Quickfix af PC’en

Da jeg var på hospitalet, tabte jeg min laptop på gulvet, så skærmen gik til, og forbindelsen til batteriet gik sig også en tur.

Rorschach test

Rorschach-test eller skærmbillede

Hospitalet har WiFi, og Helle fragtede min laptop derud, så tiden kunne gå med andet end hjertesorger. Sådan har jeg meget at takke hende for.

Da jeg skulle manøvrere den ind på sengeskabets nederste hylde, smuttede den og faldt ca 10 cm ned på gulvet. For lidt til at udløse airbag’en, men nok til at skærmen nu lignede moderne kunst eller noget fra en Rorschach test. En faldskærm, simpelthen.

Det skete ikke, fordi jeg var svækket og afkræftet, det var ren, ukoncentreret fumlen. Nå, laptoppen har flere år i sig endnu, det er en god og kraftig computer, og det var billigere og bedre at skifte skærmen end at købe en ny maskine.

Den nye skærm kostede 1899 kr. eller ca. 190 kr. per centimeters faldhøjde, og udskiftningen tog kun et par timer. Ærgerligt, men sådan kan det gå.

Hvad jeg ikke havde bemærket var, at computeren ikke kunne trække strøm fra batteriet, det opdagede jeg først senere. En bærbar uden batteristrøm er ikke meget værd.

Jeg er bevidst om min tekniske begavelse, og udelukkende for at støtte det lokale erhvervsliv tog jeg computeren ned til Labtech-butikken i Vejgaard. Det ville være et savn at undvære den til næste dag, men undertiden må man bringe ofre.

Fyren i forretningen tog batteriet ud, satte det i igen, strammede en skrue, og så var det i orden.

Der har været stoltere stunder i mit liv, jeg røber ikke hvilke, men det hjalp selvfølgelig, at han gjorde det uden beregning.

Så med en fungerende computer er der ved at være styr på tilværelsen igen, og snart tænder jeg for grillen, så den kan blive klar til ribbensstegen.

Med de basale behov dækket kan man kun være tilfreds med septembervejret.

/Eric

6 thoughts on “Quickfix af PC’en

 1. Madonna

  Det var da en smule billigere end, da glasset på min iPhone havde været på gulvet et par gange, og den øverste del af glasset havde løftet sig, så man så lyset i siderne, og den ikke kunne fungere korrekt.

  Så jeg spurgte ved informationen i ElGiganten, hvad en rep. med nyt glas kom til koste, og fik svaret at det kostede ca. 2.000 kr. , og hvis jeg ville ha’ nøjagtig pris, kunne jeg få det få det for 500 kr.?!

  De fik så det svar, de sikkert havde forventet, at så kunne jeg da købe mig en ny mobil, og de var vilde med at sælge mig noget kinesisk, jeg ikke turde købe, men for godt 2.000 kr. købte jeg en HTC, som jeg lige skal vænne mig til.

  Fra anden side har jeg ladet mig fortælle, at hvis man får en iPhone rep. hos en uautoriseret, så sørger Apple for, at den ikke virker, men aner ikke om det kan ha’ sin rigtighed???

  Svar
  1. Eric

   Appleprodukter kræver vist skattelettelser (kan det være årsagen til LA’s stålsatte øjne?), det var dog skræmmende dyrt.

   Selv har jeg det principielt svært med Apple-produkter. Jeg kan slet ikke forlige mig med, at der skal sidde nogle snerper i USA’s bibelbælte og bestemme, hvad jeg må se og bruge på min computer.

   Svar
 2. Stegemüller

  “Faldskærm” er godt set!

  Jeg er helt glad, for så er vi to, der ikke kan finde ud af det med batteriet. I min Facebookgruppe foreslår de knivskarpe supportere ofte, at man bare skal tage batteriet ud. Hvis jeg fik den besked, ville jeg ikke ane, hvad jeg skulle gøre. Min PC er godt nok stationær, og jeg forestiller mig, at det måske er lettere end ved en bærbar.

  Labtech er en god forretning, men det var da lidt dyrt for din nye skærm. Jeg køber altid hos dem. Den PC, jeg har nu, er fra 2009 og viser stadig ingen svaghedstegn. De bruger kun kvalitetskomponenter.

  Svar
  1. Eric

   Det er godt med lidelsesfæller 🙂 Ja, vel var skærmen lidt dyr, men at købe nyt havde været endnu dyrere.

   Svar
 3. Henny Stewart

  “Reboot” er mantraet for den slags elektronik. At tage batteriet ud og sætte det i igen er også en slags reboot.

  Jeg tror, at min næste computer kommer til at koste mindre en din nye skærm.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.