Når data holder vand

Selvom der falder lidt regn i København, burde Aalborg vel have sit på det tørre. Afstanden er jo større end sølle 150 mm, men nej…

RegnskyFor hvad hjælper det, at vi har tørre sko i Aalborg, når virksomhedens servere står i en Københavnsk kælder?

Kælderen har garanteret firewall og det hele, så bombemænd og hackere kan holdes ude, men da vand begyndte at løbe nedad i lørdags, blev der afsløret et hul i sikkerheden, og skybrud blev til nedbrud.

Så mens hardwaren var i tørretumbleren i dag, havde vi ingen administrative systemer, e-mail osv. Nu om stunder giver det visse problemer for en virksomhed.

Jeg har en bærbar og kunne arbejde videre ”lokalt” og sågar komme på internet, men alle med ”tynde klienter” (Citrix) var afskåret fra alt undtaget kantinen og den slags.

Det er selvfølgelig kættersk at sige det højt, men det var egentlig helt rart med en dag uden e-mail, så jeg uforstyrret kunne pusle om mine regneark.

Kl. 14:30 kom mailserveren til overfladen, men de administrative systemer er vist stadig nede. Jeg var allerede inficeret af den kætterske bacille og tog tidligt fri, før alt for mange opdagede det med mailserveren.

Så må vi se i morgen. Normalt er det godt, at data holder vand – bare de ikke er vandopløselige.

 

4 thoughts on “Når data holder vand

 1. Inge

  Københavnske kældre er ikke godt i disse dage.. Vi har heldigvis vores serverrum på 2. sal.. Der er rigtig mange der har store it udfordringer efter i lørdags.

  Svar
  1. Eric

   Nej, kældre og skybrud er bestemt en dårlig kombi. Vores oversvømmelse skulle vist ikke kunne ske, men nogen har måske glemt Titanic – hvad ved jeg.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.