I dag er det bloggens fødselsdag

Så gik der lige 10 år med dette og hint. Bloggen altså. Det startede som et eksperiment, og nu har eksperimentet varet 10 år.

I dag for 10 år siden skrev jeg mit første indlæg. Det var en tirsdag, jeg var 19.399 dage gammel, så det var ikke for tidligt.

Der er noget dagbogsventil over en blog. Man kan gå tilbage os se, hvornår det nu var, det var, men det kunne man jo også gøre uden at offentliggøre.

Jeg kunne skrive en tophemmelig dagbog for my eyes only, men bortset fra at den måske kunne inspirere til en madplan, ville den nok blive kedelig.

Det særlige ved en blog er, at hvis man ikke er alt for kedelig, får man et publikum og en dialog, og man er pludselig en del af blogosfæren, hvilket luftlag den så ellers er i.

Jeg kan lide at skrive, og bloggen er (også) min sproglige legeplads. Nogle af de indlæg, der har været sjovest at skrive, er dem i kategorien ”Dansk er en svær en”.

Eller som da bandekrigen var på sit højeste, hvor jeg skrev dette: Shots populære blandt rockere og indvandrerbander.

Der har ikke været så meget gang i den svære kategori på det sidste, de fleste, lavthængende sprogblomster er plukket.

Det er heller ikke altid, man er lige inspireret. Der er trummerumdage, hvor man ikke oplever noget særligt eller bare ikke har overskud efter fyraften. Så holder jeg en pause, her bestemmer jeg.

Her og der er der glimt fra vores rejser, hvis der var en rimelig internetforbindelse på rejsemålet. Sådanne glimt kan der komme flere af i fremtiden, når der efter planen sættes mere turbo på rejseriet.

Det var også sjovt at skrive om cementproduktion og for en gangs skyld dele noget, jeg ved noget om. Det interesserede mange, fordi det var en verden, de ikke kendte meget til, og andre, fordi de netop selv havde med cement at gøre.

En større føljeton var også erindringerne fra mine 30 år på cementfabrikken. Det var sjovt at strukturere minderne, og om en lille måned er det blevet til 32 år.

I 2019 kan det være, at bloggen ændrer karakter, for da er jeg gået på efterløn og får en anden hverdag. Vi får se. Det er jo bare et eksperiment.

/Eric

8 thoughts on “I dag er det bloggens fødselsdag

 1. Ellen

  Tillykke med jubilæet – du er så lige fire måneder ældre end jeg … i denne sammenhæng.
  Ja, livet ændrer sig i høj grad, når man bliver efterlønner, men det behøver jo ikke at være til den kedelige side, og jeg ved, at du glæder dig.
  De fleste blogge ændrer sig mere eller mindre over tid. Det er sikkert ikke udtryk for andet, end at vi også ændrer os en lille smule hele tiden. Livsbetingelserne – selvom det er et lidt voldsomt ord at bruge – ændrer sig med alderen, og vi skulle da i bund og grund også gerne kunne blive ved med at udvikle os, selv om vi bliver mere og mere ‘grå’.

  Svar
 2. Stegenüller

  Ti år er lang tid og, du har produceret mange skønne indlæg i den tid. Jeg kan ikke huske hvor mange år, jeg har fulgt dig, men det er mange. Tillykke med den runde dag!

  Svar
 3. Kirsten Friis

  Jeg er ikke selv blogger, men har fulgt din blog i nogle år. Jeg synes at den er interessant og godt skrevet. Tillykke med jubilæet. Hilsen Kirsten

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.