Rejsen til Leros og Telendos

Det var en god ferie på Leros og Telendos i det græske øhav, og nu har jeg skrevet lidt om turen, krydret med fotos og nogle få videoer.

Gyldent vand på Telendos

Man kan sige meget om de græske øer, og det har mange også gjort. For os er det bedste at tage ud, hvor kragerne vender. Her er folk venlige, og tempoet er tilpas neddroslet.

Vi har været på Leros og Telendos før og har set det meste af det, der er ”at se”, så turen var dedikeret til afslapning. Det kommer der ikke nogen hæsblæsende dagbog ud af.

I hvert fald ikke når man tilbringer timer i skyggen på terrassen eller sidder på en taverne og glor på havet, mens solen går ned, og isterningerne smelter i ouzoglasset. Lidt dagbog er der da, men ellers er det mest stemninger og indtryk.

Herunder en video fra Pandeli Bay på Leros, som vel giver et udmærket indtryk af “tempoet”.

På tidligere rejser er vi ankommet til fx Kos sent om aftenen efter lang tids venten i Athens lufthavn, og dagen efter er vi så taget videre til fx Telendos.

Denne gang valgte vi en anden og mere magelig model. Vi fløj til Athen, overnattede på et lufthavnshotel og fløj så til Leros næste morgen. Man lander typisk i Athen ved middagstid eller senere, og så kan man sjældent komme videre til de små steder samme dag.

Det var ikke så tosset en model, og nu vil jeg undersøge, hvilke andre småøer der har en stump landingsbane, som er for kort til charterselskabernes jetfly, men som beflyves af Olympic Air eller Agean Airlines.

Det kan meget vel tænkes, at destinationen bliver en anden næste år. Det er helt fint at vende tilbage til steder, man holder af, men der er jo med garanti andre dejlige steder, som bare skal opdages.

Men vil du med på en virtuel tur til Leros og Telendos, så sæt dig til rette i lænestolen og klik her.

/Eric

14 thoughts on “Rejsen til Leros og Telendos

 1. Ellen

  Det er vist udelukkende et temperamentspørgsmål. Selvfølgelig laver man noget, men der sker for lidt i min filosofi 😉
  Men som du ganske rigtigt siger: efter behov, og har man behov for at læse masser af bøger i sin ferie, så er det det, man skal gøre. Der er ikke nogen rigtig eller forkert ferieform – overordnet set; kun for den enkelte.

  Svar
 2. Eric

  Hvilket straks rejser spørgsmålet: Hvad er det slet ikke at lave noget? Laver man noget, hvis man fx løser kryds og tværs eller læser en bog?

  Efter mange rejser er jeg ikke i tvivl om, at man på sæt og vis kan opleve lige så meget ved “ikke at lave noget” som ved at drøne rundt til seværdigheder. Oplevelserne er blot forskellige i dybden og detaljen. Enhver ting til sin tid og efter behov.

  Jeg kunne godt tænke mig en øhopperferie med fleksibel hjemrejsebillet, når vi engang går på pension. Sådan at kunne blive og dvæle hvor der er rigtig rart og all exclusive. 😉

  Svar
 3. Ellen

  En ren afslapningsferie er sikkert godt … jeg tror dog, at vi – i modsætning til Henny – godt kunne blive halvstressede af slet ikke at lave noget, men sådan er vi jo så forskellige.
  En kombination er dog fin, så nogle dage på en mikroø i det græske øhav står stadig på vores to do-liste.
  Et decideret øhop er nok ikke nogen tosset ide, kunne jeg forestille mig.

  Svar
 4. Henny Stewart

  Ja, der skal man nok gøre sig umage for at være stresset. Man kunne jo sagtens få dage og uger til at gå med bare at iagttage den havn. Og så en restaurant med kat, så bliver det jo ikke meget bedre! 🙂

  Svar
   1. Henny Stewart

    Ja, selvfølgelig. Hvis der kun var en kat, ville den jo få pelsen kælet tynd af alle gæsterne. Osse mit argument for at have lidt flere end en kat herhjemme iø. 😀

    Svar
 5. Jørgen

  Ovenstående er læst, men jeg er ikke nået til resten endnu. Det kommer. Årsagen er at jeg forleden skimmede din fars historie og i aftes læste jeg den langsomt og sindigt fra ende til anden. Jeg kunne så vældig godt lide at læse den historie. Om din farfar, der kunne alt med hænderne og intet med økonomien, så familien var fattig. Om din far, der også evnede at kunne alt det han gav sig i kast med – og selvfølgelig kunne han derfor også skrive sin fine historie. Jeg ser også, at han havde lyst til at udforske sjælelivet og deltog i gestaltterapeutiske kurser, antager jeg, med den varme stol. Det ser ud til han har haft et godt liv og gået mangt en god tur. Jeg håber vældig mange læsere har læst din fars historie. Tak for muligheden.

  Svar
  1. Eric

   Han syntes selv, at han havde haft et godt liv, og det er det, der tæller. Han var en vældig praktisk mand med stor selvtillid, men som det fremgår af historien, havde han også fikse ideer, som at kræft kunne helbredes med sund kost og kærlighed.

   Han havde aldrig været pennens mand, og jeg blev meget overrasket, da han sendte mig erindringerne. Nu har jeg svært ved at være opbjektiv, men jeg syntes, at de havde liv og nerve, som sammen med tidsbilledet fortjente et større publikum.

   Svar
 6. Per Teilmann

  Kærligheden til Grækenland kan ingen tage fra os – ikke engang grækerne 😉
  Herlig gennemgang af ferien – specielt en fornøjelse at se dine videoer – det er sgu da indbegrebet af afslapning. Tak herfra 🙂

  Svar
  1. Eric

   Ja, det var meget afslappende, og det var præcis, hvad vi trængte til. 🙂 Det med videoer er endnu så nyt for mig, at jeg langt fra er “færdig”. Jeg skal fx lære at optage længere sekvenser, så jeg kan tage bedre hensyn til lydsiden, når jeg klipper og stykker sammen.

   Svar
 7. Stegemüller

  Nu har jeg siddet og nydt din dejlige tekst, ditto videoer og billeder, og det har været en herlig tur, tak for det alt sammen. Jeg kan fornemme det hele og er sikker på, at jeg vil komme tilbage igen. Jeg tror at næste tur – også for mig – bliver til en kombination af Leros og Telendos. For mig at se, er Leros meget smukkere og mere original og blid end Kalymnos.

  Jeg kan rigtig godt lide dine videoer, og jeg tror, det er fordi, du panorerer så roligt, og at man derfor ikke bliver svimmel. Jeg har en forbindelse med 20 Mb download og jeg satte den på bedste kvalitet og så fuld skærm (24″) og det kom der nogle meget flotte billeder ud af. Optagelsen af de to katte, der netter sig på Leros, er rigtig dejlig.

  Dit billede af ‘Gyldent vand’ er genialt ligesom på pigen på gyngen. Det er fantastisk så mange motiver den lille ø tilbyder. Man skulle tro, vi havde en masse dubletter, men du har fundet helt andre motiver end mig.

  Svar
  1. Eric

   Velbekom Hanne, det glæder mig, hvis andre kan have fornøjelse af det. På de kanter står motiverne i kø, og Leros og Telendos er dejlige steder, man kan vende tilbage til igen og igen. Alligevel har jeg på fornemmelsen, at der skal prøves noget nyt næste år – vi får se.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.