Det fiktive pressemøde

Hvor ville det være befriende, hvis politikere ville svare ærligt og koncist på spørgsmål med fx ’ja’ eller ’nej’ i stedet for verbal tomgang.

Langt de fleste politikere, som optræder regelmæssigt på skærmen, svarer aldrig på de stillede spørgsmål, men sætter bare lyd på åndedrætsfunktionen, så man med fordel kunne have interviewet en CO2-flaske.

Her er et klip fra Lars Løkkes pressemøde i går, som det kunne have været, hvis Løkke havde svaret ærligt og koncist på de stillede spørgsmål. Jeg må understrege, at enhver lighed med virkeligheden er helt tilfældig:

***

Spørger: ”Vil du tilbagebetale differencen mellem 1. klasse og business class til GGGI?”

Løkke: ”Nej”

Spørger: ”Kan du forklare hvorfor?”

Løkke: ”Ja”

Spørger: ”Vil du?”

Løkke: ”Ja”

Spørger: ”Og hvad er forklaringen?”

Løkke: ”Det er sindssygt mange penge.”

Spørger: ”Hvis denne sag ikke var dukket op, tror du så, at du nogensinde ville have betalt din datters flybillet?”

Løkke: ”Nej”

Spørger: ”Hvorfor ikke?”

Løkke: ”Fordi ingen så havde opdaget det. GGGI spolerede vores oprindelige rejseplaner, og det var helt rimeligt, at de betalte.”

***

Tænk, hvor nemt det ville være at vinde befolkningens tillid i stedet for at vække politikerlede.

/Eric

12 thoughts on “Det fiktive pressemøde

 1. Jørgen

  Gennemgående synes jeg det er forfærdeligt at høre på politikeres ikke-svar. Var det hr. Fogh, der som statsminister indførte “Jo, men altså …”. Det blev en sand landeplage (papegøjesprog), men synes lidt i aftagen i øjeblikket. Man ville jo stort set vågne op med et sæt, hvis politikere ville besvare spørgsmål som eksempfliceret.

  Svar
  1. Eric

   Om det var Fogh, kan jeg ikke sige. I dag synes jeg, at “både…men” florerer.

   Hvis politikerne var bevidste om, hvad deres tågesnak betyder for den troværdighed, de signalerer, ville de måske gøre noget ved det.

   Svar
 2. Ellen

  Det er et særligt kursus, alle skal gennemføre, inden de bliver sluppet ind i folketinget. Gælder uanset politisk tilhørsforhold for den enkelte.
  Det land, din dialog foregår i, hedder Utopia 😉

  Svar
  1. Eric

   Det er jo det, det er. Nu skal man som politiker naturligvis ikke føre forhandlinger for åben skærm, men når mennesker snakker udenom og ikke vil svare (altså sådan rigtigt svare) på spørgsmål, men snakker i tomgang, er det gerne fordi, de ikke har rent mel i posen.

   Svar
 3. Annette

  Een ting er at politikerne ikke ville overleve på posterne særligt længe, en anden ting er der så kunne blive plads og tid til debatter med reelt indhold……og det kunne godt gå hen og blive farligt 😉

  Svar
  1. Eric

   Tja, de, som ikke har noget at skjule eller kager at mele, ville nok holde længe. Deres problem ville nok bare være at komme på listen med kandidatstatus.

   Svar
 4. Inge

  Regel nr. 1 i politikker verdenen.. Lad være med at svare alt for klart og præcist, du risikerer at nogen forstår det.. 🙂

  Svar
 5. Stegemüller

  Fremragende dialog, du har skrevet her. Det ville være så nemt, hvis Løkke bare var ærlig. Jeg har mistet den sidste rest af tillid til ham. Det er typisk at politikere aldrig svarer direkte på det, de bliver spurgt om. Jeg lider af politikerlede i i højeste grad.

  Svar
  1. Eric

   I dag Løkke, i morgen en anden. Den politiske klasse synes at trives i en verden af spin og løgn, og den har i den grad sit eget sprog. Når der en sjælden gang er en politiker, som taler normalt dansk uden floskler og tomgang, skal man spidse øren.

   Svar
 6. Henny Stewart

  Det er så simpelt og logisk, at man ikke kan forlange at Løkke kan finde ud af det. Et eller andet sted blev det beskrevet, at han har en “går-den-så-går-den”-moral. Det er helt sikkert hans ledesnor hele vejen igennem.

  Svar
  1. Eric

   Det kan jeg ikke afvise og ej heller, at det kan gælde for adskillige andre politikere. Jo mere de snakker udenom, desto mere suspekte virker de. Udenomssnak signalerer uærlighed.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.