Video om Excel-makro fører næppe til berømmelse

Et IT-undervisningfirma har lavet en video om VBA-koden på en af mine sider, og det er fint med noget PR, selvom de ikke forstår koden.

Et amerikansk firma, som sælger IT-undervisning på nettet, spurgte pænt, om de måtte lave en video om VBA-koden på en af mine sider om Excel VBA makroer.

Det gør de temmelig meget i, altså at præsentere andres arbejde i videoer, men de fik lov, og nu ligger videoen på YouTube.

Med ærkeamerikansk accent viser speakeren, hvordan mine makroer lynhurtigt kan slette rækker i en tabel, hvis værdier i en kolonne opfylder et givet kriterium.

Det er en forsimplet udgave af en makro, jeg bruger meget på mit arbejde.

Videoen viser også nogle af mine stavefejl i det regneark, man kan downloade, men det kan jeg kun takke mig selv for.

Det er dog knap så godt for et firma, der sælger undervisning i bl.a. VBA, at man ikke kender forskel på en funktion og en procedure.

(En procedure ”laver noget,” en funktion returnerer en værdi.)

Det er også knap så godt, at speakeren lader seeren forstå, at en bestemt funktion laver arbejdet med at slette rækker, når den i virkeligheden bare returnerer Sand eller Falsk.

I det lys skal jeg sikkert glæde mig over, at han ikke anstrenger sig mere for at forklare koden.

Jeg får ”all the credit,” og det er det, der tæller, selvom det næppe fører til berømmelse. Jeg er også fint tilfreds med mindre.

/Eric

4 thoughts on “Video om Excel-makro fører næppe til berømmelse

 1. Stegemüller

  Tillykke. Hedder det ikke et eller andet med “berømmelsens tinde” 🙂

  De har da været lynhurtige til at finde din makro/VBA-kode, for jeg synes ikke, det er mange dage siden du præsenterede den for os. Jeg satte mig ned og så videoen, og jeg synes faktisk den var god, bortset fra de fejl du påpeger.

  Jeg prøvede engang at lære mig selv VBA udfra en bog, men det gik ikke ret godt, og hvis jeg lærte noget, er det helt sikkert glemt igen, men jeg er fascineret af hvad værktøjet kan.

  Svar
  1. Eric

   Man skal på bjerget, før man når tinden 😉

   Jeg har og har haft meget stor nytte af VBA på mit arbejde. Jeg var på et kursus for mange år siden, men det fik jeg ikke meget ud af. Jeg har lært det ved at klø på samt ved at finde tips på nettet. Og når man bruger det, bliver det nemmere og nemmere at hitte på smarte løsninger.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *