Fravalg af valgkamp

Jeg havde ikke set fjernsyn i en måned, da jeg tændte onsdag for at høre statsministeren bekræfte, at hun ville udskrive valg.

Nu er valgkampen så i gang, og det er en glimrende grund til at holde fjernsynet slukket en måned mere.

Jeg kan nemlig ikke udstå valgkampe med deres personfnidder, løsagtige påstande og kvalmende floskler. Og jeg gider heller ikke høre et ord mere om mink.

Desværre kan man ikke undgå valgkampen helt, for den gennemsyrer de danske medier i en grad, så man konstant skal frasortere, når man søger nyheder med substans.

Dæmonisering

Manipuleret Mette

Viralt billede, ophavsret ukendt – kopieret fra pov.international

Én ting, jeg ikke fik frasorteret, var dog Kristian Pihl Lorentzens brug af et manipuleret billede, hvor Mette Frederiksen ligner Nordkoreas diktator, Kim Jong-un (omtale et stykke nede på denne side).

En sådan dæmonisering af en politisk modstander er langt under dansk lavmål. Lorentzen udtalte til TV2:

”Det skyldes, at jeg ikke kender mange, der er mere magtfuldkommen end Mette Frederiksen og Kim Jong-un, og derfor sammenligner jeg dem.”

Udtalelsen er rent vrøvl (hvem er de få, han kender?) og afslører samtidig, at han formentlig ikke ved, hvad ”magtfuldkommen” egentlig betyder.

I mine øjne er det tilsvining af en politisk modstander. Politik når det er værst, om end det nok bliver værre i fremtiden.

Bevares, flertallet af politikerne er sikkert anstændige mennesker, jeg kan bare ikke holde ud at høre på dem, når der er valgkamp. Det går bedre til hverdag, hvor man får dem i mindre og knap så stærke doser.

Regnskabet

Hvis man til hverdag følger nogenlunde med i, hvad der besluttes på Borgen og lokalt, behøver man heller ikke valgkampen for at finde ud af, hvad partierne står for.

Under valgkampen kan de sælge parfume, men de kan ikke løbe fra det, de faktisk har stemt for eller imod. Det er regnskabets bundlinje.

Så er der selvfølgelig de nye partier, men både Løkke og Inger er gammel vin på nye flasker, og det var ikke Grand Cru, sidst jeg smagte.

Så mit valg er så vidt muligt at lukke valgkampen ude. Igen. For humørets skyld. Regnskabet fortæller mig, hvor krydset skal sættes, og det kan varm luft ikke ændre på.

/Eric

14 thoughts on “Fravalg af valgkamp

 1. Catarina

  Her har fjernsyne også nærmest været slukket den sidste måned tid, er og bliver ret træt af den måde der føres valgkampen på .

  Svar
 2. Henny Stewart

  Jeg kan også sagtens undvære valgkampen. Guld, grønne skove og gratis bacon … Ma skulle være godt naiv for at tro på noget af det. Og så den lejlighedsvise tilsvining af ellers “gode kolleger”. – Men jeg holder lige for så vidt øje med dem, de politikere. Nogen af dem har åbenbart ikke skam i livet.

  Svar
  1. Eric

   Mistænkeliggørelsen (og det der er værre) af politikerkollegaer er nok det værste. Jeg kan ikke døje det.

   Svar
 3. Stegemüller

  Det er dog et usædvanlig modbydeligt udfald mod Mette Frederiksen fra Kristian Pihl Lorentzens side. Det kan man simpelthen ikke. Jeg savner seriøsitet og argumenter fremfor personhetz, og jeg synes faktisk rød blok fører en noget mere sober valgkamp baseret på argumenter fremfor “synsninger”.

  Jeg er også så træt af at høre om de f****** mink. Til tider overvejer jeg, om V og C m.fl. overhovedet har forstået, hvad det var, Granskningskommissionen kom frem til. Jeg er ved at tvivle.

  Det er rigtigt, at man skal vurdere partierne politik ud fra, hvad de _har_ bedrevet og ikke, hvad de højt og helligt lover. På den anden side set er en valgkamp en glimrende anledning til at komme lidt mere “ind under huden” på dem og de tanker, de gør sig om fremtiden.

  I aftes så jeg Kåre Qvist og Lars Løkke i “Møde partierne”, og de gjorde det faktisk begge godt. Jeg vil dog aldrig stemme på nogen af dem, men Lars Løkke havde faktisk nogle fornuftige synspunkter på en række områder fx sundhedsvæsenet. Man skal “bare lige” set bort fra, at det var ham selv, der smadrede det i forbindelse med oprettelsen af regionerne – vist nok i 2007.

  Svar
  1. Eric

   Ja, det billede, med alt hvad det antyder, er uanstændigt.
   Der er sikkert udsendelser, hvor man kan komme mere “under huden” på partierne, men jeg når kvalmegrænsen forinden.
   Løkke har en del sager efterhånden – der var også en tvivlsom sag om privathospitaler, og det må have været dengang, han var sundhedsminister.

   Svar
 4. Erik Hulegaard

  Min omhyggeligt doserede TV-tid anvendes i denne tid mest på udenlandske kanaler. Lykkeligvis kan jeg ikke tage Nordkorea I og II, hvor de måske har omtalt en dansk major. Samme uddannede officer med V-tegnet har formået via et fotoprogram at visualisere en politisk hybrid, hvis BMI og hele vægtklasse på forbløffende vis matcher netop nævnte major.

  Hvis F-Valget udviser et resultat, der bare er i nærheden af de mange meningsmålinger, kan det komme på tale at bevilge overarbejdsbetaling som supplement til apanagen for det 82-årige danske statsoverhoved denne gang.

  For valgdebattens skyld vedhæftes et link:
  https://www.tv2ostjylland.dk/valg/mette-f-som-diktator-er-for-meget-for-socialdemokrat

  Svar
  1. Eric

   Det er nu en skam, at vi ikke kan se TV fra Nordkorea – de klip, jeg har set fra tid til anden, har været særdeles underholdende!
   Majoren, du omtaler, kender jeg ikke til, men min barndoms køleskab var af mærket Major og holdt i mane år 🙂
   Tak for linket, men jeg havde nu været der via en søgning.

   Svar
 5. Ellen Nielsen

  Det er lige præcis hvad jeg også mener om valgkampe. Jeg ser så vidt muligt heller ikke noget som helst, der har med valget at gøre, lige som jeg også hellere følger mellemresultaterne og vurderer ud fra dem. Valgløfter er ikke den varme luft værd, de bruger på dem.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *