Cykeltyveri

Har du prøvet at få stjålet din cykel?

Det er vanvittigt irriterende, og det er værre end simpelt tyveri. Det er en slags kidnapning. Cyklen har fulgt dig trofast gennem al slags vejr, og sådan et næsten personligt forhold kan man aldrig opbygge til f.eks. en fladskærm.

Sidst, det skete for mig, var i februar, og da var det firmacyklen, som forsvandt. Fabrikken dækker et stort område, så det er godt at have en cykel.

Jeg udsendte følgende efterlysning:

Min gamle ven, firmacyklen, blev bortført torsdag den 21. feb., og hvis nogen ser den, vil jeg være glad for et praj.

Det er en herrecykel som lyder navnet “SCO”. Stelnummeret er: S10467E. Under sadlen er der et hvidt skilt med initialerne “EB”, men det er kun gjort fast med kabelstrips og kan brutalt være fjernet af gerningsmanden.

Vi har været sammen i ca. 15 år. Som ung var SCO sort, flot og blank, men nu er den som jeg blevet lidt gråsprængt og mat, og tidens tand har afgnavet den nederste stump af bagskærmen. SCO har hverken håndbremse eller dynamo, men et særligt kendetegn er, at den bagerste lygteholder sidder helt nede ved baghjulets nav. Sadlen er komfortabelt bred bagtil og ikke designet til fart.

For ca. et år siden fik SCO ny bagagebærer, og da det kneb med bentøjet, fik den også ny støttefod. Denne operation gik ikke så godt, for når SCO støtter sig på den nye fod, hælder den faretruende 35-40 grader, og kun mange års balanceøvelser gør, at den ikke vælter. Det er lidt pinligt at sige den slags offentligt, men da sagen er alvorlig, skal det alligevel frem, at SCO har lidt svært ved at holde på luften. Det er ikke sådan, at luften siver hele tiden, men SCO kan ikke li’ det, hvis trykket bliver for højt, og jeg har en mistanke om, at ventilgummiet er blevet lidt slapt med alderen.

Udåden skete mellem kl. cirka 9:50 og 10:20 i går, hvor SCO hvilede sig ved bassin 3, mens jeg havde et ærinde i slemmeriet over for. Jeg er lidt bekymret, for helt ung er den jo ikke mere, og der skrives meget om tiltagende overvægt hos danske mænd.

Jeg savner min gamle ven og har ledt her og der, men uden held. Efterretninger modtages med tak,

Eric Bentzen

Fem minutter efter fik jeg svar. SCO var fundet, og vi blev genforenet. Så denne gang endte historien lykkeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.