Villahavens radioteater

Naboen og en kammesjuk arbejder i haven, og konerne ligger med himmelvendte næsebor. Det er som radioteater uden volumenknap.

Æbleblomst

Æbleblomsterne er dog uanfægtede

Mændene bygger vist drivhus. I går støbte de fundament, og pludselig udbrød kammesjukken:

”For satan, hvor bli’r man tør i halsen af det cement!”

”Der er stadig kaffe på kanden,” kvidrede konen, men nabomanden vidste bedre og spurgte:

”Skal jeg ikke hente et par kolde øl? Tror du ikke, det hjælper med en kold øl?”

Det gjorde det sikkert, for de blev næsten stille. Konerne gik ind, og senere grillede mændene kød på kuglegrillen ved indirekte varme og gennemdrøftede spjældstillinger.

De spiste indendørs, og så blev der fred til at høre fuglesang, grille uden dikkedarer og spise ude.

I dag arbejder de så med vinkelsliber, eller hvad det nu er, som larmer så infernalsk. Så var det alligevel bedre, da de støbte fundament og måtte fugte halsen.

Men naboen er en flink fyr, og det er godt, at han bruger noget cement, for der er noget at indhente efter den hårde vinter. Vi producerede som altid cement til husbehov, men husbehovet var lille pga. kulden.

Jeg ved blot ikke, hvad man skal med et drivhus. Jeg har ikke drivhus, men kan sagtens drive alligevel, og jeg kan for den sags skyld også godt blive tør i halsen.

 

6 thoughts on “Villahavens radioteater

 1. Stegemüller

  Jeg hørte forleden en radioudsendelse om nabokonfliker: om sommeren modtager et eller andet klagenævn typisk klager fra naboer i parcelhuse, mens klagerne om vinteren udgår fra folk med lejligheder. Det er der jo god logik i. Når folk kommer ud, kan de bedre genere hinanden udendørs. Personligt har jeg nu altid undret mig over, at man ikke tager hensyn og dæmper stemmen eller lignende, så naboerne kan slippe for radioteatret.

  Svar
  1. Eric

   Jeg er helt enig. Man sidder da heller ikke og brøler, når man er på restaurant. Nøgleordet er, som du siger, hensyn.

   Svar
 2. Ellen

  Haha, jeg behøver heller ikke et drivhus, men det gør basilikum desværre, og jeg kunne godt tænke mig bare et lillebitte et, så jeg selv kunne fremelske denne skønne krydderurt i rå mængder.
  Dit indlæg illustrerer på fornemmeste vis, hvorfor vi er så glade for Sverige, specielt i sommerhalvårsweekenderne. Vi bor i rækkehus, og vi kan høre mange naboer; det er bestemt ikke altid, at det er lige interessant at høre på, skulle jeg hilse og sige…

  Svar
  1. Eric

   Jeg savner ofte en volumen- eller offknap. Hvorfor kan de ikke lave deres projekter, når der er DÅRLIGT vejr?

   Svar
 3. Inge

  hahaha.. her driver vi også ganske udmærket uden et drivhus.. burde det i øvrigt ikke bygges af drivtømmer.. 😉

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *