg var for syg til at tage af sted den dag, så jeg ændrede den til 24/12. Julegaver kan være i mange forskellige udgaver! Der var mange mellemøstligt udseende på arbejde på vaccinationsstedet den dag. Meget praktisk med forskellige religioner, må man sige. Jeg har endnu til gode at checke mit coronapas, da jeg normalt ikke går ud alligevel. Men jeg har ikke haft ubehag af vaccinationen. Eller – jeg har jo normalt ubehag hver eneste dag, og gud ved, hvor det kommer fra? Men det er ikke noget, jeg har valgt at forske i.

  Svar
  1. Eric

   Det var da en glimrende julegave – og så helt fri for ekstra ubehag. Før eller siden får du nok brug for passet.

   Svar
 2. Ellen

  Sjovt, så forskelligt vi reagerer. John og jeg mærkede intet overhovedet.
  Jeg forstår godt, I tøver med rejseplanerne. Vi vil jo med djævelens vold og magt til England, men besværligt er det. Det er dog ladsiggørligt, så så længe grænserne ikke lukkes, vil vi forsøge at leve så normalt, som vi nu engang kan i disse coronapestramte tider.
  Jeg ser flere og flere, der taler om normalitet og flokimmunitet helt fremme i 2024. Det skal forhåbentlig ikke forhindre os i at rejse i 2023!

  Svar
  1. Eric

   Ja, vi ser tiden an, hvad angår rejser. Planerne har vi, men situationen er ret kaotisk med den nye omicron-variant, og hvad de forskellige lande kan finde på. Vi vil fx ikke rejse et sted hen for blot at gå i tvangsisolation. Så i og med, at vi trækker den, kan det gå hen og blive mere improviseret, end det plejer at være. Vi får se.

   Svar
 3. Stegemüller

  Hvor er det godt at læse, I nu er på den sikre side. Jeg meget bekymret over den aktuelle situation. Gad vide hvordan tallene for antal smittede udvikler sig hen over julen? I dag er der over 13.000 nye smittede. Det er vist ude af kontrol?

  Svar
  1. Eric

   Sikrere i hvert fald.
   Jeg er ikke en af dem, pressen ringer til for at få en ekspertudtalelse, men der må vel komme kontrol på et tidspunkt med de mange smittede, vaccination af børn samt massiv udrulning af 3. stik. Spørgsmålet er hvornår.

   Svar
 4. Lene

  Godt at passet dukkede op igen. Jeres symptomer er grunden til at jeg venter til først i januar. jeg har hverken tid på arejde eller hjemme til at ligge brak en dag. Men jeg er jo også beskyttet efter covid-infektionen.

  Svar
  1. Eric

   Fornuftigt i din situation, hvor du for kort tid siden har haft en gennembrudsinfektion. Man skal være forberedt på, at stikket KAN koste en dag på langs. Behageligt er det ikke, men det er samtidig et tegn på, at skidtet virker 🙂

   Svar
 5. Erik Hulegaard

  Besynderlig IT-udfordring, som kun IT-guderne kan forklare. Men godt, at husstanden nu er på omgangshøjde med mange andre seniorer, herunder denne signatur, der slap med let febrilia. Min tanke er fortsat, at vi fremover mindst 2 gange årligt kan(skal) vaccineres; kloge virologer har spået, at flokimmunitet o.l. flader det værste ud i 2024.

  Mange (rejse-)planer er grundet selektive landes restriktioner sat på standby, alternativt forsøges gennemført med diverse værnemidler, udfyldning af lokale landes “helse-skemaer” og løbende besøg på UMs rejsevejledninger. – Forhåbentlig kan du og fruen gennemføre den traditionsrige Kanarie-rejse i jan. kvt. 2022.

  Svar
  1. Eric

   Der er jo nok en enkel forklaring på det manglende pas, men jeg kender den ikke.
   Vi holder en pause med De Kanariske Øer og satser på at kunne besøge Sicilien i forsommeren, men jeg ser udviklingen an og har ikke bestilt noget endnu – som udviklingen er i øjeblikket, kan alt ske.
   Godt, du slap “billigt” fra stikket, Vi tager dem, som kommer, og du har nok ret i, at det bliver 1-2 om året, indtil der er “ro på”. Hen ad vejen bliver det vel à la influenzavaccination.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.