Mens vi venter på stikket

Vi fandt den perfekte balance mellem arbejde og fritid, da vi gik på efterløn. At jeg så har ventetid på vaccinetid, må jeg leve med.

Hængekøje

Den sidste måned har jeg tilbragt det meste af tiden i lænestolen, motiveret af iskias i venstre ben og balle. Lænestolen byder ikke på mange oplevelser, og det forklarer den lave aktivitet på bloggen.

Det har ganske vist været en lænestolsoplevelse at følge VM-matchen i skak, hvor partierne starter 13:30 dansk tid; men det er ikke rigtig blogstof, for min eneste personlige vinkel er nogle tabspartier til verdensmesterens danske træner, Peter Heine Nielsen.

Heldigvis er iskiassen på retur, jeg humper kun, når jeg går, og den forsvinder forhåbentlig helt, når år 2021 er omme.

Folkepension

Når det nye år starter, starter også mit liv som folkepensionist. Pensionen er søgt og bevilget uden problemer.

Jeg var i tvivl om en enkelt ting, spurgte på Udbetaling Danmarks webside og en venlig dame ringede efter et par dage og bekræftede det, jeg troede, men som ikke fremgik af ansøgningsskemaet.

Folkepension er ingen guldgrube, men med rettidigt etableret råderum skal vi hverken skrue ned for levestandarden eller ændre på den nye balance mellem arbejde og fritid.

Selvfølgelig har vi samfundssind, men grænsen går ved at afhjælpe manglen på arbejdskraft. Hvis der var politisk vilje og mindre fremmedfrygt, kunne det problem mindskes med udenlandsk arbejdskraft. Staten ville tjene styrtende på det, og man kunne fx hæve folkepensionen!

Tredje stik

I går kl. 20:50 (5 måneder og 24 dage efter andet stik) modtog jeg en SMS med invitation til tredje stik.

Vaccination

Jeg havde dog næsen i en bog og så først SMS’en i morges. Da jeg loggede ind på vacciner.dk, var der ingen tider i Aalborg og nærmeste omegn.

Jeg kunne få en tid i Hjørring den 27.12., men Hjørring har højere incidens end Aalborg, så de trænger mere.

Nå, jeg har tid til at tjekke manglende tid et par gange om dagen, og på et tidspunkt slutter ventetiden vel, så jeg kan blive skudt med myndighedernes supervåben.

Jeg har ingen planer om at deltage i superspredningsbegivenheder, så det går vel, selvom det måske trækker ud til en gang i januar, eller hvornår det nu stikker dem.

/Eric

14 thoughts on “Mens vi venter på stikket

 1. Donald

  Jeg kom til at tænke at det ville være som at tisse i bukserne for at få varmen, hvis man ville afhjælpe “mangelen på arbejdskraft” ved at tage flere immigranter, være mindre fremmedfrygtsomme, som du skriver.

  Der er en demografisk balance mellem ung og gammel, som man midlertidigt kan få ændret på ved at mange unge mennesker bosætter sig i Danmark.

  Jeg går ind for fri immigration, men ikke for at man automatisk får alle rettigheder i DK ved at få opholdstilladelse, det er jo også ved at ændre sig, men ikke på en måde, som jeg synes her holdbar.

  I realiteten er jeg også bekymret for religionsfrihed (eller rettere måden, det blev implementeret i DK gennem 80’erne uden kontrol med friskoler og æresmord, men det er en lidt anden snak.

  Det er klart at vi har et globalt problem med fattigdom og det er også klart at det bliver værre. Men vi kan ikke løse det ved at nære “mindre fremmedfrygt.”

  Svar
  1. Eric

   I 2018 var der ca. 215.000 fuldtidsbeskæftigede udenlandske statsborgere i DK svarende til godt 9 % af alle fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i landet. Det vil jeg ikke just kalde at tisse i bukserne for at få varmen. Hvis man som udlænding (ikke EU-borger) vil arbejde i DK, er bureaukratiet horribelt, og man skal være garanteret en ret høj indtægt. Det ser jeg som udslag af bl.a. fremmedfrygt og et i nogen grad fremmedfjendsk folketing. Ved at ændre beløbsgrænsen og reducere de bureaukratiske snubletråde kunne man givetvis lokke flere til.
   Jeg er normalt ikke særligt enig med Dansk Arbejdsgiverforening, men de udgav i 2018 et udmærket papir om emnet, og det kan ses her: https://www.da.dk/globalassets/besk%C3%A6ftigelse/rapport-udenlandsk-arbejdskraft-p%C3%A5-det-danske-arbejdsmarked-2018.pdf

   Svar
   1. Donald

    Det er rigtigt at forholdene for borgere fra et land udenfor EU er horrible. Det er ikke måden at løse problemerne. Det er ikke en politik, der fremmer store virksomheders afsætning.

    Men når man taler om mangel på arbejdskraft, så må man ikke generalisere. “Arbejdskraft” er en dårlig, umenneskelig metafor. Det er en måde at umenneskeliggøre mennesker. Der er ikke mangel på mennesker, sådan må man ikke se på verden. Der er heller ikke for mange.

    Men når højre-kræfter initierer social dumping og siger, at man ikke har nogen egnede kandidater til et-eller-andet job, så er det jeg spørger: Skyldes det ikke at man byder for dårlige løn- og arbejdsvilkår?

    Et almindeligt modsvar på det er, at man sagtens kan klare sig for en eller anden minimal-løn, og at fx. sygeplejerskerne får for meget i løn.

    Det er ikke det reelle problem. Lønninger og arbejdsforhold er for dårlige.

    Svar
    1. Eric

     Jeg er selvfølgelig enig i, at udenlandske arbejdere skal have ordentlige løn- og arbejdsforhold, men statsborgere uden for EU (med visse undtagelser) skal minimum tjene 445.000 kr./år for at få arbejdstilladelse, og det afskærer en del fra at arbejde i DK.

     Svar
 2. Henny Stewart

  Hvis du gerne vil have en tidligere tid, skulle du prøve at logge ind igen. Jeg har lige fået en tid til her i Hjørrring i næste uge, men der var tider før den i Aalborg, hvis vi havde gidet. Det gør vi ikke, for min mand er ikke i form til at køre langt, men det tyder på, at det ikke er lyv, når de siger, at der hele tider kommer nye tider op.

  Svar
  1. Eric

   I morges ved 7:30-tiden var der ingen ledige tider i Aalborg (i hvert fald ikke til Moderna-stik). Jeg prøvede så igen for et øjeblik siden (efter kun 7 minutters kø), og da var der en tid til den 23.12., så jeg er godt tilfreds med tiden hos egen læge den 21.12. Hvis der ikke er føre til at cykle, er det også meget nemmere at komme til min egen læge end til vaccinationscentret på ¨Håndværkervej, så jeg smiler 🙂

   Svar
 3. Stegemüller

  Jeg er vild med det med den perfekte balance mellem arbejde og fritid! Jeg har det ligeså. Jeg har aldrig tidligere haft så meget tid til mine elskede data i ditto kirkebøger.

  Ja du må virkelig gøre noget for dine rygmuskler, for iskias er vist noget, der gør h….. ondt. Og en måned i lænestolen satte dig skakmat.

  Næh – det med at folkepensionen ikke er en guldgrube, har jeg også konstateret, dog ikke ved selvsyn. Jeg er lidt bekymret for den tid, men der er 10 år til, så jeg nyder råderummet indtil da.

  Det er godt, du har fået en tid til tredje stik. Afsted, afsted. Hvad med Helle? At samfundet er tilrettelagt for bilejere, har jeg også konstateret i den forbindelse.

  Svar
  1. Eric

   Perfekt balance er perfekt 🙂
   Iskias kan være invaliderende. Sidst jeg døjede var i 2019, og dette må gerne være allersidste gang.
   Helles invitation må være på trapperne. Sidst kom hun til 14 dage efter mig, men med fremrykningen kan det blive når som helst.

   Svar
 4. Ellen

  Man skal åbenbart være hurtig ved tasterne, når de kommer med den berømte invitation, som vel i dette tilfælde også er en slags nytårskur 🙂
  Jeg håber det vil lykkes for dig snart. Det er skidt for jer uden bil, at der nu skal til at være mangel på chauffører i den offentlige trafik.
  “Den perfekte balance..” – haha … ja, det er fedt, når ‘balancen’ er fordelt 100 til 0 i fritidens favør 😀

  Svar
  1. Eric

   Ja, hurtighed er vist en stor fordel, og som skrevet opdagede jeg først beskeden torsdag morgen. Jeg havde nu heller ikke ventet at få besked kl. 20:50. Se i øvrigt mit svar til Kristine.
   100-0 er det perfekte balancepunkt, når bare det ikke vipper 🙂

   Svar
 5. Kristine

  Jeg fik adgang til 3. vaccination ved 16-tiden 6 mdr. minus 2 dage efter 2. vaccination.
  Kl. 19:30 var jeg vaccineret, fordi jeg var hurtig/heldig og fik den sidste ledige tid i Kbh. – altså kommunen, men der var 1-2 timers forsinkelse, da jeg troppede op på Hovedbanen kl. 19. Suk suk suk, men ……, det helt nyåbnede drop in-vaccinationscenter på Nørreport havde ingen ventetid, så med S-tog til Nørreport og voila var 3. stk i hus.
  Mvh. og jeg ønsker for dig, at du får en lign. succesoplevelse snart.

  Svar
  1. Eric

   Den hurtige er ofte heldig, og det var da herligt, at det flaskede sig sådan for dig!
   Desværre er der ingen drop in-vaccinationssteder i Aalborg. I morges var der stadig ingen tider hos vaccinationscentret i Aalborg, så jeg ringede til en praktiserende læge. Der kunne jeg få en tid den 28.12., så jeg undskyldte ulejligheden og henvendte mig til min egen læge, hvor jeg fik tid den 21.12. Min egen læge stod ikke på regionens liste, men et besøg på lægens hjemmeside ledte mig på sporet. Sekretæren fortalte, at de havde et klart indtryk af, at der mangler tider i Aalborg. Om det så kun er for Moderna-vaccinen, ved jeg ikke.

   Svar
 6. Erik Hulegaard

  Fysioterapi og/el. massage kan i nogle tilfælde hjælpe på den meget smertefulde og semi-invaliderende iskias. Men det ved du jo nok. https://smertefys.nu/problematikker/iskias/

  Det er således for tidligt at lykønske med folkepensionen, så derfor vil jeg fluks gå videre til Corona-dagsordenen, der i sæsonbetinget version fylder i manges liv. Også jeg måtte drage udenbys ved 2´en vacc. (Varde) og 3´die vaccination (Middelfart). Heldigt at jeg havde bil(lejlighed). I dit tilfælde formodes Nordjyllands Trafikselskab at have et tilfredsstillende dækkende rutenet, ifald der fortsat ikke er tider i Aalborg, medmindre husstanden besidder et valid Falck-abonnement.

  Og statshovedet deler din attention i relation til superspredningsbegivenheder og har netop aflyst dine ordensprydede taffelarrangementer ved nytårstid. 😉

  Svar
  1. Eric

   Som skrevet er iskiassen nu på retur, og fremover må jeg arbejde målbevidst på at styrke rygmusklerne, så jeg kan undgå nogle af de lændehold, der giver anledning til rod med iskiasnerven. Men tak for det velmente råd.
   Med hensyn til at rejse for at få vaccination eller andre specialydelser er det vel, hvad man må forvente, når man bor i en mindre provinsby, men når man bor i en by som Aalborg virker det bagvendt, at man skal rejse til mindre byer for at få den slags. Hvis det heller ikke er muligt at bestille tid i morgen, vil jeg følge en Facebookvens råd og forsøge mig ved byens praktiserende læger.
   Endelig: Hvis jeg var regent, ville jeg også gribe enhver undskyldning med kyshånd og aflyse taflet. Hun kan også som den eneste sige, at “vi” er dagens selskab 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *