Snestorm og royalt selvsving

Tak for snestormen! Den har taget spalteplads og sendetid fra pressens royale psykose efter dronningens bebudede abdikation.

Kongekrone

Der var mørkt, da jeg stod op, men gadebelysningen viste et hvidt inferno udenfor; det sner og fyger i vildskab. Vores snemand var her med sin lille traktor kl. 08:05, men der gik ikke mange minutter, før fortovet var føget til igen. Møgvejr!

Men jeg glæder mig næsten over møgvejret, for pressens dækning af stormen dæmper i nogen grad den nationale psykose, som dronningens abdikation har medført. Den linde strøm af ligegyldigheder er for en stund blevet kortere.

Indrømmet: Jeg kom dog til at grine, da jeg læste, at den ikke-folkevalgte konge nu skal vælge valgsprog.

Kongehuset er en anakronisme, men man må acceptere, at et stort flertal går ind for røgelsen, og man må respektere, at dronningens sekretariat har indkøbt en hæftemaskine, så papirarkene med nytårstalen forbliver i den tiltænkte rækkefølge.

Så det gør jeg, altså accepterer flertallet bag det ikke valgte, men hvorfor Grev Ingolf er på finansloven forbliver mig en gåde.

Når sneen er smeltet, blusser hysteriet helt sikkert op igen, men den tid, den irritation.

/Eric

10 thoughts on “Snestorm og royalt selvsving

 1. Lene

  Og nu går de helt i selvsving, så mon ikke du har lukket for fjernsynet og fundet en god skakmatch på youtube? 🙂

  Svar
  1. Eric

   Ja,MON ikke! Jeg har fundet snooker på Eurosport, og i baghånden har jeg Marcel Pagnols “Min mors slot” (den der kommer efter “Min fars store dag”). Vidunderlige erindringer 🙂

   Svar
 2. Ellen

  Her er vi så for en gangs skyld ikke helt enige – jeg synes ikke, at vores kongehus skal nedlægges, og det kommende regentpar har gjort meget for at blive mere nutidige, men jeg vil dog give dig ret i, at medierne er gået i selvsving. Det kan man så heldigvis lukke for, hvad vi da også har gjort.
  Se på England: Her kan du med al mulig ret tale om en anakronisme, men jeg mener, at denne instans er med til at holde sammen på vores respektive lande; give os noget at være fælles om, hvilket der efterhånden ikke er specielt meget af ellers.

  Svar
  1. Eric

   Med kongehusets massive opbakning i befolkningen ville det være fjollet og ørkesløst at tale for en opløsning. Så langt er vi formentlig ganske enige, og jeg er heller ikke uenig i betragtningerne om sammenhold og fællesskab.
   Det er sådan set også mere pressens litani af ligegyldigheder, jeg brokker mig over. Man kan jo ikke bare slukke for alt, hvis man vil vide lidt om, hvad der sker i verden.
   Nå ja, og så har jeg meget svært ved at se, hvorfor i alverden Grev Ingolf skal have årpenge på 2 millioner kroner. Det provokerer mig.

   Svar
   1. Ellen

    Det fik jeg ikke kommenteret, for ja, her er vi aldeles enige. Han kunne jo nok klare sig for lidt mindre, selv om man ikke vil sætte ham på gaden.

    Svar
 3. Erik Hulegaard

  Også jeg har hele mit voksne liv bekendt mig til den republikanske tro. Ikke at jeg har noget personligt imod Margrethe 2 og Frederik X, men systemet er rablende udemokratisk. Det værste er de totalt kritikløse ordpatroner af sammenpakkede superlativer, der i en massiv strøm fylder mediebilledet ledsaget af spytslikkeri og bukken. Højt begavede (og betalte) personer – ja selv socialdemokrater som statsministeren og hendes tidligere så revolutionsparate socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil – stråler af begejstring iført silkerober til priser langt over kontanthjælpsniveauet.

  Så kan det være godt med lidt afkøling. Den aktuelle massive næsten landsdækkende snefygning duellerer aktuelt – helt rigtigt! – Men, der venter flere royale godbidder, når diverse nytårskure er overstået. – Den 14. januar 2024 bliver gaderne halvtomme, undtagen foran Christiansborg Slotsplads. ”Desværre” er jeg udenlands.

  Og endelig – godt nytår til blogejeren.

  Svar
  1. Eric

   Tak for din skarpt skårne kommentar. Jeg er ganske enig i din saftige beskrivelse af mediebilledet. Fx er det helt til grin at beskrive dronningen som en dygtig taler. Uagtet talernes indhold og substans er hun IKKE en dygtig taler, dertil er der alt for mange fejl, hakken og stammen. Hun er sikkert nervøs, staklen. Jeg tænker uvilkårligt på fx Clinton og Obama, der hver især er fremragende til at holde taler. De mestrer retorik på et helt andet plan.
   Jeg misunder dig, at du er bortrejst, når virakken nærmer sig klimaks. Du må have en rigtig god tur og et godt nytår. Hils Bocelli, hvis du får chancen 😉

   Svar
 4. Stegemüller

  Jeg er fuldstændig enig. Selv jeg, der er en varm fortaler for monarkiet, har fået nok røgelse for en tid. Det næste bliver vel omtalen af, at servietringene skal udskiftes …

  Det er sjovt: jeg lagde også mærke til, at arkene var hæftet sammen. Det har de sørme været længe om at finde ud af. Hæftemaskinen er nok kommet på finansloven.

  Svar
  1. Eric

   Det var da en glimrende ide, det med servietringene. Det ville falde fint i tråd med den øvrige dækning.
   Jeg husker ikke præcis, hvornår der sidst gik kludder i talearkene, men hæfteklammerne var i hvert fald på plads i 2022.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *