Juni har været kold i år, men i går var der lunt, og man skulle ikke pakke sig ind som polarforsker for at sidde ude. Torden for buldrende hen over landet, men mellem bygerne var der sol. Jeg riggede grillen til under halvtaget, og kamstegen kom på.
Nogen gør det til en videnskab at grille flæskesteg, men ikke her i huset. Den ryger bare på i 50 – 60 minutter ved direkte varme. Jeg vender den hvert 5. minut, pensler med rosmarinolie tilsat lidt citronsaft og lægger et kuplet woklåg over for at holde på røgen.
Stegetermometer og et tryk med fingeren afgør, hvornår kalorius er færdig – saftig og med knasende sprød svær. Mens stegen hviler ud, kan man evt. grille noget tilbehør såsom skiver af squash og aubergine.
Sommeren lader vente på sig, men temperaturmæssigt var der lidt af det rigtige i går, og når man kan sidde under et halvtag, kan regnen for min skyld tromme i vildskab. Når bygen har renset luften, synger solsorten igen.
Nogle glæder er simple.
Det er vel nok flot – flæskesvær som bobler og bliver sprøde 🙂 uhmmm
Knassz 🙂
Ja, der er mange glæder, men flest om sommeren. 🙂 Lupinerne havde en fredfyldt søndag – ryggen havde det bedre, men krævede nul anstrengelser.
Det lille fif med rosmarinolien er noteret til senere anvendelse.
Der er faktisk rigtig mange gratis glæder, hvis man tænker sig lidt om 🙂
Har du fået udryddet nogle flere lupinbørn i dag?
Slurp… jeg fangede lige mundvandet før det ramte tastaturet.. 🙂 Den slags tekst og billeder bør have en advarsel klistret på.. 😉
Det er før set, at ord kan lede til kortslutninger, men sjældent af den elektriske slags!
Haha…..nu må det snart være slut med alle de ‘svinestreger’, men bare man ikke går over til abekattestreger, så pyt.:-)
Dén rosmarinolie med citronsaft lyder forjættende, man kan altså godt blive sulten efter en gang steg med sprød svær, selv efter en netop overstået frokost på Gershøj Kro.;-)
Ja, rosmarin er også godt til gris. Jeg hakker bare en portion og lader den trække i olie et par timer (eller hvad tid jeg nu har). Udover at bidrage med smag, justerer citronen pH, så jordbakterier holder sig i skindet.
P.S. De græske bogstaver i ordet “velbekomme” blev transformeret til ???? ????? !
Efkaristo 🙂
Lad os efter gennemlæsning og digital duft fra havegrillen sætte to fede (svine-)streger under facit: Det lyder lækkert!
(Svine-)stregerne under facit af valget ca. 3.200 km sydøst for denne havegrill i løbet af de kommende timer vil være ganske anderledes i tyngde; dette nævnt, eftersom det udgør et af blogejerens kære rekreative jagtområder i fortid, nutid og fremtid.
???? ????? (velbekomme)!
Ja, det er spændende, hvad der sker – det er en turbulent tid! Uanset hvad der sker, om der skal betales med euro eller drakmer, vil lam, ged og fisk fortsat smage godt.
Det lyder lækkert!
Det var det også. Et måltid akkompagneres bedst af fuglesang. 😉