Opsamlingsheat

Bloggen har været tørkeramt, og jeg må hellere skrive noget, før den sander helt til. Så kan jeg i fremtiden også se, hvornår vi installerede kattelem.

Bloggen er ikke kun sat i verden for at underholde nogle få læsere, den er også en dagbogsventil, og når jeg har skrevet nogenlunde regelmæssigt, kan jeg ofte søge og finde ud af, hvornår det nu var, at det og det skete.

Kattelem

Når jeg har skrevet dette indlæg, vil jeg fx kunne skrive ”kattelem” i bloggens søgefelt og se, hvornår vi fik installeret kattelem.

Kattelem

Tot foran kattelemmen

Det gjorde vi i oktober. Vi kunne have gjort det for 11 år siden, da katten besluttede sig for at flytte ind, men vi undlod af flere grunde, bl.a. for ikke at have andre katte rendende.

Jeg ved godt, at man kan få kattelem med chiplæser, men så skal katten chippes, og bare det at få ham i en transportkasse er som at kramme en tjørnehæk.

Men nu skulle det være. Dels slipper vi for, at han vækker os Helle midt om natten for at komme ud, og dels er han blevet en ældre herre, som fortjener at kunne komme ind i varmen, når vi er på ferie.

Og det med ferie kan sagtens ske oftere, nu hvor coronaen er på tilbagetog, og vi begge er arbejdsfri.

Helle lokkede ham gennem lemmen første gang, men så var det, som om den skræmte ham lidt, og han holdt sig på respektfuld afstand.

Efter nogle timer vandt nysgerrigheden imidlertid. Han skubbede forsigtigt lemmen op med en forpote, og nu futter han ud og ind, som det passer ham.

Tot på vej ud

Tot på vej ud

Succes! Nu kan vi tage på vinterferie med god samvittighed.

Refusion fra Spies

I indlægget Hjemrejse med forviklinger beskrev jeg, hvordan Spies undlod at informere ordentligt om hjemrejsen, så vi missede transferbussen og måtte tage en taxi i stedet.

Jeg sendte en reklamation til Spies, og de refunderede uden bøvl mit udlæg til taxien. Det var kun 135 kr., men det er jo princippet, ikke sandt?

De tilbød, at jeg i stedet kunne få et gavekort på 500 kr. (gyldigt i tre år), men for tiden har vi ingen planer om charterrejse med Spies, så vi valgte fuglen i hånden. Hvis vi havde sådan et gavekort, ville det hele tiden spøge, når der skal planlægges.

Pensionistfest

Onsdag den 26. oktober var der fest for tidligere og nu pensionerede medarbejdere på Aalborg Portland. Festen arrangeres normalt årligt, men havde været på pause i to år pga. covid.

Jeg tror, der deltog omkring 138 pensionister plus en håndfuld ansatte, som ikke er på pension endnu – der skal jo være nogen, man kan spørge om, hvordan det går nu!

Det var rigtig hyggeligt at hilse på de gamle kollegaer, og efter maden stod Kim Sjøgren for underholdningen med morsomme historier og violinspil. Det gjorde han godt! Personligt havde jeg gerne hørt noget mere violinspil, men så havde vi nok ikke grinet så meget.

Vildt og vin

I fredags var vi i Sæby for at deltage i et af Frøken Madsens Spisehus’ arrangementer med mad og vinsmagning. Denne gang var det vine til vildt.

Klar til forretten

Klar til forretten: Intens svampesuppe

Man spiser godt på Frøken Madsen, vi er i hvert fald aldrig blevet skuffet. Bortset fra de indledende snacks (med et glas Cremant de Loire) og desserten (med et glas Tawny portvin) blev hver ret ledsaget af to glas vin, som man så kunne sammenligne uden og med mad.

Hovedretten: Krondyr Wellington

Hovedretten: Krondyr Wellington

Det var fortræffeligt, og vi købte nogle flasker til hjemmebrug. Vi overnattede også fortræffeligt på Hotelpension Aahøj.

Hotelpension Aahøj

Hist hvor åen slår en bugt …

Folketingsvalget

I morgen er der så valg. Jeg har ikke fulgt med i valgkampen, bortset fra de overskrifter man er nødt til at læse for at kunne sortere indholdet fra. Jeg lider ikke af hukommelsessvigt og ved, hvor mit kryds skal sættes.

Der skal nok være nogle kandidater, der snart ønsker sig en kattelem, når de skal indfri valgløfterne, mens andre er kynisk ligeglade, bare de bliver valgt.

Anstændigheden er ikke ligeligt fordelt, men medmindre Inger Støjberg bliver integrations- eller justitsminister, ser det alligevel bedre ud end i fx England. Hvis det ellers kan være en trøst.

Jeg tror, at jeg fremover vil tænke på dette valg som “kattelemsvalget”.

/Eric

12 thoughts on “Opsamlingsheat

 1. Catarina

  Ja, der er sker jo noget, selvom der ikke bliver skrevet. Jeg har selv lige tænkt at jeg da vist heller må fået støvet lidt af inden der også kommer spindelvæv og jeg ikke længere kan huske have jeg går og laver 😉

  Svar
  1. Eric

   Man skal ikke undervurdere bloggen som “dagbog” – jeg bruger den i hvert fald ikke så sjældent som hukommelseshjælp.

   Svar
 2. Donald

  Sikke meget du pludselig skrev!
  For 15 år siden købte min søn en kattelem til mors bryggersdør, og den var dyr. Desuden var der vistnok noget sikkerhedsproblematik, som man skulle være klar over. Bryggerset kunne låses ind mod køkkenet.

  Men det var alle tiders. Desværre ville sønnen ikke kastrere den søde hankat Leo, og derfor gik den sine egne vegne og forsvandt for altid … måske endte den i kattehimlen efter sammenstød med en bil, hvem ved.

  Det er klart at Spies gerne vil have at I køber flere rejser! Jeg kunne i dag godt finde på at rejse med Spies, selv om jeg også gerne indrømmer at jeg ville foretrække en bilferie med overnatninger i “Zimmer Frei”.

  Hvor er det en fantastisk god idé med den Portland festivitas, og hvor er det rart at høre, at Kim Sjøgren spillede for jer, har jeg forstået det rigtigt?

  Svar
  1. Eric

   Ja, den kattelem skulle vi have installeret tidligere, men det er nemt at være bagklog.
   Jeg vil slet ikke afvise at rejse med Spies igen, jeg ved blot, at et evt. gavekort ville drille beslutningen om, hvilken ferie vi helst vil på.
   Og ja, Kim Sjøgren spillede (fremragende) og fortalte morsomme historier fra sit liv som musiker. Han fortalte også, at den danske sangskat er en af hans kæpheste og gav prøver fra Højskolesangbogen. Bl.a. “Blæsten går frisk over Limfjordens vande” – en selvfølgelighed i Aalborg 🙂

   Svar
 3. Lene

  Det bliver spændende om katten så udnytter den skønne adgang til varme, mens I er på ferie, til at inviteret områdets katte til en gang kattejammerrock 🙂

  Svar
  1. Eric

   Mens vi var i Sæby i weekenden, benyttede han i hvert fald adgangen til vindueskarmen over radiatoren 🙂 Han er ikke gæstfri, så frygten for kattegilde har vi ikke mere.

   Svar
 4. Ellen

  Malta i februar er fint, kan jeg huske.
  Bloggen er god at bruge som hukommelseshjælp; det anvender jeg den ret ofte som, hvilket kan være uhyre nyttigt, for var det nu lige det ene eller det andet år, vi var på Malta? På amalfikysten? Vi fik ny opvaskemaskine? Det bliver ikke nemmere at huske, må jeg desværre konstatere. Lige nu kan vi holde en del op på “før eller efter corona”, men det vil sikkert også flyde sammen efterhånden.
  Vi havde en kattelem, som virkede ved, at en magnet i kattens halsbånd kunne åbne lemmen, men en chip lyder smartere, selv om det andet såmænd var effektivt nok. Det vigtigste var, og er formentlig også for jer, at ikke samtlige kvarterets katte skulle kunne finde ind til os og begynde at pisse territorie af indenfor!

  Svar
  1. Eric

   Det var netop dine blogindlæg fra Malta, der bestyrkede min tanke om, at et vinterbesøg ikke vil være så tosset.
   Som årene går, er bloggen/hjemmesiden et godt erindringsværktøj. Vi bruger det rimeligt ofte, dog mest når snakken falder på en eller anden rejse – hvornår var det nu, det var?
   Tot er ikke særligt social, så det med kattekomsammen frygter vi ikke 🙂

   Svar
 5. Henny Stewart

  Vi har også kattelem og har haft det i mange år. Den er bare deaktiveret for øjeblikket. Den ene kat må bestemt ikke komme ud endnu, han er så lille, at GPS’en simpelthen ikke er blevet indstillet. Den anden er efterhånden blevet 11 år, og det er for meget for ham at skulle forsvare revir udenfor. Han var simpelthen møgstresset. Vi har nu holdt ham inde i over en måned. Han brød sig givet ikke om det de første to-tre dage, men derefter har der ikke været problemer med, at han har villet ud. Det eneste er, at en anden en skal muge ud noget oftere, men det tager jeg med.

  Men politikerne har nok alle en kattelem, de ikke vil undvære, og vi andre kommer til at betale for at få muget ud alligevel.

  Svar
  1. Eric

   Tot er omkring 14 år nu. Han kommer af og til hjem med skrammer, men kan vist stadig potehæve retten til sit revir.
   Det med at muge ud efter politikerne kan være en større opgave 🙂

   Svar
 6. Erik Hulegaard

  Med vanlig s/h-præcision er dette varierede blogindlæg rubriceret som ”kattelemsvalget”. Derved vil det (Gud forbyde det!) være en logisk og nem pathfinder, ifald en tidlig senilitet hos blogejeren skulle indfinde sig.

  De rekreative og kulinariske (recidiverende) jagtmarker i DK-9300 bliver holdt i form og fordøjelse, aktuelt suppleret op med et besøg på Memory Lane i skikkelse af Aalborgs store kendte erhvervsvirksomhed, som de mange klima-guruer IKKE glemmer.

  Og så varsles der igen kuffertmotion med ledsaget pas. Læserne må afvente kommende beskrivelse af termin og destination, medens Tot kan nyde sin egen ind- og udgang uden viseringer.

  Svar
  1. Eric

   Ja, vi samler på gode spisesteder 🙂
   Gensynet med kollegaerne var rigtig hyggeligt, og direktøren gjorde i sin tale meget ud af at fortælle om alle de CO2-reducerende tiltag, som er gennemført, og som er på tegnebrættet – herunder CO2-fangst og “lagring”.
   Der er ingen helt konkrete rejseplaner i øjeblikket, men Malta i januar eller februar er under overvejelse. Der er ikke sommersol, men vejret kan nemt være bedre end i det mørke Nordjylland.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *