Er Grundloven sat ud af kraft?

Landsretten har afgjort, at to mænd skal udleveres til retsforfølgelse i Tyskland for at sælge nazimusik. Den ene mand er dansk statsborger, den anden tysk.

I Danmark sikrer Grundloven ytringsfrihed selv for kvajpander, og her i landet er det ikke forbudt at udgive højreekstremistisk musik. Musikken kan have et indhold, som strider mod racismeparagraffen, men det er en ganske anden sag.

Udleveringen er en konsekvens af, at Danmark har tilsluttet sig Den Europæiske Arrestordre, som gør, at personer kan udleveres til et andet land, selvom den påståede forbrydelse ikke er ulovlig i Danmark.

Her drejer det sig imidlertid ikke bare om noget, der ikke er forbudt i Danmark; det drejer sig om en ret, som udtrykkelig er SIKRET i Grundloven, nemlig ytringsfriheden. Grundloven SIKRER kvajpanderne ret til at sælge nazirock, men alligevel udleveres de. Det vil sige, at tysk lov sættes over den danske Grundlov.

Retssikkerheden er væk. Det er sgu’ da uhyggeligt!

Både Sverige og England har i lignende sager pure afvist at udlevere personer til Tyskland.

/Eric

2 thoughts on “Er Grundloven sat ud af kraft?

  1. Maria

    Det er meget skræmmende for os alle at den danske stat skider højt og flot på danske love og regler, samt den danske grundlov. Desværre har staten hovedet oppe i røven på alle andre landes statsoverhoveder…

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *